Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Videa (16)

Trailer 7

Recenze (827)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejně dobrý jako jednička. V prvním díle mi sice byla asi o trochu sympatičtější ta šikanovaná rodina, ale duo Patrick Wilson / Vera Farmiga si stejně krade film pro sebe. Atmosféra funguje, líbí se mi Wanovo použití dobový hudby v daný době a lekačky fungujou (akorát jsem čekal větší finále s Valakem). Kvalitni horor. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po dechberoucí jedničce se moje očekávání vznášela výše, než Ronaldovo ego po letošním triumfu na Mistrovství světa. Zimomriavky se proháněly po mém těle i tentokrát. James Wan opět nezklamal a připravil pro nás velice chutnou hororovou nálož. Naložil nám v podstatě totéž, jako tomu bylo v prvním díle. Jen tomu nahodil malinko odlišný kabátek. Hned samotný úvod byl super. Kamera se nám nádherně projíždí po děsivém domečku, atmosféra by se dala krájet a napětí každým okamžikem houstne. James Wan má vymazlený každičký záběr. Vše do sebe krásně zapadlo a několik lekaček zafungovalo taktéž. Ústřední démon byl dost dobrý. Díl se jinak nesl v rytmu strašení gerontů, což překvapivě fungovalo velice dobře. Billův hlas byl opravdu hrůzu nahánějící. Inspiraci skutečnou událostí přikládám pramalou váhu. Ono to vše tehdy bylo zřejmě dost jinak, ačkoli se nám závěrečné titulky, které jsou mimochodem moc pěkně zpracovány, snaží nakecat, že se tvůrci drželi dost pevně reálných podkladů. Všichni herci a herečky se skutečně lidem, které měli ztvárňovat dost blízce podobali. Snad s výjimkou manželů Warrenových, kteří byli ve skutečnosti tak neuvěřitelně odporní, že odchylku od skutečnosti maximálně chápu a s radostí vítám. Jinak je to samozřejmě velice šikovný páreček. Především pán je neskutečně multitalentovaný. Nejenom, že efektivně zbavil dům duchů. Dokonce zastal v domě i instalatérštinu, truhlařinu a ve volném čase dětem zahrál na kytaru a zazpíval. Takového manžela by si jistě přála nejedna paní. Stihl jsem se i letmo pozastavit nad trošičku jednoduchým závěrem, respektive způsobem odstranění hrůzostrašného démona, kterému stačilo prakticky povědět jeho jméno. Dnes by jeho odstranění byla naprostá brnkačka. Stačilo by si jej vyfotit, podle obrázku vygooglit a velice elegantně zneškodnit. Nebylo by to ovšem ani zdaleka tak efektní. Výlet do Londýna se mi celkem líbil. Dokonce na diváka dýchly i tamější Vánoce. Celkově to vidím na ošklivější 4 kousky. První díl byl svoji kvalitou přeci jen malinko jinde. V rámci hororu však to nejlepší, co nám současná scéna nabízí. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UDÁLOST V ENFIELDU SE STALA TÍM NEJZNÁMĚJŠÍM ÚKAZEM V HISTORII PARANORMÁLNÍCH JEVŮ…“ /// Čím víc dětí, tím víc (hovno Adidas…) horor – to je Wanova přímá úměra, díky který jsem si zase po dlouhý době připomněl, co je to bát se. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy založený na skutečnosti. 2.) V obejváku nám straší chlápek s ovladačem. 3.) Thx za titule „martanius105“ a „majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $102,119,412Tržby Celosvetovo $315,719,412Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,544,448Tržby za predaj DVD v USA $4,869,588║ Ach jaj, škoda, budem sa opakovať ale zas tu máme trošku zbytočné pokračovanie, ktoré už dejovo tak neberie ako prvý diel, prvá polovica ešte ako tak funguje, buduje sa napätie, atmosféra miestami vďaka hudbe príjemne hustá, herci fajn, len škoda že v druhej polovici sa začne viac tlačiť na pílu a dej sa chce niekam viac nasmerovať až zauzľovať, lenže uviazne to v nejakých tých banálnostiach a dokonca niektoré tie ako že odľahčenia nepadnú na úrodnú pôdu a kazia dojem, v podstate sa to akoby pretransformovalo z Exorcistu na neuceleného Insidiousa, kde je ten kameň úrazu, čím tu máme slušný horor ale nie dôstojné pokračovanie. /videl v kine: 75%/ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré, ale s veľkými výhradami. Hlavne tá prvá takmer nepretržitá bu-bu -bu hodina už začala byť časom otravná (aj keď paradné natočená) a nikam neposúvala dej. Stále je to však súčasná žánrová špička ale hlavne kvôli tomu, že horory sú v poslednej dobe úplne v háji. Kde sú všetci Omeni, Exorcisti, Kruhy, Šieste zmysly alebo Tí druhí? Proste kúsky, čo dokázali byť nadžánrovo skvelými filmami so strhujúcim príbehom, zaujímavými postavami a dodávali príjemne mrazenie a nie iba sled čakania na ďalšiu infarktovú situáciu. 7/10 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (40)

  • Duch chlapca, ktorého Lorraine (Vera Farmiga) vidí pri astrálnom premietaní, je založený na skutočnom obrázku z Amityville. Na fotografii ho zachytil fotograf Gene Campbell, ktorý pracoval s Edom a Lorraine Warrenovými. (Pat.Ko)
  • Trailer obsahuje jednu scénu, ktorá vo filme nakoniec nebola. (EvilMatus)
  • Natáčanie začalo 21.9.2015 v Los Angeles. V novembri sa produkcia presunula do Londýna. Produkcia trvala 50 dní, z toho 40 dní sa natáčalo v Los Angeles a 10 dní v Londýne. (EvilMatus)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama