Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

Shit 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tenhle postapokalyptickej film je jinej než ostatní, sice základ o nějaký putující partičce za lepším místem bez nákazy je tu pořád, ale Carriers se nezaměřuje na akci a mrtvoly jako tomu je obvykle, ale spíš se tu snaží nadhodit nějakou otázku na morální hodnoty při záchraně svýho vlastního života a to se tomu daří myslim docela zdařile, ale bohužel je to celý takový uspávající a nic moc se vlastně neděje, že bych snad radši místo toho uvítal obyčejnou béčkovou akci bez kloudnýho scénáře ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Solidní potenciál, který je těžce nevyužit. Zápletka se omezí pouze na hlavní čtyřku, ostatní postavy jsou buď krátkodobý, nebo o trochu delší komparz, který do děje zasáhne minimálně. Akce téměř neexistuje a tempo rozhodně není vražedné. Čtyřka je sympatická a chová se přirozeně, přesně tak, jak bych se pravděpodobně choval já. Problémem celé show je to finále, které vyzní do ztracena a film končí bez té správné ejakulace. Postapokalyptické filmy jsou mým koněm, ale tento nenabídl nic, co by poukazovalo na to, že svět je v hajzlu. Pouze jedno městečko plné ničeho. Film tím sice výrazně ušetřil, ale divák utratil. Tento snímek rozhodně nepatří mezi TOP špičku postapokalypťáků. S Mlhou, kterou mnozí odsunovali až za tento film, se nemůže absolutně rovnat. Slušných 60% 5.12. 2009 ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Je konec světa. Virus, šířící se jako chřipka a nechávající své oběti vyhnít zaživa zdecimoval většinu lidské populace a poslední přežívající hrstky "šťastlivců" se potulují pustou krajinou bývalých Spojených států. My sledujeme dva bratry a dvě dívky, kterak se za každou cenu pokouší dostat do přímořského letoviska, se kterým mají (bratři) spojeny nejkrásnější vzpomínky na dospívání. Carriers jsou zvláštním filmem. Nemoc je zde brána jako něco automatického, běžného, něco, co okamžitě odsuzuje napadeného k vyhnanství a smrti. I když se plakát snaží o něco jiného, fakt je ten, že uvidíte jen několik málo mrtvol, špetku akce a jinak vynikající drama, které se řadí k těm vzácným případům, ve kterých se postavy chovají tak, jak byste se v podobné situaci zachovali vy. Má to logiku, šlape to a je to nekompromisní. Ze všeho nejvíc mi Carriers připomínali Kingovu povídku Noční příboj (mimochodem Kingovi se film dost líbil), ale měl-li bych je přirovnat k nějakým filmům poslední doby, tak bych řekl, že jsou jakousi realistickou a sakra vážnou kombinací Zombielandu (bez zombie) a 28 dní poté (opět bez agresivních nemocných). Škoda jen, že autoři hodně epizod jen naťukli a nedotáhli je do konce. I když to byl možná záměr, který měl podtrhnout bezvýchodnost celé situace. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezvládnutá atmosféra doplácející na ledabylost tvůrců. Nesežeru jim báchorky o strašný a smrtící nemoci, která se přenáší dechem, když si všichni ty svoje roušky nandavají kdy se jim zlíbí a navíc je jasně vidět vidět, že díky díky mezerám mezi gesichtem a maskou to těsní jak díra ve zdi. Zápletka (díky pandemii, kdy skoro všichni pomřeli se čtyři mláďata vypravují do míst, kde strávili dětství) je fakt dementní a navíc nefunkční, protože po cestě neustále někoho potkávaj. Ovšem hlavní neduhy přetrvávají spíše v první polovině. Tam se dočkáme hlavně otravnýho humanismu s malou holčičkou. Od poloviny (přesně v okamžiku, kdy Brian vyprovodí nakaženou přítelkyni z auta) už to začíná mít docela koule a konec je dokonce relativně funkční. Pokud hledáte lepší filmy z podobnou tematikou, vyzkoušejte The Road, 28 Days Later nebo Darabontův Mist. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEMOCNÍ ZNAMENAJÍ MRTVÍ. KDYŽ PORUŠÍTE PRAVIDLA - ZEMŘETE..... /// První polovina přináší putování po ,,vybydleným“ světě, kde nakažený děti vzbuzují lítost. Ten svět je barevnej a pár překvapení se v něm najde. Ve druhé půlce už řešíme jestli je svině ten, kdo zabije infikovanýho nebo ten, kdo zabije infikovanýho kvůli benzínu, nebo kdo zabije...... OPUSTILI BY JSTE BLÍZKÉ, KDYBY...... zajímavé podněty k zamyšlení, ale stejně mi tu chybí nějaká LEGENDA. Vlastně nic nového pod sluncem (ano, toho tu je dost). Souhlas – lidi s chřipkou by měli zůstat (zavřený) doma. Strach? Bát se můžete akorát sebe, jestli nevíte, jak v těchto situacích jednat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím jaký to je umřít na základě svých pravidel. 2.) Mám vyrážku (trošku...., mohla by to bejt i modřina, kdyby kolem všichni neumřeli). 3.) Stále nejsem přesvědčenej, jestli mám kolem sebe všechny postřílet (myslím infikovaný – DEBILE!). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama