Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (324)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Nudná a šablónovitá sračka bez kúsku originality, či snahy o nejaké novátorstvo. Režisér Gutiérrez šlape na autopilote a je to poznať. Znepokojivú atmosféru jedničky vystriedali lacné lakačky a silné, dospelé obsadenie prvého dielu nahradil nevýrazný cast teenagerov. Príbeh sa jakž-takž snaží rozšíriť mytológiu série, avšak je tak chabý, že v závere je divákovi prakticky šumafuk ako to všetko dopadne. Jediný pamätihodný element bolo plné kino khmérských pubertálnych stredoškolákov v Phnom Penh, ktorí krikom otriasali celou sálou vždy, keď Samara čo i len vystrčila hlavu zo studne. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Johnny Galecki v hororu, to je jako by ste dali Luďku Sobotovi roli v novém Terminátorovi, ale tohle je jen vrcholek hoven na hromadě nepochopitelně zbabrané žumpy. Kruhy byly tím nádherným ukázkovým příkladem, kdy už z traileru poznáte, že ten film bude prostě sračka. Občas je prostě film tak špatný, že ani geninální střihač nedokáže udělat minutu a půl dlouhý trailer který by navnadil diváka, protože prostě nemá ani z čeho brát. Samotný příběh není vůbec špatný, jakkoliv je jeho konec předvídatelný a myšlenka je možná opravdu zajímavá, nicméně je zabalená v naprosto sterilním hávu, bez náznaku atmosféry, nějaké lekačky, nebo napětí...prostě prázdné nic. Dostat do ruky takovou značku a neumět jí prodat, tomu se prostě řiká ryzí režisérské břídilství. Samotná Samara nebyla nijak děsivá ani v kruhu z roku 2002, tam to spíš všechno dělala atmosféra a ani tady se jí fakt neleknete, občas sem se spíš přistihnul jak prskám smíchy, hlavně když lezla z mobilu. Za celý film se objeví asi na deset vteřin a když 100 minut civíte na nic, potom přežijete regulérně vykradenou pasaž z filmu Don't Breathe (to jsem normálně nevěřil vlastním očím, asi i víc než samotný D'Onofrio) tak se znovu objeví na deset vteřin ve finálním zůčtování....uuuuffff. Finalní pasaž má sice onu zmiňovanou dobrou, leč předvídatelnou pointu, zase je to celé ale mdlé, bezbarvé, unylé....Když točí horor někdo, kdo o něm nemá ani páru, je to opravdu těžké. Nic jsem od toho nečekal, věděl jsem, že to bude průser no a nakonec to není úplná žumpa, jen bezbarvé hovno v líbivém pozlátku značky, která kdysi znamenala kult hororu, ale teď se jí všichni smějí. Bolavé konce.35%. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

„Noli turbare circulos meos,“ pronesl s arogantním úšklebkem Gutieréz. „Osculate posterior, debile,“ odvětil nasraně verbal neméně plynulou katalánštinou, nadrcenou k dokonalosti dlouholetým studiem příbalových letáků svých psychofarmak, a probodl ho. Pohledem natolik sžíravým, že už se ten manták znovu objeví ve studiu snad jen v případě, že bude nosit nějakému opravdovému režisérovi tortily ke svačině. Nejprve trojice narkoleptických matlalů narychlo uplácala kruhový scénář k bingu ve starobinci, poté se k tomu nachomejtl nějaký hispánský amatér, uchopil kruh mezi dvanáctkou a šestkou a zatáhl, načež totéž zopakoval mezi trojkou a devítkou. Ve vzniklém kosočtverci se pak vcelku bez reptání prznitelná italská kočička (jediné pozitivum) a mimořádné slizký, nesympatický a prkenný bukanýr, co si v mládí asi příliš často holil obočí, potácejí od ničeho k ničemu a chovají jako bitchíkovci po nukleotomii, aby jim náhodou místy až komická, nahnilá studniční mastňačka nezapatlala displej na elcédéčku. Výborná alternativa, když zatoužíte bezuzdně vyprcat nějakou vzpurnou figurantku a nemáte zrovna po ruce Rohypnol. Ale pozor, vy se samozřejmě musíte celou dobu dívat stranou, to dá rozum! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Zdá sa mi, že námet Kruhu už jednoducho nemá čo poskytnúť (alebo to tvorcovia nevedia správne poňať). Všetko staré čo sme už v sérii videli ma očariť nevedelo a všetko nové čo sa filmári pokúsili zakomponovať (profesor, kňaz, rebirth) nemalo absolútne žiadnu hodnotu. Vyšetrovanie bolo síce aspoň ako tako znesiteľné, ale strach z filmu by myslím nepocítil ani žánrový neznalec. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Člověk, který jde do kina na Kruhy (nebo na ně obecně jen kouká), by měl počítat se základní věcí. Kruhy ani náhodou nejsou hororem, jako spíše thrillerem, který za pomoci pátrání vysvětluje Samařin origin. S hororem to má společné opravdu jen nějaké málo. Lekačky (které většinou obsahují nestrašidelné běžnosti + jich není mnoho) a hudbu, která nějakým způsobem evokuje atmosféru strachu. Celkově strach mít nebudete. Já osobně patřím mezi skupinu lidí, kteří se z takovýchto filmů nějakým způsobem sesypou. Kruhy jsem zvládnul bez jakýchkoliv následků... Film tedy doplácí hlavně na to, že od něj diváci očekávají úplně něco jiného. Nemluvě o tom, že spoileroidní trailer vyzradí finální kličku, která by zřejmě divákovi mohla být skryta až do samotného konce. Co se týče filmu jako thrilleru... Atmosféra byla fajn a příběh měl celkem spád. Celkově bych to viděl na 3 hvězdičky. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Hlavná herečka Matilda Anna Ingrid Lutz (Julia) si pred natáčaním po dlhých rokoch pripomenula Kruh (2002). Pre interview priznala, že aj napriek tomu, že ho sledovala za svetla v poobedných hodinách, musela zavolať svojho brata, nech ho dopozerá s ňou. (Marceloo)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama