Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

strougy 

všechny recenze uživatele

Spousta bzučících, zblízka zabíraných much, pes hrabající ve sklepě a šílený výraz v Georgových očích, když štípá dřevo. Jednoduché, ale pro vybudování nepříjemně děsivé atmosféry jsou podobné prvky neskutečně účinné. Jediným kazem je tak pouze maličko přepálená stopáž, kvůli které hodnotím "pouze" za silné 4*. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tak první díl téhle košaté série je upřímně jedna velká nuda, v té době to možná bylo něco velkýho, ale pro mě je tady špatně skoro všechno. Strach z toho nešel ani jedním coulem, prakticky se tam nic děsivýho nedělo a byly to jen 2 nudný hodiny, u kterých jsem stále nervózně čekal na konec. Atmosféra slabá, ale ne špatná. Mám pocit, že tohle bych možná před těmi dobrými horory, co za sebou mám, hodnotil lépe, ale člověk z toho trochu zmlsá a tohle mi nechutnalo... A rozhodně to není stářím, např. Poltergeist i Psycho jsou děsiví i se stářím, tohle bylo prostě slabé. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Krásný důkaz toho, že i duchařský horor o prokletém domě se dá udělat tak, abych u něj neusínal. Brutální atmosféra prostupuje celým snímkem, v závěru dokonce mohutně bouří. Děj nenudí ani chvilku, což je pro mne v tomto subžánru věcí vskutku nevídanou. The Amityvile Horror mě prostě velice příjemně překvapil, v porovnání s remakem je tohle úplně jiná liga. 9/10 Horror movie of the year ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Má to pár skvelých nápadov, no inak scenár je tak mizerný, že len kúzelník by z toho vyčaroval niečo viac ako priemer. Hlavnou chybou scenára (okrem dementných dialógov) je neschopnosť udržať atmosféru. Napríklad najstrašidelnejšia scéna (oči za oknom) je na konci úplne amatérsky odstrihnutá a dej je presmerovaný na iné miesto. Takto sa hororová atmosféra nebuduje a to je aj chybou mnohých súbežných dobových hororov. Odhliadnuc od toho tu máme občas fajn hudbu, Margot Kidder, ktorá je na zahryznutie (nočná košeľa!) a ... celú plejádu otrasných prehrávajúcich hercov na čele s neuveriteľne zlým 70s machom Jamesom Brolinom. Škoda, že sa scenár viac nešprtal v mytológii, väčšina motívov pôsobí samoúčelne a nemá vo filme opodstatnenie (studňa, miestnosť za pivnicou, Jody, satanisti...). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $86,432,000Tržby Celosvetovo $88,200,000║ 70-roky(Exorcist, Omen) boli žatvou pre kvalitné ducharské, diabolské filmy a aj v tento snímok sa môže veselo radiť k tým lepším, herci slušne, má to napätie, temné scény podliate krvou, priemer /60%/ ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • Když Jeff (Michael Sacks) dorazí k domu, přijíždí v autě Jeep Cherokee, které má vepředu čtvercová světla. Tento model aut však měl kulatá světla až do roku 1979 nebo 1980, tudíž je Jeff nemohl mít na svém autě v příběhu odehrávajícím se v roce 1975. (hansel97)
  • Scénář k filmu napsal Jay Anson, autor knihy The Amityville Horror. (Chatterer)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama