Reklama

Reklama

Ring

Trailer

Obsahy(1)

Během týdne zemře za zvláštních okolností skupina teenagerů, která sledovala tajemné video. Jejich těla byla nalezena podivně zkroucená a jejich oči vypovídaly o tom, že viděli něco hrůzostrašného. Video se ve městě stane mýtem. Pozvolna ale neviditelná síla začne svým smrtícím prstem ukazovat na několik lidí, kteří nejsou schopni odolat své zvědavosti. Jednou z nich je cynická novinářka Reiko, která se brzy proti své vůli octne ve spirále nočních můr plných strachu z nespatřené všudypřítomné hrozby. Další ze strhujících hororů od dob filmu Vymítač ďábla plný nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla, je výtvorem zcela odlišného druhu. Kritikové ho nazvali jedním z nejděsivějších hororových filmů posledních let. Ring přináší tísnivou a napínavou atmosféru naplněnou nepřekonatelnou hrůzou a přesvědčivou přítomností nadpozemského zla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Taková soft verze amerického remaku, který potvrzuje přísloví, že výjimka pořád a stále potvrzuje pravidlo, protože jako jeden z mála remaků překonává svojí předlohu. Ono teda ne že by japonský Ring nedokázal vyděsit, ale než dojde k "šokujícímu" odhalení a než se v něm vlastně vůbec začne dít něco zajímavého (čti děsivého), tak si člověk uvědomí, že osmdesát minut z celkových devadesáti je v čudu... Jistej vliv na tom, že mi to přišo takové slabší, má jistě i ten fakt, že jsem Kruh viděl dřív. Ale není to jenom tím, Amíci zkrátka Japonce (naštěstí) tupě nekopírovali scénu po scéně, ale nabídli svojí vizi, která mě zaujala podstatně více. Přesto chápu, proč se z Ring stal takový menší kult. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Shlédnutí amerického remaku Kruhu od Gorea Verbinského, před původním filmem, mě postavilo před nečekaný problém. Všechny dějové trumfy Hidea Nakaty byly okamžitě tatam. Srovnat tyto dva kousky je stejně tak lehké jako problémové. Omezené finanční (a tím pádem i digitální) prostředky odsoudili Nakatu ke spolehnutí se na klasické postupy hororového vyprávění. Na diváka doslova útočí pomocí ostrého zvuku, nervózní hudby a rychlého střihu. Na rozdíl od Verbinského, který se zarytostí buldoka odpovídá na všechny otázky, se Nakata více spoléhá na podivné tajemno, které pro něj představuje malá Sadako. Jenomže jakožto vypravěč není až tak dobrý jako jeho americký kolega, který střídal ultra temné napětí s famózními chvílemi čiré hrůzy. Nakata pracuje jenom s občasným vylekáním (za střih u otevření skříně bych mu pozlatil ruce) a jinak se utápí v nudě. Není to ale způsobeno jenom faktem, že jsem příběh znal, ale Nakata prostě nedokáže na nervy správně zabrnkat. A to neříkám (resp. nepíšu) jenom tak, protože vím, jak dopadla jeho „americká mise“ u Kruhu 2 . Kdybych si tedy měl vybrat, tak bych rozhodně sáhl po americké verzi, která je komplexnější, napínavější a hlavně lepší. Je sice pravdou, že je dělána jako produkt širšímu publiku, ale i tak ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

A znova, moje první a zároveň poslední noc s asijskými originály dávno viděných amerických remaků skončila a já spáchal tři sebevraždy, znásilnil sousedovic kočky a vyhlásil válku asijské filmové tvorbě. Milujme a oslavujme Verbinského, který sice nenatočil taky bůh ví jak scénáristickou lahůdku, ale o proti týhle píčovině to je doslova, ale doslova horor století.Když pominu opět ty nudné a zdlouhavé rozjezdy Japonských filmů, nemůžu nevidět tu režisérovu tupost, s jakou se snaži vyprávět jakýsi příběh.Sadako na začátku nevyleze, jen se zapne týfka a holčička umře...úúú bojím bojím.Potom se jedna nesympatická rejžožroutka vydá po stopách kazety a já koukám jak debil, kde se vzala na tomhle místě a co najednou dělá na tomhle místě a kdybych neviděl originál, nerozuměl bych tomu japonskýmu vyprávění ani piču.Zase nulová atmosféra, toporné herecké výkony jak z divadla pro autisty, dialogy monumentálně debilní a ty scény, u kterých prskáte smíchem, to asi rejža nechtěl.Když otec praští Sadako po hlavě u studny a ozve se to papundeklový "duc", vyprsknul jsem křupky až k televizi a možná mi jedna nebo dvě vylezly nosem.Potom když tahaj ty kýble, tak boreček vleze do vnitř a křehkou a vyděšenou ženu nechá tahat kejble s vodou, pak se diví, že nemůže a ještě jí dá dělo :D Při scéně kdy běží hrdinka do bytu svýho bejvalýho a říká tady bydlí můj muž a ten polda jí oznámí, že je mrtvej a už ho odvezli s takovou vervou, jako když v krámě objednává deset deka lovečáku, musel jsem se už propleskout a ujistit se, že to fakt dramaturg asi myslel vážně a na konci, když veze video svýmu vlastnímu tátovi...už jsem definitivně sýpal vzteky a znechuceně dvd označené jako "japonský origoše" vzal a vyhodil do hajzlu.Díky bohu, že existují opravdoví lidé, kteří vědí, co to je točit fillm a díky bohu i děsivé horory.Děkujeme harakiri soudruhům za nápady, ale teď už to vezmem my, jů? 15%. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé v historii se mi líbil remake více než původní Japonský originál. U remaku jsem měl neustále strach, atmosféra byla šílená a herci fantastičtí, ale v originálu mi tohle všechno scházelo. Až na dvě scény jsem se nudil a to se mi u Japonských hororů nestává. Navíc u Ring jsem čekal, že se strachy po*eru. Nestalo se. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv přede mnou někdo řekne Samara, mám chuť jej hodit do studny. Protože Sadako, aby bylo jasno. SADAKO! US remake je fajn, ale tomuhle nesahá ani po sloupnuté nehty z prstů. K blížícímu dvacetiletému výročí jsem si dal repete a je to tam pořád. To napětí, ten strach, ta atmosféra. Mám k tomu filmu zvláštní vztah. Když k nám přišel, měl jsem zrovna rozepsanou jednu povídku. A když jsem ten film viděl, bylo mi jasné, že tu povídku dopisovat nemusím a můžu ji rovnou zahodit. Protože mi její originalitu nikdo neuvěří. Ne, nebylo to "přesně o tom", ale figurovala v té povídce videokazeta a smrti na základě jejího zhlédnutí. No nic. Knihu, podle které byla natočena jsem četl až po mnoha letech po zhlédnutí tohohle. A je to jen dobře. Kniha je ještě lepší a děsivější. Takhle jsem si užil oboje. V mém soukormém žebříčku je pořadí následující: Kniha, Nakatův Ring, Verbinského remake. Ještě mě čeká korejská adaptace. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Na film navazují dvě rozdílná pokračování. Prvním je film Spirála (1998), jež adaptuje stejnojmenné knižní pokračování. Druhým je Ring 2 (1999), jež jde svoji vlastní cestou a na knižní trilogii nijak nenavazuje. (JP84)
  • Scenáristovi Kôji Suzukimi poslúžil ako inšpirácia jeho obľúbený horror Poltergeist. (rador)
  • Detail oka Sadako na konci filmu patří muži. (TomikZlesa)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama