Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě půjdu proti davu, ale jedničku i dvojku považuju za průměrný horor a rozhodně se neztotožňuju s tak vysokým hodnocením. V případě tohoto pokračování Leigh Whannell (alias Adam ze Saw) udělal asi něco trochu jinak, protože se mu povedlo atmosféru opravdu těžce zahustit a musím říct, že místy jsem se fakt bál. Podle mě nejlepší Insidious, ale nebudu se zlobit, když se mnou nebudete souhlasit. :-))) 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem očekával sice volné, ale zato podobné pokračování prvních dvou dílů Insidious. Vůbec mě ale nenapadlo, že bych se mohl dočkat filmu, který si vědomě utahuje ze všech možných zrůd, démonů a děsů noci. Úplně jak kdyby si vzal nálepku Insidious do názvu filmu schválně, aby si z ní následně dělal legraci a první dva díly mu to bez problémů tolerovali. Na druhou stranu jsem si říkal, jestli mám z těch logických zhovadilostí brečet a nebo si scénu za scénou užívat. Když totiž do teen horůrku v půlce filmu vlítnou dva hoši s punkovou imidží Krotitelů duchů, tak film dostává naprosto unikátní rozměr. K tomu technická stránka filmu taky není vůbec zlá. Prostě sečteno a podtrženo, tohle je film, který nelze brát vážně a tak se na něj také musíte koukat. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně solidní, ale tentokrát bohužel naprosto nezajímavá sázka na jistotu. Kde jednička stanovila pravidla a poprvé nás provedla skrz the Further a dvojka zajímavým způsobem rozvíjela příběh, tam třetí kapitola jede po kolejích tendenčního duchařského/vymítačského hororu a neobsahuje v podstatě nic, co bychom v lepším provedení neviděli v prvních dvou dílech. Scénář je tentokrát na Whannellovy poměry vážně žalostně nenápaditý a nepřekvapivý. Lin Shaye je pořád super, ala sama to na vyšší hodnocení nevytáhne, zvlášť když nemá oporu v ostatních hlavních hercích, kteří bohužel předvádějí opravdu slabé výkony. Super je i démon, o něm se ale divák příliš mnoho nedozví. Lekaček je zato ve filmu jak nasráno, dodávám že bohužel, protože vždycky zruší náznaky budované atmosféry. Žádná z lekaček navíc v podstatě k ničemu nevede, démon se zjeví, bafne a zase zmizí. Za celou dobu jsem tak vlastně nezískal pocit, že zdejším hrdinům opravdu něco hrozí, že by je tvůrci třeba vážně nechali démonem odpravit. Pes, který štěká/leká, nekouše. To je pro horor asi nejzávažnější výtka. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Řemeslně v pořádku, ale nic víc. Kde jednička byla novátorská a dvojka příběhově zajímavá, tam je trojka rutinní a papouškovská. Whannell sice ctí Wanovu práci a daří se mu produkovat povedené lekačky v uspokojivém množství, ale ve finále to s tou ctí spíše přehnal a závěrečné vymítání ducha už je recyklát nejkřečovitějšího charakteru. Co pak sejde na tom, že se na to hezky kouká a kameraman, režisér i hudební skladatel se spokojeně plácají po ramenou, když se v konečném součtu podíleli na filmu, který už vzhledem k jeho předchůdcům nikdo vidět nepotřebuje.....? Víceméně za snahu a poctivost 65%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zmizel směšný ďábel z jedničky, zmizla překombinovanost děje z dvojky a máme zde solidní (příběhově nejslabší= Who cares, it´s not a book bitches?) Haunted House, kterému letos bude rivalovat pouze Crimson Peak. Film má opravdu spousta jump scares, naposled jsem tolik viděl v Drag me To Hell a já oceňuji když někdo jede na plný plyn ( V exploitationech chci vidět spousta násilí, v akčních filmech spousta akce, zde zase lekačky), monotónní atmosféra připomínající zkoušku na konzervatoři je sice intoušům bližší, ovšem pro normální spořádané lidi je intoušská atmosféra otravná asi jako vláda ČR. Film možná působí levněji než předchůdci a smyčcový doprovod zde není tak dunivý jak v Conjuringu, ale chlupy na hoře, mráz po zádech a vyskakování ze sedadla bylo nevyhnutelné( Tak jak se kvalitní písnička pozná dle husí kůže, tak se pozná i horor). Ke konci mi i dojetím ukáplo pár slz, takže o pěti hvězdu bylo rozhodnuto. Největším Highlightem je průchod po Dálavě, kde mrtvá stvoření vskutku nahánějí strach. ( Rád bych uviděl horor odehrávající se pouze v tomhle podsvětí. Samotný záporák s kyslíkovou maskou je bezkonkurenční ( Konečně žádná bledá holka s černými dlouhými vlasy. Oproti monotónnímu a Česky vypadajícímu It Follows od "Trošky", je tohle jasný vítěz a prozatimní number 1. 85% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • S rozpočtem 11 milionů amerických dolarů tehdy šlo o nejdražší díl z celé série. (ČSFD)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama