Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Smithereens (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Smithereens
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýnský řidič sdílené taxislužby unese zaměstnance společnosti provozující sociální média a vyvolá mezinárodní krizi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

+3*+1* za pointu Další díl, který je obsahově i provedením průměrný. Že sociální sítě jsou závislácké, si uvědomuje určitě každý, i ten kdo je na nich. Přesto samotná pointa je vlastně tak jednoduchá až je geniální, a tu si uvědomíme opravdu až po shlédnutí a přesto s tím nic nenaděláme ... a vlastně taky proč? ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nebyly tam vubec zadne nove technologie blizke budoucnosti. Kdyby to byl normani film, tak jeste budiz, ale jako soucast serialu Black Mirror to bylo uplne out of concept. Vyjednavani se tahlo, ale to myslim v pozitivnim smyslu. Meli jsme podobne emoce jako policisti. To diky dlouhe spotazi. Nechybelo napeti. Tudiz se nemohu rozhodnout, jestli to melo byt kratsi, ale asi stejne melo byt. Poselstvi chapu, ale na to nebylo treba tolik omacky predtim. Presto mi to vhrklo slzy do oci predevsim u toho rozuzleni pani, co hledala heslo od dcery. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa špičkové a strhujúce. A hoci ten dôvod toho celého nakoniec nebol až taký šokujúci a hoci v závere som rozmýšľal, či som tú pointu celkom chytil, tak táto zmes digitálnej diktatúry, ktorej sme sa dobrovoľne podrobili, a thrillerovej vložky vynikajúco zafungovala. Človek ako ustavičný čumil do svietiacej skrinky, čo má stále po ruke, to už vlastne ani žiadna apokalyptická vízia nie je, my tú dobu už žijeme. A niektorí aj do rokliny spadli za krásne selfíčko. Žiaľ, šlo už o predsmrtné foto vhodné nominácie na Darwinovu cenu. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes to, že to není typická epizoda pro Black Mirror, stejně nemůžu jinak než hodnotit pěti hvězdičkama. A jo, jasně, je to i kvůli Andrewovi, protože Smithereens znovu není typická Black Mirror epizoda, kde by hrály hlavní roli technologie budoucnosti. Závěrečná pointa byla ale ve finále tak silná, že mě donutí brečet pokaždé, když epizodu vidím. Navíc mi připomíná epizodu Shut up and Dance a i právě proto nemůžu hodnotit jinak. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vodič taxi služby Chris Gillhaney vezme ako rukojemníka stážistu Jaydena, ktorý pracuje pre populárnu sociálnu sieť Smithereens a má jedinú podmienku, pod ktorou ho prepustí. Chce sa rozprávať zo zakladateľom siete Billym Bauerom. Po predchádzajúcej epizóde mi táto prišla ako balzam na dušu, aj keď páchateľ je muž beloch a obeťou černoch. Skúste za posledné dva roky napočítať filmy, v ktorých sú zápornými hrdinami iný ľudia ako belosi. Podobných filmoch už bolo trochu viac, treba uznať že najmä Chrisov britský akcent pridal časti trochu viac čara a trochu ju spestril. A prirodzene nepozerajte na ten instagram za volantom... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Chris (Andrew Scott) vyzvedává svou první zákaznici z adresy „Skillane Street, Londýn, EC4N“. Skillane se jmenovala jedna z planet ve videohře v USS Callister (2017) a Victoria Skillane (Lenora Crichlow) je slavná vražedkyně z epizody Lovná zvěř (2013), jejíž jméno se následně objevovalo také v epizodě Nenávist národa (2016), kde lidé tweetovali, aby zemřela. Dále si na této mapě v GPS navigaci můžeme všimnout mnoha jiných míst odkazujících na další epizody seriálu. Například kina s názvem „Bandersnatch Theatre“, odkazujícím na interaktivní film Black Mirror: Bandersnatch (2018) či obchodů „Raiman's“ (postava z epizody Muži pod palbou, 2016) a „Dahl’s Shoes“ (příjmení postavy z epizody Nenávist národa, 2016). Je tu také „Redfield Theatre“ (příjmení postavy z epizody Zkušební verze, 2016) a „Dawson's Burger Bar“ (příjemní doktora z epizody Černé muzeum, 2017). Na mapě si ještě můžeme všimnout restaurace „Fence's Pizza“, která se objevila již v epizodách USS Callister (2017) a Krokodýl (2017). (hansel97)
  • Zbraň, ktorú má Chris Gilhaney (Andrew Scott), je československá Čz 75. V jednej zo scén je na nej dokonca vidieť nápis "Made in Czechoslovakia". (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama