Reklama

Reklama

Umlčeni

Trailer

Obsahy(1)

Mladá dvojice – Zakes (William Ash – Nicholas Nickleby, Mambo) a Beth (Christine Bottomly - Čekárna, Venuše) – se za deštivé noci dostane na dálnici do kolize s maniakálním řidičem kamiónu. Stahovací dveře náklaďáku se na malý okamžik pootevřou a Zakes zahlédne cosi, co vypadá jako poloobnažená spoutaná žena. Přestože Zacke si není úplně tím co viděl, informuje policii a pokouší se na incident zapomenout. Beth ovšem lhostejnost jejího přítele velmi rozruší a když dvojice zastaví u pumpy, ve vzteku odejde. Zacke zoufale prohledává okolí, ale po Beth není ani stopy. Když náhle zahlédne odjíždět od pumpy povědomý náklaďák….. Co když řidič jeho přítelkyni unesl? Vydává se za ním a na noční, deštěm zaplavené dálnici začíná riskantní hra na kočku a myš. Vykřičte to do světa – Hush je nejlepší britský horor posledních let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu příjemně napínavé, na druhou stranu je ovšem hlavní hrdina Zakes naprostý trouba, a tak mi byl jeho osud lhostejný. Kromě chybějícího charisma a sympatií dělá vše špatně, k čemuž mu nahrává ještě smůla třeba v podobě auta, co ukradne, a záhy mu dojde benzín. Protože je neuvěřitelně důvěřivý, je schopen si snad stopnout i únosce. Nu a pak se snaží najít holku, co mu zahýbá a právě od ní dostal kopačky, taky dobré. Nejvíce mě asi drtila (chápu, že to byl scénáristický záměr, jenže...) nevyužitá sprchovací scéna. Fajn byly přibité ruce, ovšem že by se s nimi dalo šplhat, o tom silně pochybuji. Osobně jsem se těšil, že všichni zařvou, protože mé sympatie rozhodně neměli. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Některé prvky trhrilleru tohoto typu už jsou tak trochu klišé. A právě za to jednu hvězdu dolů. Sice jsem křivil hubu jako divej když jsem viděl tu shodu náhod kolem hlavní postavy ale nakonec to bylo až příliš náhod. Nicméně i tak je film dokonalým balíčkem zábavy a napětí. A i když je dost průhledný a jede ve stanovené koleji má i několik velmi zajímavých chvil ze kterých mrazí. A prostě....měl jsme stejně uspokojivý pocit jako u filmu ,,Jezero smrti." i když tam ten pocit přicházel trochu rychleji a syrověji. Neváhejte a zkoukněte! Pokud milujete filmy tohoto typu pak není o čem přemýšlet! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být dobré, ale celé to zabila "jakože realistická" rozklepaná kamera, nesympatická hlavní postava a mdlý závěr, který ani nic nevysvětlí. Ano, můžete namítat, že to "přece buduje strach z neznáma a to, že nevíme, je faktor, na kterém celý film stojí", ale to by to prostě muselo fungovat a tohle rozhodně nefunguje. Ono vybudovat přesně takovou atmosféru není hračka a tak se to v mnoha takhle vedených hororech vůbec nepovede a i když Umlčeni mají pár dost napínavých míst, jako celek bohužel zapadají do toho současného standardního šedého hororového podprůměru. Bohužel. Radši si příště pustím znova Stopaře s Hauerem, nakolik mi vadí, že občas nepůsobí vůbec uvěřitelně. Lepší 2* ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem si užila hodně napětí až strachu. Děj pozvolna gradoval, byl jednou velkou neznámou, do které vstupoval z kamionu vystupující vysoký muž s kapucí a bojovým psem. Navíc byla tma a pršelo. Paradoxně až únos dokázal oběma hrdinům, že je spojuje citové pouto, byť to tak na začátku vůbec nevypadalo. Na chvíli jejich lásku nabourala trýznivá smska, která Zakesovi vzala vítr z plachet a sílu bojovat. Dějiště v domě stárnoucích manželů ukazovalo na horor, ale naštěstí se změnilo opět na klasický thriller. Konec byl hrou na kočku a myš. Naštěstí vyhrála myš. Zamrzelo mě však, že najednou film končí bez udání důvodu, proč k takovému zvěrstvu docházelo a co jsou zač pachatelé. Taky bylo poznat, že film natočil někdo jiný než USA, očekávala bych více akčních scén, které bývají na úkor kvality a vypovídající hodnoty. I herci byli pro mě neznámí, tudíž přirození. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Uplyne jen pár minut, než nás film začne udržovat v napětí. A nepoleví až do konce. Velká škoda, že napětí přerušuje hlavně v druhý půlce snímku moje nechápavý kroucení hlavou a ke konci dokonce i smích (to si dělaj prdel?). Prostě tolik pitomostí a nepochopitelně nelogickejch postupů toho maníka mi nedovoluje dát víc než dvě hvězdy. Klasickej případ, kdy vás vysloveně rozčiluje nesmyslný jednání hlavní postavy v určitejch situacích. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích je ještě jedna scéna. (slovan1)
  • Film měl rozpočet 1 milion liber. (ČSFD)

Reklama

Reklama