Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vysoké škole se znenadání začínají objevovat tajemné vraždy. Pár studentek se tedy ze strachu rozhodne odjet do starého domu daleko za městem. To ale nepočítaly s tím, že vrah udělá to samé. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Torzo si budu dlouho pamatovat, protože i když překypují závidění hodnou genialitou a filmovým přehledem a právem bývám považován za nejlepšího uživatele této databáze, tak si nevzpomínám, že by se mi někdy dříve podařilo, být si na 100 % jistý vrahem v první vteřině, kdy jej spatřím. Tato genialita zapříčinila, že jsem si celý film užil podstatně méně, než bych třeba mohl. Takhle jsem se tedy mohl kochat pouze příjemně zvoleným ženským obsazením, které se před kamerou rozhodně nestydělo a ostatně ani nebylo za co. Provedení vražd bylo samozřejmě úměrné době vzniku a stejně tak i atmosféra, která místy působila vyloženě komicky. Pár scének se ovšem podařilo dohnat k příjemnému napětí. Příběh jako takový byl krajně o hovně, ale přiznejme si, že o ten tu moc nešlo. Jeho debilitu do značné míry divákům vykompenzoval velmi příjemný spád. V celkovém součtu tedy docela dobré. [65 %] ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho silně erotizující giallo, strhující nejen krásou odhalených žen, ale i prostředím, v němž se odehrává a náhodnými krvavými scénami, obsahující ve velmi přijatelném a pozitivním poměru vše, co od dobrého gialla očekáváte. Včetně absurdně komické pointy s odhalením vraha a jeho motivů. Giallo je žánr, na který jsem si dlouho zvykal a přicházel mu na chuť, teď už si jen labužnicky užívám jeho krás a šťavnatosti. A Torso je lahodný kousek. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Solídne giallo s bohovskou cca 15 minútovou scénou v dome v závere filmu, ktorá je úplne minimalisticky nakrútená a poväčšinu nehrá žiadna hudba - napriek/vďaka tomu je neskutočne napínavá. Záverečný flashback a odhalenie vraha je trochu sklamanie (ale v rámci žánru ešte celkom ok). Čo prekvapí, to je osadenstvo, resp. materiál na vraždenie (ceckaté študentky na univerzite), ktoré svojou tuposťou, sexuchtivosťou a chuťou odhaľovať sa nemajú ďaleko od postáv v slasheroch. To vlastne platí aj na celý film, keďže vrah tu má väčší priestor ako v iných giallo (má aj výraznejšiu masku/šatku...) a úplne absentuje línia s vyšetrovaním. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý film. Martino si dokáže vyhrát s atmosférou která se tu dá krájet. 70 léta+hipíci a vrah. Vrahův motiv byl sice klišé ale nebral si s nikým servítky(oblíbená vražda je hipísačky v bahně). Napětí se tu dá krájet a celý film solidně odsípá. Je tu sice pár hluchých míst ale zas tak moc ne. Herci hrají tak nějak co mají a hudba podbarvuje atmosféru. Rozhodně doporučuji. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ide skutočne o krvavé a dosť brutálne giallo, ale už sme miestami pomaly až v čistokrvnom slasheri. Je dosť možné, že práve tento film inšpiroval niektorých špecialistov na slasher. Vysoká škola, krásne študentky, krvavé jatky a predovšetkým final girl v opustenom dome, Martino by mohol brať tantiemy za každý podobný americký slasher z osemdesiatych rokov. Máme tu zopár totálnych logických lapsusov, ale opäť to pri gialle obzvlášť neprekáža. Atmosféra starých talianskych uličiek aj malebnej dedinky a domu na kopci je podľa mňa dokonalá a je aj najväčšou devízou Torza. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Počet mrtvých osob ve filmu: 9. (Karlos80)
  • První polovina filmu byla natáčena v umbrijském městě Perugia a druhá polovina filmu byla natáčena ve městě Tagliacozzo, které se nachází v italské provincii L'Aquila. Interiéry se dotáčely v římských ateliérech DEAR. (Trajektt)

Reklama

Reklama