Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto největší hororový expert na csfd.cz si troufám říci, že i naprostý žánrový nevzdělanec, jen povrchně se seznámivší s tragikomickou genezí snímku, intuitivně vytuší hrozbu černých čísel ve zdejším hodnocení. Amityville: The Awakening se do hororových análů zapíše pouze smutným rekordem v podobě pětinásobného posunu data premiéry. Mrzkou kvalitu snímku spolehlivě předznamenává i sestup na téměř dětský rating či abnormální množství přetáček. Tato 85 minutová noční můra, ze které se divák ne a ne probudit, má velmi blízko k hororově sterilnímu Bye Bye Manovi z úvodu letošního roku. Za scénář by se musel stydět i v komatozním stavu vědomí setrvávající James a efektivita lekaček je pak přímo úměrná výkonu vašich reproduktorů. Režisér/scénárista Khalfoun však propadl nejen profesně, nýbrž i charakterově. Místo kajícné omluvy divákům v potitulkové scéně se prostřednictvím postav nabubřele naváží do relativně obstojného remaku z roku 2005. Amityville: The Awakening ode mě obdrží prachbídnou jednu hvězdu a ke kinoprojekci ho v žádném případě nedoporučuji. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Treba povedať, že Amityville:Prebudenie malo svoje muchy. Doslova. James v pozícii príiš podobnej tej z Hrôze v Connecticut 2, muška jenom zlatá ako z Exorcistu, v niektorých momentoch pripomína James bytosti z Pádu do tmy. Avšak kopírovanie týchto nápadov režisér zapracoval relatívne citlivo, čiže v konečnom dôsledku dostanú fanúšikovia hororu celkom zaujímavý príbeh, ktorý Vás síce nevystraší no na druhej strane ani úplne nesklame. Na obranu tak vysokého hodnotenia v porovnaní s priemerom užívateľov čsfd musím povedať, že pred týmto filmom som pozeral Pobrežnú hliadku, takže chýbalo málo k tomu aby som Prebudenie v Amytiville nevypeckoval piatimi hviezdami, pretože po baywatchovom zúfalstve bolo ďalšie spracovanie točiace sa okolo domu v Amytiville balzamom na dušu. Lenže v porovnaní s pobrežnou hliadkou vyzerajú aj Babovřesky ako dielo génia, nie Trosky...či Trošku? Už sa mi to pletie. 75% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nepřímé spoilery! Zas tak špatné to nebylo. Pornohvězda Bella Thorne tam pobíhá spoře oděná, což je v nejvyšším pořádku a víc jsem od ní nepotřeboval, Jennifer Jason Leigh je creepy sama o sobě a zápletka okolo vegeťáka Camerona "gay jesus" Monaghana mi přišla dostatečně zajímavá, aby utáhla jinak dost fádní celkový námět, který je Amityville mytologií spíš svázán. Tvůrci se ani moc nesnaží být nějak zvlášť originální, což je trochu škoda vzhledem k tomu, jak zlomyslně si v jedné scéně kopnou do remaku původního filmu. Poslední třetina mi přišla už taková nedotažená. Zábavní kámoši ze školy se už na scéně neobjeví a konec samotný měl potenciál celý děj filmu převrátit, což se při vší škodě nestalo. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem narazila na tento další Amityville film. Je dobrý. Vždy když na tento příběh narazím, tak neodolám. Zážitek, jestli se to dá tak nazvat, ještě umocňuje to, že jde o skutečný případ. Tady jsem se navíc dozvěděla, který je první z této dlouhe serie. A kupodivu jsem ho ještě neviděla. Jdu to hned napravit. Je to Horor v Amityville (1979). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo vážne prebudenie, ale do zlého sna... Podľa ohlasov som nečakal nič prevratné, ale predsa len som si tie tri hviezdičky predstavoval - hrá tu zaujímavá herečka, ktorú som od istého času začal sledovať a navyše hororový cyklus Amityville sa v priebehu tých desaťročí stal už pojmom. Preto som tajne dúfal, že si autori dajú záležať. No chyba lávky - nekonzistentné, príbehovo nezaujímavé, málo strašidelné, málo napínavé a s postavami, ktorým by mal súdny psychiater priklepnúť IQ 10. Jediné na čom to tu stojí sú ľakačky, ktorých je pomerne dosť, avšak bohužiaľ len máloktorá zafunguje. Sklamanie. Podpriemer. 40/100 ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Nie je skutočným pokračovaním filmov o Amityville, ale je to metafilm, kde sa tento film odohráva v „skutočnom svete“ a pôvodný film z roku 1979, jeho prequel a remake z roku 2005 sú všetky fiktívne. (Arsenal83)
  • Od roku 2012 bol film sedemkrát odložený, kým konečne vyšiel v kinách 28. októbra 2017. (Arsenal83)

Reklama

Reklama