Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 3

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (317)

tron 

všechny recenze uživatele

Uvedomujem si, že všetky rip-offy zo sveta Conjuring začínajú byť na jedno brdo, ale mne to nevadí. Naopak oceňujem, že napriek priemerným scenárom (treba si uvedomiť, že Annabelle 3 je od chlapíka, ktorý kedysi napísal Vraždiaceho primáta) je zachovávaný istý vyšší štandard, aký v žánri rozhodne nie je zvykom. Prejavuje sa to najmä prostredníctvom hercov (ktorých si odvážim pokladať za kvalitných), atmosféry (ktorá je fakt zakaždým pekne hustá a temná) a ľakačiek (ktoré sú síce očakávané, napriek tomu zakaždým fajn premyslené). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film nemá čo nove ponúknuť, všetko už niekde bolo a hlavne sa mi zdá, že režisér čerpal inspiráciu z The Haunting 1 seria. Videl som tam veľa podobností. Lakačky nulové a atmosféra okrem tej hnusne temnej pivnice, tam veru nebola. Ale najväčšiu chybu vidím v tom, že keď sa začali zjavovať tie ohavy, nikto neprišiel k ujme na zdravý. Horor bez mŕtvych, je ako voda bez rýb. Škoda toho, že sa režisér troska neodviazal a okrem predvídateľného strašenia nám toho viac neponúkol. A to po vizuálnej či hereckej stránke (okrem M. Grace, tá mi pripadala, strašne neprirodzená) má film celkom bavil. Film nevystraší, ani nemôže, nieje robený pre dospelých, ale pre teenagerov. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Za mě je pořád dvojka nepřekonána a i když další Annabelle není špatný film, rozhodně není ani nijak moc dobrý. U dvojky jsem míval mírná mrazení na zádech, ale tady se nic takového nedostavilo a přišlo mi to už hodně na sílu ukutané. Fanoušci by nejspíš měli vyrazit do kina, ale rozhodně nečekejte nadšení. Spíše film na jedno skouknutí, o kterém za dva dny nebudete ani vědět. Na tu chvíli to však stačí. Rozhodně je ale lepší než loňská Sestra. To bezpochyby. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po dvou řemeslně dobrých, ale celkově ne až tak záživných hororech z Conjuring universa, je třetí Annabelle docela nečekaně dost hustá. Osobně mě tyhle táhlé pomalé horory postavené na atmosféře a úzkostlivém sledování, co se kde na obrazovce pohne, baví mnohem víc, než uřvané naháňečky. Režisér tu s napětím pracuje hodně zručně a to jak obrazem, tak ozvučením a film rozhodně nepůsobí postprodukcí tak béčkově, jako poslední dva příspěvky. Warrenovic barák je sám o sobě solidní creep fest, všechny ty posedlé hračky, co se jim v válí tajné komůrce jsou cool a zajímavě vymyšlené a člověk z nich má respekt. Celé to umocňuje i fakt, že hlavními postavami jsou mladé slečny a o ně se divák chtě nechtě prostě i víc bojí, že jo. I samotní Warrenovi mě hodně baví. Vera Farmiga jako Lorraine Warren je skvělá a škoda, že ani tentokrát nedostala moc prostoru. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velmi příjemné překvapení, které mě dokonce přimělo k zájmu o předchozí díly série, kterou jsem do té doby neznal (a která si podle mě drží velmi dobrou úroveň). Obsazení a herecké výkony sice za moc nestojí, samozřejmě nechybí nezbytná klišé, a dějově to celkově není nic, co bychom neviděli už stokrát jinde, ale osobně mě prostě bavilo na to koukat a párkrát jsem u toho slušně v kině nadskočil. Atmosféra a soundtrack nemají chybu, byť mě celou dobu strašně sralo, že celý děj je postavený na tom, že nějaká slepice vleze někam, kam je jí desetkrát zopakováno nechodit - byť se to film snaží vysvětlit jejím zájmem o kontakt s duchem mrtvého otce, osobně mě takové scenáristické berličky hrozně iritují. Jak jsem k tomu byl původně skeptický (mj. kvůli graficky ohavnému plakátu), o to víc se mi to nakonec líbilo. Stále ale tvrdím, že mi na té panence jako takové nepřijde nic strašidelného. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Panenka Annabelle se objevila ve dvou filmech DC Comics, Aquaman (2018) a Shazam! (2019). Na oplátku se v tomto filmu objevují některé komiksové knihy DC. (KGBelik)
  • Ve filmu slyšíme skladbu „Baby Blue“ od skupiny Badfinger, známou hlavně ze seriálu Perníkový táta (od r. 2008). Tato skupina je známá i pro svůj tragický a trochu záhadný konec, kdy se její dva členové za dodnes nevyjasněných okolností oběsili. (dandy11)
  • Když Judy sedí u televize a jí pizzu, nemůže najít ovladač, který hledá, protože se televize začala sama ovládat. Tato situace se objevila i ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (poliivka)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama