Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než jsem očekával a chtěl, ale přesto poměrně zajímavá podívaná. Místo hororu nebo thrilleru tvůrci přišli s dramatem, které v sobě skrývá úžasně vysoký potenciál. Nutno však bohužel dodat, že ho skrývá opravdu důsledně. Výraznější emoce aby člověk pohledal, napětí ve mně vzbudily všeho všudy tři scény... zkrátka mělo se buď víc tlačit na pilu, nebo jít víc do hloubky. Tohle je takový nedokonalý polotovar. Z Carriers mám prostě pocit trestuhodně nevyužité příležitosti, přesto však dávám slušné tři hvězdy. Dobré to je, ale mohlo by být mnohem lepší. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Korona je sviňa, človek začne byť voči filmovým blábolom o nákaze kritický. Aj 10 sérií Walking Dead asi urobilo svoje. Ale idiotské chovanie postáv by som zrejme neprehliadol ani predtým. Keď hrdina blbne pri bazéne, až skoro padne na mŕtvolu na hladine, možno by mal spozornieť a nie ísť rozbíjať okná golfovými loptičkami. Lebo keď bol niekto nebezpečný vonku, môžu byť ďalší vo vnútri. A celkovo už len z hľadiska nejakej rozmanitosti deja sa nehodí uprostred apokalypsy dať dve scény "zábavy" za sebou. Zvyčajne v podobných počinoch, keď sú aspoň trochu duchaplné, odreagovanie sa pri detinskom bláznení strieda hľadanie potravy, zdrojov alebo obydlia. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bráno čistě jako psychologický film Carriers fungují, přestože v poslední době mi již tohle téma, kdy lidé vymřeli na nějaký vir, začíná znít proklatě povědomě. Čert ví kolik se podobných filmů ještě natočí. Ale na druhou stranu si dovolím podotknout, že tady se v žádném případě nejedná o hororový počin. Spíše je to jakási sonda jak si divák stojí při vědomí že musí zabít nevinného člověka, nemocného člena rodiny, dokonce i svého bratra, jen aby se sám zachránil. Takže nakonec zůstavá úplně osamocen. PROČ TEDY VŮBEC BOJOVAT O PŘEŽITÍ ? Opravdu dost nelehké dilema. Nejsou nakonec většími šťastlivci mrtví? PS: Za pozornost určitě stojí frajer Chris Pine. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Filmové horory o partě blbců, co dělají jeden nesmysl za druhým a já jen vytáčím oči, by měly mít nějakou cedulku. Jenže jak má člověk najít ty koukatelné filmy, aniž by se musel prokousávat takovýmihle odpadky, že. Člověk neví, jestli dát jednu nebo dvě hvězdičky, některé lepší momenty tady byly, ale celkově je to tak naprosto dementní jako nekonečný zásobník vystřílený do první cedule nebo kratochvíle ala vymlácení všech oken v objektu. Ne, fakt, kdybych se chtěl koukat na debily, nebudu si kvůli tomu pouštět film :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tenhle postapokalyptickej film je jinej než ostatní, sice základ o nějaký putující partičce za lepším místem bez nákazy je tu pořád, ale Carriers se nezaměřuje na akci a mrtvoly jako tomu je obvykle, ale spíš se tu snaží nadhodit nějakou otázku na morální hodnoty při záchraně svýho vlastního života a to se tomu daří myslim docela zdařile, ale bohužel je to celý takový uspávající a nic moc se vlastně neděje, že bych snad radši místo toho uvítal obyčejnou béčkovou akci bez kloudnýho scénáře ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama