Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (846)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tohle, že mělo bejt lepší než první díl?! Nebavila mě ani veverka a nebejt Simona Pegga a jeho výborný postavičky vůbec bych se nebál jít s hodnocenim níž. Za celejch pětaosmdesát minut jsem se usmál dvakrát, což je vzhledem k žánru dost smutný. U prvního dílu jsem smíchy brečel. A i přes fakt, že je film napakovanej akcí, tak postrádal jakoukoli dynamičnost a to dokonce i s DTS ozvučenim. Celkovej dojem kazila i hudba. Navíc už všechno známe z dílů předchozích a nabízí se jedno starý rčení a sice to, že "Opakovaný vtip není vtipem." Zklamání roku. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ale ano, tohle byla vcelku příjemná podívaná naprosto vhodná na sobotní podvečer, u které jsem v pohodě mohl vysadit a pobavit se. A být o něco více zapáleným fanouškem téhle série, tak bych byl možná nadšený, ale můj problém je ten, že tahle série mě nikdy nějak výrazněji nezajímala a na filmy jsem se podíval vždy jen proto, že na žádné jiné televizní stanici v tu chvíli nic lepšího neběželo. V tomto případě tedy kladně hodnotím především nové a neokoukané prostředí zapomenutého světa dinosaurů, potom postavu pološíleného Bucka, a samozřejmě jako vždy pobavil krysoveverčák Scrat. Celkově jsem měl však z filmu pocit, že je to až příliš roztahané a skoro mě napadlo, že tvůrci už prostě nevěděli, co tam dát, a tak ten příběh neskutečně natáhli, aby to mělo stopáž celovečeráku. Rozhodně si tedy tento animák nedokázal po celou dobu udržet mou pozornost, ale na ten průměr to v pohodě dosahuje. Prostě průměrné pokračování, které částečně vnímám jako nastavovanou kaši, ale jakousi dobrou úroveň si tato série dokázala udržet. Takže celkově toto pokračování hodnotím třema hvězdama. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dneska se mě kámoš zeptal, kdy a na čem jsem byl naposledy v kině. Říkám mu: minulej tejden na druhých robotech... po pěti vteřinách se opravuju: vlastně včera na Době ledový... pak si uvědomím: když zapomenu, že jsem byl včera v kině, asi bude něco špatně... Ono to ale ve své podstatě špatné není, ale je to úplně stejné jako v případě dvojky. Jednohubka, ze které mi téměř nic neutkvělo v hlavě. Tvůrci mohou zvolit libovolně se ubírající děj, zápletku. Hlavně, že tam jsou mluvící zvířátka, vtípky, gagy, rodinná atmosféra, neunávný lovec žaludu (tentokráte dva) a ... dobré vizuální triky. A včera poprvé jsem sledoval 3D projekci. Je to zážitek, ale oči s kontaktními čočkami trochu pobolívaly. Ale to listí plachtící kolem vás nebo závěrečné létající eskapády alá závod kluzáků ze Skryté hrozby, to bylo žrádlo. Takže v celkovém hodnocení (beru v potaz i to 3D) 70%. 90 miliónů dolarů(rozpočet)/806,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/313 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi, chodte se zahrabat. Ice Age vám právě sebrala titul nejakčnější animované podívané, jaká kdy vznikla. nejvíc akční, nejvíc přerostlých ještěrů a nejvíc barviček. tolik nebylo ani ve Star Wars 3. Jediné co tomuto dobremu guláši chybí je vtip. A toho povedenho tam opravdu mohlo být trochu víc. Přesto potěšily nové postavy Buck, ta hnusná veverčice, a to roztomilé mamutátko...a taky roztomilí tyranosauříci..No dost zdrobnělin, pro děti opravdu jak terminator 2 pro dospělé a dospívající. Už se nedivím proč to tolik vydělává. V některých momentech sem měl na rozumu: Vždyt to je lepší než jednička, další momenty to vrátily do normálu. Takže Ice Age 1 nej., Ice Age 3 tesne za ní a až daleko za nimi nudný druhý díl PS: A opravdu Scratch je tahoun tehle serie.... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Doba ledová 3" se Vám bude líbit za předpokladu, že: A) jste dítě, B) jste infantilní, C) při spatření kojence, koťátka, štěňátka, slůňátka, zkrátka libovolného zvířecího mláďátka dostáváte akutní záchvat šišlavosti. Já jsem film sledovala se svou starší sestrou, na kterou se vztahují všechny tři definice, a snad se část jejího nadšení přenesla i na mě. Malá část. Nebudu na tenhle animáč pět oslavné ódy a nebudu ho ani máchat v hnoji, bavila jsem se přiměřeně a nebýt už tak obroušená rašple, spokojenost by byla dost možná maximální. Pro odlitky fakt megahustej biják... fuj, kam až ten náš mateřský jazyk klesne :-/. 61% ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Náklady na výrobu a reklamu přesáhly 90 milionů amerických dolarů, což bylo v přepočtu zhruba 1,7 miliardy českých korun. (blackrain)
  • Film byl v České republice velmi úspěšný – v kinech ho vidělo 852 tisíc diváků a utržil 100,4 milionu korun. (petr.koca)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama