Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sadako je úplně obyčejná studentka. Je spíše plachá a nespolečenská, ale když začne hrát divadlo a projeví svůj vyjímečný talent, začnou na ni ostatní žárlit. Když náhle zemře představitelka hlavní role a Sadako hraje místo ní, podezření roste. Jednoho dne ji ve škole navštíví vyšetřovatel, který se zabývá případem její matky a také řadou dalších podivných úmrtí... Odkud pochází zlo, které připravilo o život tolik lidí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sadako (Yukie Nakama), tichá a plachá studentka, které by si ve skupině téměř nikdo nevšiml. Až do okamžiku, kdy se v jejím okolí začnou stávat podivné nehody, díky nimž získává Sadako různé výhody - např. hlavní roli v divadelním představení. Sadako se rázem stává hlavní podezřelou.. A jéje, některé filmy by měly zůstat jen při původním námětu. Jejich různá pokračování, alternativní příběhy, prequely a sequely, které na úspěchu původního filmu parazitují, jen celou legendu poškozují a ničí. A stejné je to i s Ring 0, který kromě jména hlavní hrdinky (a dobře, způsobu její smrti) s původním Ringem nemá nic společného. To že jsem se u sledování filmu většinu času jen nudil (snad s výjimkou pár minut těsně před koncem) asi říká vše. A s čistým svědomím říkám, že na "Ring -1, Početí" už se fakt dívat nebudu... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film nám približuje, ako to bolo so Sadako. Táto dejová rovina, predstavujúca nám ju ako krehkú a mocnú bytosť zároveň, ktorá navyše dokáže silne milovať, má veľa do seba. Hlavne záver, kedy sa spečatí jej osud, je veľmi silný. Ale ako celok je snímka príliš naťahovaná, zdržovaná vedľajšími motívmi (postava Sadakynho šéfa), čo spôsobuje "rozostrenie" hlavnej roviny. Byť striktnejšieho scenára a kratšej stopáže, mohla to byť bomba. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nultý japonský Kruh mám ze všech tří japonských Kruhů nejradši, i když (anebo protože) je od obou předchozích japonských Kruhů hodně odlišný - není to ani tak horror, jako spíš taková romanticko-softhorrorově psychologizující japonská variace příběhu Carrie Whiteové. Mám hodně rád jeho klidné, pomalé, melancholické tempo, strašně moc se mi líbí představitelka Sadako, no a možná v té jeho mojí oblibě hraje roli i to, že tenhle film byl kdysi dávno mým prvním DVD filmem, který jsem koupil na zkoušku svého nového DVD přehrávače v Levných knihách tuším asi za čtyři pětky, takže je to i trocha nostalgie... Nemám co vytknout, no... snad jen... být po mém, nechal bych na konci Sadako, aby tu bandu lynchujících hysteriků spolu s jejím krkavčím otcem rozsračkovala co možná nejbrutálnějším slasherovým způsobem, třeba stylově katanou... No, ale to už by pak byl asi jiný film... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Příběh se posune o 30 let zpátky , kdy je Sadako ještě studentka ,ale velice plachá. Kazety ještě nebyly, tak že se tentokrát ozve hlas z kotoučáku i s nákým šumem. Sadako chodí do divadelního kuzru, ale většina lidí jí nemá ráda , jenže se Sadako není něco v pořádku má halušky a zapřičiní smrt kolegyně a dostane se na její místo v souboru což ještě více popudí ostatní proti ní. Pouze zvukař jí má rád a snaží se jí pomoc. Jenže se později ukáže že má nákou poruchu a že pochází z dvojčat. Při premiéře se stane mnoho zlého a lidi jí chtějí zabít což se jim téměř povede a pak jedou za jejím doktorem , aby zabili i druhou Sadako, jenže se jim to krutě vymstí. Opět hodně ponuré a nápadité. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Dejové umiestnenie Ringu 0 sa vrátilo ku koreňom príbehu a to ešte pred prvý výborný diel. Režisér Norio Tsuruta sa pekne drží danej témy, ktorú patrične vymazlil do detailu ako by bol Ring jeho osobné dielo. Vďaka nemu mi je už konečne jasné prečo Sadako zabíjala nevinných ľudí desivou videokazetou v ďalších “pokračovaniach”. Už ju plne chápem. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama