Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 246)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Dost špatné, ale už při pohledu na trailer druhého dílu mi došlo, že tohle točil tvůrce Mámy. Dost se tomu filmu podobá. Průser je, že scény, které mají být děsivé absolutně nefungují, a že si autoři nedokázali poradit s faktem, že knižní předloha 1. nemá děj, 2. má dvě naprosto svázané části, které není úplně snadné oddělit (a nebo hůře prezentovat jako dva díly). Nejvíc to trpí naprostou uspěchaností. Trochu věřím, že kdyby To vzniklo jako seriál, mohlo by spoustu věcí lépe doznít. Takhle je to v několika momentech zkratkovité a zároveň doslovné. Až to působí směšně. Trvá se tu na některých scénách nebo slovech z předlohy, které takhle samostatně a odtrženě naprosto postrádají svou sílu a působí spíš legračně. Bill Skarsgard je super, nic prosti němu, ale Pennywise je tu degradován na figurku, která se prostě neustále někde objevuje a nic z toho. Hodně se také sází na IT, ale je to hnus. Staré dobré masky dokážou odvést mnohem více práce. Slet "děsivých" scén, které ovšem nestaví na atmosféře, ale na prostém "šokování" a "útočnosti" tak prostě na poli celovečerního filmu nemůže fungovat. Možná jako film atrakcí, pokud někoho ty jednotlivosti zaujmou. Dle hodnocení soudím, že ano. Pro mě díky své dementnosti velmi obtížně sledovatelné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dětská dobrodružství s nádechem osmdesátých let započal před pár lety Super 8, ale na plno to rozjel až seriál Stranger Things v roce 2016. Rok pak trvalo, než to po komerční stránce vzorově využili i u filmu To. Ten toho využil opravdu se vší parádou, protože, co jsem četl, tak se z něj stane asi komerčně nejúspěšnější americký horor vůbec. A přitom bych osobně ani neřekl, že se jedná o horor. Dobře, začátek je trošku drsňačina, ale zbytek je úplně klasický dětský letní dobrodružství, kde si s castingem poradili úplně dokonale do posledního detailu. Popravdě mi ta parta až moc připomínala partu v Stranger Things. Jedna holka s klučičím střihem, jeden intoš, jeden ukecanej, jeden černej a tak dále. Na druhou stranu mi ale vůbec nevadí, že tvůrci tuto fungující myšlenku využili a představili právě v To. Naopak. Trošku mi ale po pravdě vadilo, že řada lekaček tu byla až moc umělých a na oko. Po shlédnutí jsem ale usoudil, že jsem vlastně nekoukal na horor, jako spíš na dětské dobrodružství a jako takové jsem si to užil opravdu perfektně. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Fakt mě TO nadchlo. Nečetl jsem, nevyspoileroval se a do kina tak víceméně zamířil zcela nepřipravený (i když to kecám, čekal jsem duchovního tatínka Stranger Things a dostal jsem duchovního tatínka Stranger Things) no a jsem fakt spokojenej. Dětský obsazení geniální, Pennywise bych nepřál ani Batmanovi a co se lekaček týče, bylo jich tak akorát, aby nepůsobily otravně a zároveň pořád fungovaly. Aspoň teda na mě, jakožto nediváka hororů. 9/10 úplně v klidu, sázení na emoce a vztahy mezi loserama klaply na jedničku, kdyby se do puntíku drželi předlohy i u věže, mohli jsme se letos radovat hned dvakrát. Ale to v Sony né, ču*áci. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na horory nijak zvlášť nejsem a mám raději psychologičtější strašení. Od Kinga jsem přečetl klasiku Nadaný žák, Tělo a z novějších Puls a zaujaly mě. Všechny zásadní filmové adaptace jsem viděl. Tohle mě ale dostalo. Začátek, nechutné i krvavé scény. Zajímavé bylo, jak snímek řešil dětské problémy a trable dětí s naprosto nedětskými starostmi. Viděli jsme spoustu klasických myšlenek, ale i přes to měl způsob, kterým parta strachu čelila, na diváka stoprocentní dopad. Za mě žádné námitky a zvědavost na druhý, "dospělý" díl, je nezměrná. Škoda, že budeme muset čekat tak dlouho. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $327,481,748Tržby Celosvetovo $700,381,748Tržby za predaj Blu-ray v USA $24,535,017Tržby za predaj DVD v USA $17,948,584║ Retro patina 80.rokov a Stephen King začínajú byť v kurze. Po seriály Stranger Things tu máme ďalší podarený kúsok. Horor bez jedinej známejšej tváre sa stane megahit, prekoná vo svojom žánre rekordy, sila. Režisér Andy Muschietti to prevažne dosť ustojí a dávky strachu, hrozy, brutality tu máme v primeranom tempe. Je na čo pozerať, dejovo svižné, mladé osadenstvo to zvláda. Podmanivý vizuál a potešia slušné masky a triky. /85%/ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (113)

  • Šikanér Belch (Jake Sim) má na sobě trička známých metalových skupin Anthrax a Metallica. (Dave24)
  • Ani nie plnoletý Richie Tozier (Finn Wolfhard) používa vo filme obrovské množstvo vulgarizmov. Finn však potvrdil, že nadávky v scenári neboli a všetky si k textu pridával sám. Taktiež sa vyjadril, že sa obáva reakcie jeho rodičov po tom, čo film uvidia. (Marceloo)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama