Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

kareen 

všechny recenze uživatele

Natočené a zahrané je to dobře, tam nemám žádných námitek a taky oceňuji, že se tvůrci nebáli jít do takto odvážného námětu. Pouze ten zde slibovaný černý humor jsem tam hledala jen těžko, respektive ne, že by tam nebyl vůbec, ale takový nemastný neslaný, jako by ty vtipné situace nebyly dostatečně vypointované. Ale je tu i možnost, že mi takový suchý styl humoru zkrátka jen nesedl, protože jestli jsem se za tu dobu dvakrát pousmála, tak to bylo moc. Viděno v rámci Challenge 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné spojení černé komedie a žánru krimi, které funguje a šlape až do konce. Čekal jsem nějakou slátaninu, ale dočkal jsem se naprosto perfektní podívané. Tragické, úsměvné a přece nakonec tak úplně jiné, než jakou jsem čekal. Aneb pátráni po vrahovi na izraelský způsob, ve kterém nechybí ani příslušík arabské komunity (ta scéna nemá chybu a je velmi úsměvná). Závěrem bych chtěl ještě poděkovat uživateli (mOnkey) za výborný překlad. Bez jeho skvělých titulků bych se cítil blbě, asi jak pedofil zavřený ve sklepě. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Kdo dneska pomáhá starým lidem?!“ Trefná otázka…Měl jsem trochu strach z toho slibovaného, no, řekněme „tvrdšího“ humoru, zároveň mě tím film ale hodně lákal. Nakonec převládá přece jen spokojenost. Ten humor tam je. A místy poměrně důmyslný a brutálně zábavný. Ale dost často také na hraně až za ní, někdy se ještě pobavíte, jindy už vám do smíchu moc nebude (film není pro širokou diváckou obec). Režisérské duo si hodně dovolí (v téhle podobě by to za velkou louží opravdu neprošlo), ale přitom jejich cynismus není hloupý ani samoúčelný. Zároveň se jim daří udržovat solidní tempo a napětí. A na diváka čeká pár morálních dilemat…ostatně, s kým v tomhle filmu se dá sympatizovat bez připomínek? Na to si už ale každý musí odpovědět sám. Škoda jen, že po Mickiho telefonátu to nabere kurs, který se mi vůbec nezdál, zlomyslně otevřený závěr tuhle nepříjemnou pachuť spravil bohužel jen z části. Přesto, podtrženo a sečteno, slušné 4*. „Pořád žiješ s rodiči, co?“ - „Rodiče jsou mrtví.“ - „Myslel jsem, že zabíjíš jenom děti…“ ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Zajímavá věc - neviděl jsem ve filmu žádné komediální prvky. Přesto tady mnozí uživatelé píší, že se u filmu smáli. --- Sledoval jsem to jako svéráznou detektivku a hádal, jak se věci vyvinou a hlavně zda hlavní podezřelý je opravdu vrahem. Za vidění to stálo, ale - snad že jsem nepostřehl onu humornou rovinu - film hodnotím jako vcelku bezvýznamný. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslíte, že thriller o prznění, mučení a uřezávání hlav malých holčiček a o následné tortuře kladivem a letlampou doma ve sklepě může být natočený s nadsázkou a humorem? Ano! Myslíte, že izraelský film může mít německy precizní kameru a vytříbené filmařské provedení? Ano! (srovnejte prosím s předchozím Kalevet od stejných tvůrců - vzestup kvality o sto procent!) Myslíte, že komorní béčko od jakýchsi vyšinutých obřezaných orientálců může být stokrát lepší než devadesát procent velkohubě namachrované produkce od jejich příbuzných z Hollywoodu? Třikrát ano! Obrovsky příjemné překvapení, v návalu nadšení dávám plný počet, protože mě nenapadá vůbec nic, co bych téhle černohumorné židovské anekdotě vytknul, zdá se, že ony "smějící se bestie" nejsou nakonec Češi, ale Židé. I když se vlastně není vůbec čemu smát... A v neposlední řadě bych rád vypíchl karikaturu "Araba" na koni - roztomilá vedlejší postava. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama