Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (108)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Yes, I am Salma f*cking Hayek!!!" :) Mimoriadne ma brala vedecka stranka strojoveho ucenia a urovne realizacii. Tuto temu mam napocuvanu z podkastov, a tak som to vnimal pozitivne, kedze som jej rozumel. Tiez pobavili x-stranove podmienky a automaticke suhlasy, ktore kompletne pravne kryli danu spolocnost. Napriek komedialnosti to nebol prilisny cringe - Annie Murphy hra rolu situ na "jej miery". :D Hlavna myslienka, ktora sa mi ako posolstva pacila - "Su zle dni a su dobre dni a to sa da ocakavat". Pobavila zaverecna "originalna" kostolno-vyprazdnovacia scena. :D Odporucam...nova sezona ma velmi dobry rozbeh. 75% ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joan vůbec není hrozná, hrozná je televizní budoucnoust. Doma jsme sice přemýšleli, proč okamžitě nevypla/nezahodila mobil, televizi, nezrušila předplatné. Mohlo to rtedy být propracovanější, ale na druhou stranu je BM od začátku nízkonákladovka a to zrcadlo Netflixu, jak tu opakují ostatní, je opravdu dobrý. CCA 71%. ()

Reklama

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka na styl Inception mě zaujala na první pohled a nutila nebrat do ruky telefon nebo jiný rušitel pozornosti. Myšlenka tajného nahrávání telefonem ve spojení s přijetím podmínek používání mě napadla, ale obratem jsem ji zavrhl kvůli sekvencím, kdy u sebe hlavní hrdinka telefon neměla, přesto bylo její jednání věrně zobrazeno ve fiktivním seriálu. To je jediný důvod, proč jsem nedal plný počet. ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joan is Awful tuhle sérii rozjel bezchybně a je to za mě jedno z těch top nejaktuálnějších témat Black Mirror. Děsivá, bohužel už brzy, realita deepfaků, ať už nás nebo celebrit a nezpomalující a nebezpečná pokročilost AI, která vám bude vytvářet content na míru, čehož bychom se fakt měli obávat, protože i když se to zatím nezdá, tak k tomu pomalu ale jistě spějeme. Pozor by člověk tedy měl především dávat, komu a jakým stránkám povoluje nakládat s jeho daty a údaji, jako to bylo krásně vidět tady se Salmou Hayek a jejím právníkem. Skvělý výkony všech herců a i komická stránka dost potěšila. Hlavní myšlenka té show Joan is Awful mi strašně připomíná ty facebook války před 10 lety, kdy někdo o někom postnul nějakej drb a už to jelo samo :D ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita jednotlivých zápletek sice kolísá, pořád má ale projekt co nabídnout. Třeba s takovou Joan, která zjišťuje, že populární streamovací služba prakticky situaci od situace kopíruje její život v seriálu, respektive vždy to, co se odehrálo předchozí den. Pár momentů sice upraví (kvůli větší dramatizaci), ale jinak se její svět dokonale obrátí vzhůru nohama. A to, že o svém snoubenci prohlásí, že je krapet nudný, bude ještě malé zlo. Tvůrci solidně pracují se současným digitálním strašákem i s tím, jak jisté platformy chrlí množství bezobsažné pásové výroby... Přesto měl jít Brookerův scénář do tohohle technologického peklíčka hlouběji. Celkově je ale na sérii cítit jakási snaha o posun, i k jiným tématům, a to se cení. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Reality show s názvem „Hot Shot“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Patnáct milionů meritů (2011), ve které je tahle show klíčová pro účastníky, kteří se chtějí vymanit z monotónního cyklu života. (jirikzaboj)
  • Na domovské stránce streamovací služby Streamberry můžeme vidět pořad „Mad Mind: The Jerome F. Davies Story“. Odkazuje se tak na interaktivní epizodu Black Mirror: Bandersnatch (2018), ve které hlavní postava Stefan (Fionn Whitehead) tvoří počítačovou hru právě podle adaptace fiktivního autora Jerome F. Daviese. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama