Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to tak špatné, kdyby to nebylo tak blbé. Prý inspirováno skutečnými událostmi, to jo, leda by hlavní hrdinové prchli z debilhauzu. Pětice žabožroutů si nalehko vyrazí do skalnatých hor kdesi na Balkáně. Zapomeňte na stmelenou partu přátel a zkušených horolezců, složení je následující: arogantní nezodpovědný blbeček a jeho stíhačka, traumatizovaná zdravotní sestra, její plešatý ex-bojfrend a jako pověstná třešnička na onom dortu z žabích stehýnek trůní žárlivý přítel zdravotní sestry, který (jen tak mimochodem) trpí akrofobií, tedy panickým strachem z výšek... přesněji z hloubek, výšek se asi bojí málokdo. První půlku filmu po sobě svorně štěkají a snaží se hysterického Lucca dostat zase o nějaký ten metr výš a dál. V druhé polovině po sobě stále štěkají, stále je nutno posouvat žárlivého panikáře dál a výš, kromě toho však postavy stoupají a padají do různých pastí, které na uzavřenou stezku nastražil místní, hrůzu nevzbuzující degen. Frantíci pobíhají a řvou jako na lesy - vždycky jedno jméno stále dokola, než se něco přihodí někomu dalšímu, pak ječí další jméno. Kamera je po hixploitačním převratu "báječně" rozpohybovaná, začínám být na tyhle "live" záběry těžce alergická. A tak tam všichni běhají, vřískají a krvácejí až do uspokojivého konce. Logikou nezatížený slabší průměr, s poměrně hezkými exteriéry - jednou se na to kouknout dalo. 48% ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Námět filmu byl skvělý, ale režisér se moc nepředvedl. Když jsem si přečetl info o tomhle filmu, řekl jsem si, vypadá to na super film, rozhodně to chci vidět. Hned od začátku se mi to ale nezdálo v atmosféře. Poté co jsem viděl atmosférický Frozen, vypadalo tady toto jako céčková slatanina bez atmosféry. Postupem času filmu ubíhal, a my v podstatě nic nezjišťovali. Ke konci se nám ukazuje hlavní záporák, kterého když vidíte, kladete si otázky jako co je to za šílence, retarda, blázna, psychopata.. Film byl tedy absolutní ztráta času, kdy hvězdičku dávám za hudbu, a za to, že vím, kde na dovolenou rozhodně nechci jet. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První polovina by byla za velmi silné čtyři - horolezecké dobrodružné filmy mám rád a ve Vertige by se napětí dalo krájet. Jakmile ale na scénu nastoupil vrah, stala se z filmu vyvražďovačka, jakých je na filmovém poli mraky. Nicméně i tak jde o velmi solidní oddychovou podívanou. Za horor bych to však moc neoznačoval. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ďalší vydarený francúzsky horor! Tentokrát však upustili od zabehnutého krvavo-brutálneho prístupu a namiesto toho je tu atmosférický survival z vysokohorského prostredia. Príbeh je síce vcelku slabý; zopár mladých horolezcov sa vydá na hory, kde ich zláka práve uzavretá časť, v ktorej sa im to samozrejme vypomstí. Jednoduchá dejová línia však v tomto prípade vôbec nevadí a prakticky slúži len ako dôvod umiestnenia postáv do krásneho prírodného prostredia. V prvej polhodine film ponúkne vysoko napínavé exteriérové scény s parádnymi kamerovými zábermi, kedy napätím človek ani nedýcha. Škoda, že táto časť nie je využitá trochu dlhšie, pretože funguje na 100% a ešte minimálne 1 adrenalínová scéna by sa tam pripraviť dala. Akonáhle však príde noc, film mení štýl a táto druhá časť; síce brutálnejšia, ale menej efektívna, stráca na originalite i atmosfére a začína obyčajnejší exploitation. Tiež ma zamrzela finálna scénka filmu; kedy jedna z hlavných hrdiniek nakoniec urobí neskutočnú stupiditu, bez ktorej by sa film naozaj zaobišiel. Napriek tomu ma však tento horor intenzívne bavil a miestami aj vystrašil, takže ho môžem len odporúčať. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých ľudí sa rozhodne podstúpiť dobrodružstvo v podobe zliezania skál niekde v Rumunsku. Príroda však nie je jediná nástraha, ktorá na nich v tejto pustatine číha. Milión krát videné, presto všetko solídne natočené. V prípade "nulového" výberu z vašeho laptopu, nie najhoršia voľba pre spestrenie nudného večera. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)
  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)

Reklama

Reklama