Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (721)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Doba ledová narozdíl od jiných animáků nikdy neomrzí. Tento díl bych řadil na třetí místo po jedničce a trojce, které byly lepší. Jen bych chtěl tvůrce upzornit na neuvěřitelný počet hlavních postav, který se navíc každým dílem stupňuje o takových 5 - 6 dalších hrdinů. Jenom v tomhle dílech bych ústředních (kladných) postav napočítal tak 20, což je neskutečné číslo. Další díl bude nejspíš po vzoru socialistických filmů s kolektivním hrdinou. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Přesně jak jsem prorokoval u trojky - Tentokrát už to nebylo důstojné... Zoufale roztříštěná báchorka bez jakékoliv ujasněné poetiky, stylu, ale vlastně i nějakého alespoň trošku smysluplného děje, která jen recykluje nápady z předchozích filmů. Inteligentní humor ustupuje do pozadí, namísto něho se film pokouší budovat komično skrze zoufalé, nevkusné a trapné skeče, které by nefungovaly ani v němé grotesce. Po hvězdě za Diega, který se stává jedinou zajímavou postavou a za scénu se sirénami, která je příjemně haluzní.... ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebýt otravné linky s mamutí slečnou, tak jdu na plný počet, protože jsem se u tohoto pokračování opravdu pobavil, vše plynulo svižně a animace byla jako vždy parádní. Ruku na srdce, Ice Age: Continental Drift nenabízí nic, co bychom už v této "ledové" sérii neviděli, ale umí pobavit a to, speciálně u animáku, mi ke štěstí tak nějak stačí. Navíc má asi tu nejlepší úvodní scénku z celé série - veverčák Scratt zkrátka pořád jede. 80 %. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Túto sériu som naposledy zatracoval. Beriem to späť, a hoci používa stále rovnaké metódy, je oveľa zábavnejší ako predchádzajúci diel. V úvode je ako inak zrýchleným spôsobom predstavený ansábl a potom príde k samotnému príbehu. Azda len mohol mať viacej priestoru Scratt ( dlhšia minutáž by vôbec nevadila ). Je to rýchle, občas smiešne a niekedy veľmi zábavné. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Bohužel asi nejslabší ze všech dílů. Někdy by se hodilo držet se přísloví "v nejlepším se má přestat," ale zase na druhou stranu se na to dalo docela dívat. Veverka mě pořád baví, on fakt může za úplně všechno. A můj nový favorit byl v tomhle filmu ten krtek, nebo co to bylo :D A Sidova babička, která perlila. 3* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Jeden z původních konceptů příběhu zahrnoval rozmrazení hrdinů v muzeu v současné době. Snímek pak měl nést přízvisko "Th4w". (R´Hell)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 161,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 877,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama