Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka z francouské moderní horrorové produkce. Frantíci upustili od ultra-násilných exploitačních jatek a pustili se do ještě okrajovějšího subžánru - survival horroru. Napětí najede okamžitě od začátku, první část v horách byla opravdu excelentní a jen za ni dávám dobré 3* ... Pro mne jako pro člověka se strachem z výšek byl tohle ten pravý psychický teror a agresivní kamera mne vyloženě příjemně adrenalinově mučila ... Druhá část v lese dává vzpomenout na ty nejlepší "oldschoolové lesní pecky", špičkové a nádherné prostředí, "cosi/kdosi" neznámého začíná útočit. Třetí část je pak sice předvídatelná, ale nevím, co by v ní chtěl kdo co mít, když nic extra zde vymyslet ani nejde ... Superakční jatka doprovázená EXCELENTNÍM zvukovým, hudebním a střihovým doprovodem mne naprosto uspokojila ... Jízda jako prase od začátku do konce, vyloženě chválím, na neoriginalitu si nestěžuji ... Plný počet nemohu dát ve vztahu ke kultům jako je Deliverance (1972), Rituals (1977) a další ... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých ľudí sa rozhodne podstúpiť dobrodružstvo v podobe zliezania skál niekde v Rumunsku. Príroda však nie je jediná nástraha, ktorá na nich v tejto pustatine číha. Milión krát videné, presto všetko solídne natočené. V prípade "nulového" výberu z vašeho laptopu, nie najhoršia voľba pre spestrenie nudného večera. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Obyčejný horor, jehož jediným plusem je krásná krajina ve které se odehrává. Díky záběrům z ferat se mi film nezdál jako úplná ztráta času. Jinak se jedná o totálně béčkovou záležitost s banálním příběhem, trapně se snažícím vypadat skutečně a se zpracováním prodchnutým spoustou amatérských chyb. Na druhou stranu, mít režisér příště větší rozpočet, třeba by se mu povedl i vcelku solidní horor. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

No víte, já mám taky závrať a proto se i na žebříku držím jako klíště, ale rozhodně bych se na horolezeckou výpravu nevydala ani kvůli Colinu Farrellovi a už vůbec ne s takovým pakem jako byl Fred. Ale to co přišlo pak, byla sice docela účinná léčba závrati, ale pro film, který ve svých horolezeckých momentech nebyl vůbec špatný, to bylo smrtící. Logika a paradoxně i napětí skončily a film se stal směšným, ale nikoliv nezábavným. (Kdo sehnal ty herce, a kde?) ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Tento film bol pre mňa menším sklamaním.Možno preto, že som mal až príliš veľké očakávania keď som videl obrázky tej nádhernej prírody ktorá ma v horore vždy dostane. Ale musím plne súhlasiť s užívateľom J*A*S*M. Akonáhle nastupuje na scénu vrah,všetok dojem je preč a film sa mení na priemerný hixploitation. Takže sklamanie,ale iba mierne.Pretože tu bolo aj veľa pozitívnych dojmov a keďže som hororový fanušik tak nemôžem povedať že by som sa nudil. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama