Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

juta 

všechny recenze uživatele

Sestra je docela fajn horor, který buduje příjemnou atmosféru, kterou známe z tohoto universa a naznačuje, že nepujde o žádné béčko. Jenomže je na něm něco, co úplně není ono a je dost v lekačkách předvídatelný, takže patří k té horší polovině z tohoto světa. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak i když si zaslouží tři, tak dávám čtyři hvězdičky, protože tohle universum mám rád a i se Sestrou si dali práci, navíc jsou tu krásné lokace přímo z Rumunska a především se starým hradem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Do Nun se letos vkládaly velké naděje ( nejen, že letos jsou horory výjimečně komerčně i divácky úspěšné) Nun však divácky lehce pohořela. Aktuálních 65% sice není vyloženě průšvih, ve srovnání s Conjuringem je to však propad dolů, ale pořád úspěšnější než Annabelle. Kino však bylo narvané, takže alespoň komerčně doufám film uspěje. Byť jsem byl lehce skeptický, pořádná trailerová kampaň se vůbec nekonala, vlastně jsem zhlédl jen ten minutový teaser, ve výsledku jsem příjemně překvapen i potěšen. Nun má tu výhodu, že oproti konkurenci se odehrává v nádherném Rumunském hradu, kde figurují jeptišky, což je pro mne mnohem víc atraktivnější než obyčejný barák s rodinou a démonem. Film nabere tempo poměrně rychle a na strašící atrakce se dlouho nečeká,což je hodně dobře. Nun je oproti jiným Mainstream duchařinám i nečekaně drsnější a temnější než jsem doufal. Lekaček je zde poměrně dost, no zafungovala na mne pouza jedna, ale samotná atmosféra mě strhla slušně a finále je vygradováno perfektně. Taissa Farmina je kouzelná obdobně jako její máma a hezky film v závěru propojili s Conjuringem. Co trošku zamrzí, že démon Valak strhne na sebe větší pozornost až v závěru,v průběhu nejde buď vidět anebo zde působí jiné zlo,což beru jako mínus, jelikož Valak je skvělá démonická postava. Příběhově to sice mohlo být výživnější,ale to mi až tak nevadí, jelikož lepší horor s Jeptiškami jsem doposud neviděl. Za mě slušná práce. 80% ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Ach jo, takhle má vypadat moderní horor? Produkčně je to fakt vymakaný, občas pěkný prostředí, kvalitní herci a samotné hlavní "monstrum", zombie-jeptiška s mužským obličejem, vypadá velmi pěkně. Kromě toho je to však slušnej filmovej shit. Postavy jsou naprosto nudné a šablonovité, děj je zcela nezajímavý (začátek je jenom hromada klišé) a jakákoliv hrůza tu spočívá v primitivních lekačkách. Pro malé děti dobrý horor, jinak ruce pryč. (4/10) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ježíš na kříži musí nedobrovolně trénovat stoj na hlavě, protože unholy nun s vizáží Marilyna Mansona zase dovádí. Je jasné, že tuhle řádící sestru může zastavit jen Klášterní tajemství. Krabicové víno totiž zneškodní každého.. Hardyho odbočka z Wanových paranormálních aktivit působí neškodně a bezradně. Švenkování kamerou tam a zpět nemá šanci vystrašit, lekací scény jsou signalizované, Frenchie na rozdíl od vyobrazení Rumunska 50. let není směšný a atmosféra leží někde v hrobě a paralyzována rutinou už ani nemá sílu zatahat za šňůrku od zvonečku. Na Valaka v téhle formě by stačila i Whoopi Goldberg.. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu zdaleka ne tak hrozné, jak dával tušit příšerný plakát, ba přímo naopak! Ten film byl pro mě velmi příjemným překvapením. Scénář asi celkově originalitou příliš neoplývá (a vůbec mám nějak obecně pocit, že filmů o vymýtání nebo se strašidelnou jeptiškou existují mraky), kulisy, v nichž se to celé odehrává, rovněž působí poněkud stereotypně (byť samotné lokace považuji na tom filmu možná za to nejlepší, protože ten hrad a všechno kolem absolutně nemá chybu), a děj občas postrádá logiku - nedávalo mi například smysl, proč by ty bubáci nechali otci Burkemu v hrobu ten zvoneček, kdyby se ho skutečně chtěli zbavit, nebo jak se do úst sestry Irene dostala ta Kristova krev, když v tu samou dobu byla prakticky utopená, nemluvě o tom, že tam ani nedává smysl, že všechny jeptišky v rumunském klášteře mluví perfektně anglicky, a takových věcí by se tam asi našlo ještě hodně, ale! Ale prostě celkově to má velmi dobrou atmosféru (mj. i díky skvělému soundtracku od mého polského oblíbence A. Korzeniowského), místy to JE skutečně strašidelné, děj není zas až tak předvídatelný, a mně osobně se to zkrátka líbilo, takže nakonec nemám problém dát 4 *. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2018 na MOTELX – Lisabonském mezinárodním hororovém FF. (Varan)
  • Taissa Farmiga (sestra Irene) a Vera Farmiga (Lorraine Warren z V zajetí démonů – 2013) jsou ve skutečnosti sestry. Jejich postavy ve filmu nejsou nějak spjaté, ovšem důležitou podobností mezi oběma postavami je, že jsou obě pevně věřící katoličky obdařené jasnozřivostí. Obě postavy také přežily konfrontaci s démonem Valakem. (hansel97)
  • Natáčelo se kompletně v Rumunsku od 3. května do 24. června 2017, a to na hradech Segešvár a Hunedoara, v Bukurešti jako takové a v zdejším parlamentu, dále pak v bukurešťských Castel Film Studios. (hansel97)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama