Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Izraelských filmů jsem zatím moc neviděl, pokud se nepletu, tohle je čtvrtý, a to ty předtím byly i v koprodukci. Rozhodně mě ale překvapilo, co mi Izraelci naservírovali. Téma stejné jako ve filmu "zmizení", ale pojetí spíše jako thrillerová komedie. A ono to překvapivě funguje. Ano, jsou zde momenty, které jsou směšné, a to i přesto, že tématika je hon na pedofila. Je to variace a to, co člověk může, co by měl, ale právě tím pojetím je tohle naprosto jiné. Je to kontroverzní, je to překvapivé, ale rozhodně to není špatné. Tohle chce odvahu, což se nakonec vyplatilo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdo by to kdy řekl, že se na nás nejbrutálnější černotumorná taškařice roku vyžidí zrovna z Exegypťany tak spravedlivě okupovaného palestinského území. Velké překvapení. Tady šly opravdu všechny obřízky stranou, servítky se přišívaly zpět na nekompletní pyje a nejeden ortodoxní judaista se musel z tohoto krvavou krkovičkou obloženého macesu nepochybně rozpačitě drbat jadem v pejzech. No, jarmulku dolů, milí okupanti. Vypadá to, že se napětí na Blízkém východě trochu uvolňuje, konečně se přestáváte brát tolik vážně, jednou třeba také uznáte, kolik Turci nepopiratelně vyvraždili Arménů a možná se s takovou dočkáme i nějaké té izraelské krejzykomedie z Osvětimského resortu. U tohoto opravdu vytříbeného kousku jsem si užil snad i více zábavy než Hisballah s raketami Scud! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

A to bylo jako všechno? Slaboučká historka postrádající jakýkoli zajímavý zvrat (zato těch mdlých je tu dost a většinou jsou v ději k ničemu) či cokoli, co by z ní udělalo něco víc, která je navíc úplně zbytečně natažená na dvě hodiny? Navíc i postavy mi tu byly nesympatické a než se to dostane k tomu hlavnímu, je půlka filmu v háji a dala by se bez problému zkrátit. Ještě že se to nebere vážně a občas si to samo ze sebe udělá srandu, protože to tenhle film dost zachraňuje. Kdyby se to duo režisérů rozhodlo to natočit ÚPLNĚ jako komedii, pak by to možná mohlo být super a hluchá místa v ději by to s přehledem vynahrazovalo. Ale takhle je to bohužel jen nefunkční slepenec žánrů. Ke kladům bych ale ještě připočítal to, že mučení bylo udělané docela solidně, což u izraelského filmu prostě ocenit musím. 2* ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Hyperbolizovaná legrace. Thriller s nadsázkou. Černá komedie. Říkejte si tomu, jak chcete, ovšem jedno asi jen tak nepopřete - že je Big Bad Wolves dalším výtečným příspěvkem do tohoto výživného a mně velmi lahodícího filmového mixu (dále např. Lovci hlav nebo Ruang talok 69). Násilí je zejména v té druhé (primárně komediální) polovině, kde je ho taky nejvíc, zjemňováno a zlehčováno odbíháním od tématu (tedy mučení) - ať už mučiteli „v tom nejlepším“ volá ustaraná matka, vyruší ho zvuk minutky právě dopečeného korpusu na dort nebo se jedná o etudu s otcem a mnohé další. Vtípky jsou ovšem i slovního charakteru a například u takové debaty o všech mužských tělesných otvorech jsem regulérně vyprskl smíchy. Ale už toho radši nechám, ať z toho taky něco máte a užijete si nějaké to překvapení. Nádhera. Titulky naleznete zde. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno... tak jak bych to shrnul. Mám z toho filmu vesměs pozitivní dojmy, ale přeci jenom jsem tu po přečtení několika komentů očekával větší nářez. Jako určitě je to kontroverzní, černohumorný, jsou tu dobrý hlášky a herci i když neznám ani jednoho to hrají přesvědčivě. postrádal jsem tu, ale nějakej ten větší drajv, ne že by film nudil to ne, ale na moje gusto se z toho potenciálu dal rozhodně spáchat větší masakr. Je to spíš film který je založený na dialozích (některý jsou fakt pekelný) a plusem je, že si taky film místy dělá tak nějak prdel z docela závažnýho tématu. já se tomu nebráním rád se podívám na filmy co mají koule a pochybuju že v USA by někdy něco takovýho vzniklo. tohle je prostě trochu drsnější verze Zmizení (fakt mi místy ty filmy přišli hodně podobný) až na to, že se nebere tak brutálně vážně. No celou dobu jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Nakonec dám tři, protože ani ten konec mě neposlal vyloženě do kolen. Jako, že nebyl špatnej, ale stejně jako u celýho filmu se nezbavíte dojmu. že to nebylo špatný, ale mohlo to bejt lepší.65% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno