Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 1

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (471)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Druhé pokračování ubohé jedničky mi bylo nezávisle na sobě doporučeno hromadou důvěryhodných přátel. Byl jsem vůči filmu velmi skeptický, neboť první díl byla jedna z největších píčovin, co se na hororové scéně za poslední roky objevila. Tvůrci se tentokrát vydali výrazně odlišnou cestou a právem sklízejí ovace. Nestrašidelnou dřevěnou panenku vystřídal o poznání hrozivější démon z pekel a tento démon byl, na rozdíl od prvního dílu, středobodem veškerého dění. Soupeřky mu tentokrát dělali nezletilá děvčátka a nezvykle půvabná svatá sestra, o kterou nejenom že by si člověk opřel kolo, ale dokonce by se opřel i do ní. Příběh je sice malinko retardovaný, ale tomu rozumný člověk nevěnuje u hororu až takovou pozornost. Démon velmi brzy rozpoutá příjemnou dívčí válku. Snad jen si snímek žádal více mrtvol. Na poli hororů ovšem patří k tomu nejlepšímu, co za poslední roky vzniklo. David F. Sandberg je evidentně velmi šikovný člověk a rád uvidím jeho další hororový počin. Jináč musím zvlášť pochválit herecké výkony zejména dětí. Mimořádně dobře zde fungují lekačky a budování atmosféry. Přesto jsem měl v závěru pocit, že se napětí nestupňuje a naopak jaksi upadá. Proto "jen" lepší 3 hvězdy. Od předchozího paskvilu obrovský skok kupředu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší než první díl. Po hororové stránce zvládnuté dokonale. Slušná práce s kamerou a hudbou, tomu se nedá nic vytknout. Pár solidních lekaček, ale místy předvídatelné. Atmosféře se nedá také moc vytknout. Divák čeká na noc, ale ani přes den nemají dívky vyhráno. Místy hodně brutální, což je u duchařiny neobvyklé. K úplné dokonalosti něco málo chybí, ale odborné prupovídky expertů na CSFD jsou mimo chápání. Pokud jste hororový fanoušci, neváhejte a kino navštivte. Tento rok kromě IT nás nic lepšího pravděpodobně nečeká .. 8/10 = 87% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stejně dobré jako jednička, bavilo mě to moc. Výskyt klišé je zde sice téměř už neúnosný (postavě v kritický moment zhasne baterka, ležící postavu cosi zatáhne pryč, posedlá postava křupající končetinami, bubák v záběru za postavou, která ho nevidí...) - ostatně ani sám scénář žádnou velkou originalitou zrovna neoplývá a děj je vyloženě postaven na základním žánrovém předpokladu, že postavy lezou kam nemají a celkově se chovají zcela v rozporu s tím, jak by na jejich místě jednal každá normální člověk - a herecké výkony většiny castu jsou dost mizerné (s výjimkou úchvatné T. E. Bateman, která mě už loni okouzlila ve snímku Já, Simon a které předpovídám velkou budoucnost) a celkově mi byly ty holky dost nesympatické - ale má to prostě super atmosféru, mnohokrát mi u toho běhal hrůzou mráz po zádech, a pak již zmíněná oslňující Talitha Eliana Bateman, v době natáčení teprve 15 letá, coby hlavní klad). Rovněž se mi hodně líbilo závěrečné navázání na jedničku, kdy je zde vlastně vysvětleno, co jejímu ději bezprostředně předcházelo. A soundtrack a kamera nemají chybu. Za mě rozhodně super dojem z povedeného hororu. Btw. ta základní myšlenka filmu - rodiče zdrcení ztrátou dítěte překročí tabu, aby ho dostali zpět, ale místo milovaného potomka se vrátí jen čisté zlo - mi připomněla Řbitov zviřátek. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zlá panenko Annabelle, dalas tomu na prdel. Kdo tě ruší v noci temné, bez pardónů bídně zhebne. Snad přežiju celičký, když dám jen dvě hvězdičky. Na příští díl Zlo se vrací přeju větší koncentrací. (Hele, vážně. Nejsem žádnej Nebojsa, rád v kině prdím strachy do židle, ale tady mě vylekala až uklízečka, když na konci rožla) ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci nezvolili o poznání výstižnější název: Pat & Mat: Annabelle 2, protože v takovém případě by každý hororový laik získal o (ne)kvalitách snímku poměrně jasnou představu ještě před osudnou návštěvou kinosálu. Pat Sandberg a Mat Dauberman. Jeden se proslavil jako režisér repetitivních kraťasů nevalné kvality. Druhý vešel ve známost jako scénárista Krvežíznivé opice (68. nejhorší film na csfd.cz) a dalších dvou černě hodnocených hororů. Inu, dvojka k pohledání. Jakožto zdejší hororový expert se na každém filmu snažím nalézt alespoň malé pozitivum, ale Annabelle 2 zkrátka žádné nenabízí. Snad jen skutečnost, že se nejspíše jedná o Sandbergovu hororovou derniéru. Pan režisér totiž k velké úlevě všech hororových diváků vymění královský filmový žánr za prostoduchý komiksový svět. Rozumná volba, jelikož tam se jeho tvůrčí bezradnost velmi lehce ztratí. Annabelle 2 se bohužel nemůže pochlubit ani prostými atmosferickými základy. Mnoho scén (I want your soul) dokonce působí vyloženě komicky, přestože se zcela jistě nejednalo o Sandbergův autorský záměr. Daubermanův lobotomický scénář pak přichází s gejzírem žánrových klišé, kdy se nad do očí bijící hloupostí postav neustále pozastavoval i asi desetiletý chlapec sedící v řadě přímo za mnou. Odpad. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Když si (jeptiška) sestra Charlotte (Stephanie Sigman) vybaluje věci z kufru, tak pan Samuel Mullins (Anthony LaPaglia) si všimne fotky, na které je sestra Charlotte a další klášterní řádové sestry. Na temném koutku fotografie se objeví démon Valak, o kterém bude další film z kolekce Conjuring universe The Nun (2018). (kytka.patrik)
  • Americká premiéra filmu byla posunuta z 19. května 2017 až na 11. srpna téhož roku kvůli konkurenci snímku Alien: Covenant (2017). (PaTeXx)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2017 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama