Reklama

Reklama

Zjevení

  • USA The Apparition (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na základě teorie, že nadpřirozeno existuje pouze jako důsledek lidské víry, se skupina studentů pokusí o vytvoření nadpřirozeného subjektu. Experiment se ošklivě zvrtne. O pár let později, začne mladý pár Kelly (Ashley Greene) a Ben (Sebastian Stan) ve svém novém domě prožívat děsivá, nevysvětlitelná setkání s duchem. V zoufalství vyhledají pomoc specialisty na paranormální jevy (Tom Felton), který zjistí, že problém pravděpodobně nesouvisí s domem. Ale jak uniknout před zjevením, které je pronásleduje? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Terva 

všechny recenze uživatele

Dodnes je tento pokus znám jako "Charlesův experiment". Film má dva sekvenční začátky a teprve poté se začne rozvíjet základná příběh. CITÁT - Asi ti budu muset koupit kaktus....... A o co, že to tu jde? Dva mladí lidé se nastěhují do jednoho domu, kde se začnou dít podivné věci. Otevírají se sami dveře, pohybuje se nábytek, praská lino a jednoho dne do domu vejde pes a umře. Dvojice bydlících začne pátrat po příčinách podivných úkazů. CITÁT - Bacha na pavouky........ Film má celkem povedenou kameru, dobrou hudbu a hlavně je napínavý. CITÁT - Neměli jsme to dělat......... ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jasným důkazem, že přestože dáte mladé oblíbené herce na jednu haldu, tak není jistota, že výsledek bude dobrej, pokud máte totálně trapnej scénář. Byla jednou jedna grupa, které chtěla vyvolat svého kolegu. Potom přišla další, která udělala to samé. A potom přišli dva, kterým se něco divného děje v domě. (Vlastně ne až tak moc, jeden z nich ví, která bije.) Baf a máte duchařinu. Plakát k filmu je nádherný. Škoda, že to je jediná dobrá věc. Mimochodem...když se konečně něco začne dít, tak se to zvrhne...teď jsme přes tři měsíce nosily roušky, ale ani tak nejsem úplně blbá...scéna s prostěradlem byla skvělá, ale nikdo mi nenakecá, že by jí to udusilo. Naštěstí je ve filmu teplo. Čili je slečna stále v kraťasech a ráda se sprchuje. Takže alespoň něco, no... :/ Ale v druhé polovině se o oblékne, takže zase nic. Mmch dávkování informací ve filmu je taky postavený na hlavu. Proč? Protože tenhle film žádnou hlavu nemá. Ani patu. Natož hlavu a patu. Dejme tomu, že to je kravina bez důvodu. Tak proč jsem se alespoň nebála? Zvolený způsob vysvětlení byl absolutně trapný. Ale! Možná byl způsob vysvětlení trapný, ale vysvětlení trapné nebylo. Možná kdyby se první polovina filmu zcucla do pár minut a flashbacků a pokračovalo se tam, kde se dozvíme, o co jde, možná bych se potom i bála. Škoda. Ano, tohle je ten typ hororu, kde jste rádi za šablonovou stopáž 75 minut i s titulkama. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady filmů, které nenaplnily svůj potenciál. Apparition je z technického hlediska znamenitá duchařina, která ale nemá koule. Za celý film se de facto nic nestane a mnohé scény, které by mohly mít pořádný říz, nejsou dotažené do konce. Třeba hned prvotní seance vypadá velmi zajímavě, jenomže se v ní divákovi nic neukáže, kromě letmého bliknutí baterkou na dívčinu trčící ze zdi. Kdyby si s tím někdo pohrál, mohla to být děsuplná záležitost, která by dala dalšímu ději úplně jiný náboj. Místo toho se ústřední dvojice nastěhuje do baráčku, kde začne strašit a zase – natočené to je docela dobře, ale nemá to atmosféru a tak to všechno přijde v niveč. Ani ten podivný závěr tomu kladné body nepřidá, takže z mého hlediska to je s bídou na tři hvězdy. ()

ac3r odpad!

všechny recenze uživatele

Ptám se sám sebe, proč na tyhle nudný béčkový duchařiny furt koukám. Jednou za pár měsíců ve slabší a pak akorát lituji. Je to furt dokola na jedno brdo, nebojí se u toho ani malé dítě, "výkony herců" povětšinou zoufalí, dovršený nějakým trapným koncem. A tady, jestli se tomu dá vůbec říkat konec, je teda ultra dementní, nebudu to dál rozvíjet abych nespoileroval, takže tentokrát nedám ani tu jednu hvězdu z milosti. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Najzbytočnejší horor a pre mňa súčasne aj najväčšie hororové sklamanie r. 2012. Priznám sa, že trailer ma neskutočne navnadil, po maximálne negatívnych zahraničných recenziách som spozornel, ale je len veľmi málo hororov, ktoré zoberú recenzenti na milosť, takže som to viac menej ignoroval. Moja chyba. O to viac som ostal prekvapený aký naozaj zlý je konečný výsledok. Nečakal som päť hviezdičkový horor, ktorý by prepisoval filmové dejiny, ale minimálne „zábavné béčko“. Bohužiaľ, toto je ten najzbytočnejší, najhlúpejší, najneoriginálnejší, najnudnejší hororový prírastok za veľmi dlhú dobu (a to si naozaj nemyslím, že mám toho v tomto žárni napozerané málo). Príbeh doslovne absentuje a napodiv aj v ňom sa dokázal režisér absolútne stratiť, scenár by sa vošiel do jednej smsky, herci sú „až“ traja a z toho ani jeden evidentne neprešiel ani len základou hereckou školou (navyše nesympatickosť bola jednoznačne základným kritériom na konkurze), lokácie sa obmedzili na jeden asi dvojizbový dom. Vrchol ...ehm... „strašenia“ v prvej hodine predstavuje mŕtvy pes a samootvorenie garážových dverí (a to nežartujem, ani nepreháňam!). Doslovne všetky zaujímavé scény zobrazil už trailer, nastupujú až po uplynutí 3/4 filmu a v skromnej 80 minútovej stopáži zaberú ledva 5 minút. Navyše aj tie sa tiahnu ako večnosť a sú evidentne naťahované (záverečný pochod k stanu trvá snáď 7 minút len preto, aby sa film natiahol aspoň na celovečernú dĺžku, o trápnosti tejto scény ani nehovoriac). Tentokrát ma iritovala aj hudba, moje inak celkom obľúbené duo tomandandy servíruje nezáživnú elektronickú hudbu, ktorá sa navyše snaží aj zo scény ako je „písanie/čítanie e-mailu na počítači“ vytvoriť takmer až akciou nabitú scénu :) Pri tomto filme som rozmýšľal len nad 2 vecami: 1/ ako mohlo mať toto rozpočet 17 miliónov? Keď taký nedávno videný Sinister dokázali natočiť za 3 mil. a verte mi v Apparition nie je nič, čo by stálo ani len za jeden milión 2/ kto toto dokázal pustiť v dnešnej dobe do kín, keď film by sa stratil aj ako obyčajné C-éčko na DVD. Takto neškodný hororík som už dlho nevidel, aj ten rating PG-13 je priveľmi prísny. Tentokrát nebudem zhovievavý – pár bezvýznamných bodov za 3 krátke scény: dusenie plachtou v posteli, pribíjanie klincov do dverí a záverečná z traileru známa scéna s rukami. CELKOVO: 1* ZBYTOČNOSŤ ROKA ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Film sa stal kasovým prepadákom a kritici ho citovali ako jeden z najhorších filmov roku 2012. (Arsenal83)
  • Když Ben (Sebastian Stan) s Kelly (Ashley Greene) přijíždí na začátku filmu do nového domu se svým Volkswagenem, vozidlo nemá na předku vozu registrační značku. Druhý den však Kelly s vozidlem odjíždí do města a vozidlo registrační značku má, ale když se vrátí z města domů, vozidlo je opět bez registrační značky na předku vozidla. (BrianStorker)
  • Tzv. "The Charles Experiment", ktorý sa spomína na začiatku filmu, počas ktorého sa skupina výskumníkov snažila nadviazať kontakt so záhrobím, bol inšpirovaný skutočným experimentom z roku 1972 aký niesol názov "Philip experiment". Počas seansy výskumníci zaznamenali výjavy ako napr. vibrácie, nevysvetliteľné zvuky, či pohyby, ale žiadny nebol potvrdený priamymi dôkazmi. Vedúci experimentu Dr. Joel Whitton dospel k záveru, že pocity účastníkov experimentu boli vytvorené ich podvedomím a vsugerovaním. (AxelWers)

Související novinky

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

24.08.2011

Tak můžeme zjednodušeně definovat komiksovou sérii J. Scotta Campbella Danger Girl, která se chystá na filmová plátna. První nástřel obsazení? Milla Jovovich, Kate Beckinsale a Sofia Vergara. Pořád… (více)

Reklama

Reklama