Reklama

Reklama

Sezení

  • USA The Sessions (více)
Trailer

Obsahy(1)

Od dětství ochrnutý a na plicní respirátor odkázaný básník a novinář Mark O'Brien (Hawkes) znovu a znovu překonává nepřízeň osudu. Nyní, v osmatřiceti letech, ale čelí dosud největší výzvě: touží přijít o panictví. Pomůže mu krásná terapeutka (Hunt), sympatický kněz (Macy) a jeho vlastní bezedný smysl pro optimismus a humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (147)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s pár vtipnými okamžiky. Ten kněz je asi nejlepší postavou celého snímku, ale jen tak mimochodem takového bych chtěla teda naživo vidět... a počkat nejde to....neexistuje. Je ale bohužel fakt, že takový film člověku stačí vidět jednou v životě, ať už řeší sebezajímavější téma. I guess i through away that little speech. - No no, please, make the little speech. I'd love to hear it. - Ok here it goes. The meaning of love. Love is a journey. - I like it already. - That's it. That's all i've got. I told you it's short. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nadmíru kuriózní film, který vzhledem ke své kontroverzní náplni dožene diváky k slzám, přičemž u některých to budou slzy ze soucitu s hlavní postavou, u jiných zase slzy ze záchvatu smíchu nad tím, jak na svůj věk pohledná žena souloží s kvadruplegikem. Těžko se mi takový emotivně vypjatý film blíže specifikuje, neboť sám dost dobře nevím, jak se k němu postavit. Nevím zda pointou filmu bylo zamyslet se nad situací ochrnutého, či nad přístupem erotické psychoterapeutky. Těžko říct. Nutno však podotknout, že Sessions zaujme spíše menší procento diváků, než většinu. Vedle filozofování nad životem však nabízí příjemné poetické dialogy a do jisté míry neobvyklý humor. Oscarová nominace mé oblíbenkyně Helen Hunt je si myslím zasloužená a originální styl vyprávění přijde rozhodně k chuti. 75% ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

(Febio Fest) Hned na začátku, když se Mark ploužil areálem školy na té své motorové posteli, mi přirozeně naskočilo "Jéžiš, slzavé údolí. Jsem postižený, litujte mne. Nešťastně se zamiluju a pak budu půl filmu umírat.". Kardinální (asi vliv nedávno skončivší konkláve) chyba. Mark je sympatický ironik, a i když pocit lítosti tam je (kdo by také nelitoval člověka schopného ovládat pouze hlavu a strávit mimo svou "železnou plíci" pouhých několik hodin), většinu filmu jsem i přesto strávil s úsměvem na rtech, který jednoduše (ani složitě) nešel potlačit. Překvapila mne Helen, jaká je to nestyda (ve zcela pozitivním slova smyslu), a potěšil William H. Macy jako farář... 90% ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Z běžné produkce je tohle fakt hodně velkej bizzár o kterým jsem moc nevěděl, co si myslet. Po přečtení komentářů tady kolem dokola jsem zjistil, že nejsem sám.,.. Tak se mi docela ulevilo, že nejsem mimo já, ale tvůrci filmu. Ale nenechte se mýlit, film se mi dost hodně líbil, zaujal mne, pobavil, rozemocnil ... jediný co mi nezpůsobil, tak byla erekce, i když tu jsem čekal kvůli ohlašované full-frontal nude Heleně Huntové. No ale nekonalo se. Už samotnej námět filmu je slušnej bizzar, ale netvrdím, že to není reálný. Ono to z reality vychází, jen nejsem zvyklej na to, aby USA produkce nějak moc, často a takhle otevřeně zpracovávala téma, jak chce ochrnutej postiženej týpek přijít o panictví... Navíc ten film to zpracovává až pornograficko-realisticky, kdy jsem pořád dokola koukal na scény, jak si 50ti letá Helena Huntová (která do té doby NIKDY nevystupovala ve filmech nahá a byla známá svojí stydlivostí!!!), tak jak si tam zmíněná Helen snaží nacpat dovnitř do sebe péro ochrnutýho týpka a ojet ho ... Jako What The Fuck??!! :-D :-D Je to přinejmenším celý dost "netradiční". Ale je to super film. Super je, jak si ten týpek ze sebe dělá srandu, jak nahlíží na realitu. Nejlepší na tom všem je, jak neustále jezdí za úžasným farářem, kterýmu do nejmenších detailů vypráví svoje eroticko-milostný dobrodružství. Jaksi ten střet světů "radikální církve" a těžce ochrnutýho člověka jsou často velice inteligentní, vtipný situace k opravdu hlubokýmu zamyšlení. Často jsem se fakt zasmál a zároveň kroutil hlavou. No a do toho je tam v podstatě nontop úplně nahá Helen Huntová, která se v 50ti letech nějak podivně splašila, uvědomila si, že jí už není -cet a ještě je/ji nikdy ve filmu neukázala, a bombarduje diváka neustále dokola svojí nahotou... Achjo ...achjo!! Kdyby to udělala ve 30ti, kdy byla fakt kus, tak to nebyla taková škoda jako teď, kdy ta přemíra toho všeho působí chvílema až ...směšně a rozhodně NE eroticky. Sice vypadá na svůj věk dobře, ale pořád jí je tam 50. A 50 je prostě 50...ne 20, ne 30 ... Helen je v tom filmu divná, ale někdo to tam dělat musel. Jinak i když v rozpacích, tak jsem si ten fakt užil ... a hodně mě to překvapilo. :-D ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal i do Čech pronikla možnost,že si postižení mohou zaplatit sexuální služebnici tak tenhle film bude v tom smyslu něco podobného.Nebyl,řekl bych že tenhle film už je trochu dál,protože když se řekne postižený člověk tak se mi vybaví vozíčkář nebo někdo s chromou rukou,ale tenhle filmový případ ještě k tomu nemohl dýchat a to je u milostných hrátek velké mínus.Kromě svlečené Helen Hunt není na filmu co hodnotit... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Herec John Hawkes musel mít pod zády polštář, aby páteř vypadala klenutá a zakřivená. (chelseaman22)

Reklama

Reklama