Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Rachel, Jack a Ashley Too (S05E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Rachel, Jack and Ashley too
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělá teenagerka se zblázní do robotické panenky navržené podle popové hvězdičky Ashley O právě v době, kdy se Ashleyin život pořádně zamotává. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

+3* Každý ví, že být celebritou je byznys a ne každý to asi dělá dobrovolně. Ale díky tomu má dalekosáhlý vliv a dokáže s ním úspěšně či neúspěšně manipulovat. Když se do toho zakomponuje ještě panenka s naklonovanou myslí, tak se dějou divy. Průměrné, ale i tak poučné a lehce nadprůměrné. Přesto nejslabší díl z páté série. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tematicky výtečně rozjetá epizoda, která však v druhé půlce uhne k ryzí feel-good žánrovce. Rozhodně je to fajn story (vtipná a zábavná), ale Černé zrcadlo nemá být primárně sluníčkové, ale varující a nabádající k diskuzi a zamyšlení. Tady jsou k tomu hned dvě silné záminky, ale ta stylizace do pohodového holčičího dobrodružství to chtě nechtě rozbíjí. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Cute herečka ze Spider-Mana, herečka, která lehce připomíná postavu z porna, co se mi zaryla do paměti, a v neposlední řadě Miley Cyrus (která definitivně hrála v pornu) v roli, u které jsem celou dobu musel přemýšlet, o kolik lepší by to bylo s Taylor Swift. Jinak simple pohádka pro dospívající dívky, těm jediným to totiž ještě může vzít nějaké iluze. 5/10 ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzal jsem to odzadu, tahle povídka je pro mě první z Black Mirror, a jestli patří mezi ty horší, tak se na zbytek doopravdy těším. U nahozeného příběhu jsem měl tendence očekávat horrorový vývoj, ale tímhle směrem asi BM nechodí. Varovné poselství ke mě žádné nedolehlo, na to je epizoda příliš odlehčená, nicméně pobavil jsem se dostatečně. A Miley Cyrus v coveru Head Like a Hole od NIN ..slušná raritka. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl jsem si až překvapivě užil. Vyhovuje mi odbočení od "tvrdých" témat k něčemu lehčímu. Člověk má aspoň chvilku na to se nadechnout, než se zase ponoří do nějakých hrůz v dalších dílech. S děvčaty jsem prožil napínavé dobrodružství, u kterého jsem se docela často zasmál drobným vtípkům. Angourie Rice je stoprocentní trefa castingu. Teta mrcha ukázala svou pravou tvář (nejlepší jsou ty kecy u stolu, kolik toho chuděrka musela obětovat) a konec mě mile překvapil. První půlhodina by se dala zkrátit, ale druhá půlka už nemá chybu. Písničky považuji za velmi solidní v rámci seriálového žánru. A odstranění omezovače z virtuálního mozku mě navíc dokonale zaskočilo, v pozitivním smyslu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (7)

  • Přestože se děj epizody odehrává v Americe, natáčelo se v okolí Kapského Města v Jihoafrické republice. Autor scénáře Charlie Brooker to zdůvodnil tím, že je natáčení v Americe příliš drahé a ve světě se dá najít mnoho podobných lokací. (IvcaSammet)
  • Rockovú pieseň "Head Like a Hole", ktorá zaznie v záverečných titulkoch v podaní Miley Cyrus, speváčka zaspievala neskôr aj v roku 2021 na pre-show k americkému Super Bowlu. (matthew.17)
  • Scéna, kedy je zrútená Ashley pripútaná k posteli, sa točila hneď potom, ako sa jej predstaviteľka Miley Cyrus dozvedela, že vďaka rozsiahlym požiarom zhorel jej dom v Malibu do tla. Jej záchvat plaču je tak v scéne autentický a sama Miley povedala, že v tom momente nemohla myslieť na nič iné, len na tragédiu, ktorá sa práve udiala. (matthew.17)

Reklama

Reklama