Reklama

Reklama

Andy stojí na prahu dospělosti, chystá se na vysokou a přemýšlí, co udělá se svými starými hračkami. Nejoblíbenější kousky, mezi nimiž nechybí Buzz Rakeťák a kovbojská dívka Jessie, připraví do pytle, který ale maminka místo na půdu odnese k popelnicím. Hračkám se podaří na poslední chvíli před popeláři uprchnout. Ocitnou se v autě s dalšími hračkami, určenými jako dar mateřské školce, která je ale plná rozjívených dětí a batolat ničících hračky. Setkají se tam se spoustou jiných hraček a brzy si uvědomí, že je potkalo zcela nové bláznivé dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (73)

Toy Story 4: Příběh hraček (2019)

  • Při pohledu na zastavárny z venku si můžeme ve výloze všimnout kytary, kterou měl Andy v pokoji v Toy Story 3 (2010). Také si na výloze můžeme všimnout nápisu „1986“, což je rok, kdy se Pixar osamostatnil a oficiálně vzniknul. Nad dveřmi je číslo 1 200 – to odkazuje na 1200 Park Ave, kde má Pixar sídlo. (ČSFD)

Úžasňákovi 2 (2018)

  • Úžasňákovi 2 jsou třetím filmem z dílny studia Pixar, kterému se podařilo překonat hranici celosvětového výdělku 1 miliardy amerických dolarů. Předtím na tuto metu dosáhly snímky Toy Story 3: Příběh hraček (1,067 miliardy) a Hledá se Dory (1,028 miliardy). Současně jde o první film od Pixaru, který na domácím trhu v USA přesáhl hranici půl miliardy dolarů a dostal se tak dokonce do TOP 10 nejvýdělečnějších filmů ve Spojených státech (bez započtené inflace). (Tashi)

V hlavě (2015)

  • Ve filmu je několik zjevných narážek na ostatní pixarovské filmy. Například:
    - V Představivosti je desková hra s názvem "Najdi mě", na které je vyobrazena rybička klaun očkatý a pod ní je hra s obrázkem dinosaura, což jsou narážky na Hledá se Nemo (2003) a Hodného dinosaura (2015).
    - Krysa podobná Remymu z Ratatouille (2007) se objeví mrtvá v novém domě Riley (Kaitlyn Dias) a v její noční můře. Na obálce jednoho časopisu je také možné zahlédnout Colette Tatou, kuchařku z Ratatouille.
    - V jedné z nočních můr je také medvěd, podobný Elinor z Rebelky (2012).
    - Stejně jako v každém filmu od tohoto studia, se i zde nacházejí dodávka Pizza Planet a číslo A113.
    - V učitelčině hlavě je vidět glóbus, který je v každém díle série Toy Story.
    - Vzpomínka, v níž je Riley (Kaitlyn Dias) ve školce, zřejmě zobrazuje Sunnyside, školku z Toy Story 3: Příběhu hraček (2010).
    - Jakmile se Riley (Kaitlyn Dias) s rodiči stěhují do San Francisca, lze si během jejich cesty všimnout ptáčků z kraťasu Pro ptáčky (2000).
    - Když Bing Bong (Richard Kind) vzpomíná, jak jezdil s Riley (Kaitlyn Dias) v raketě na Měsíc, můžeme vidět známý míč Luxo.
    - Při rodinné večeři jedí Andersonovi čínské jídlo z krabice, která je stejná, jako ve filmu Život brouka (1998).
    - Jedna z dívek ve škole má na sobě tričko s lebkou, což je narážka na Sida Phillipse z Toy Story: Příběhu hraček (1995).
    - Některé vzpomínky obsahují úryvky ze scény ze Vzhůru do oblak (2009), v nichž můžeme vidět, jak spolu Carl a Ellie žili. (buzzwoody)

Jonah Hex (2010)

  • Film se uváděl do kin ve stejný den, jako Toy Story 3. Zajímavostí je, že režisér Jimmy Hayward původně pracoval jako animátor pro Pixar a podílel se na prvních dvou dílech této série. (HellFire)

Rebelka (2012)

  • Film se stal nejdražším snímkem v historii studia Pixar. Jeho rozpočet se vyšplhal na 210 000 000 amerických dolarů, čímž překonal o 10 000 000 amerických dolarů rozpočty snímků Toy Story 3: Příběh hraček (2010) a Auta 2 (2011). (Dlee)

Den & Noc (2010)

  • V českém znění se role vypravěče v krátkému snímku Den & Noc, který bude promítán jako předfilm Toy Story 3: Příběh hraček 3D, ujal Václav Havel. Nabídku účastnit se dabingu navzdory svému nabitému pracovnímu programu přijal exprezident ČR díky humanistickému poselství filmu, který zábavnou formou vyzývá k toleranci a porozumění. (POMO)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Reklama

Reklama