Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 2
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (104)

Miseet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál jsem si pustila jen tak random, že na mě někde vykouknul, a musím uznat, že jsem byla velmi mile překvapena, a to již v pouhých 15 minutách, kdy se na scéně objevil Bill Skarsgard. Atmosféra je tak hustá, že by se dala krájet, nicméně jsem se nedokázala do děje vůbec ponořit, všechno to působilo hrozně depresivně, zmateně, okatě a nepřirozeně. Po posledním díle musím uznat, že jsem nevěděla, kde mi hlava stojí. Typická fantasy Kingovka, kterou určitě doporučuji pustit. Mysteriózních prvků a psychologie postav je zde taky požehnaně. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzerá, že nás Stephen King zavedie do mestečka, ktoré je tak trochu v štýle Twin Peaks. Pohnutá minulosť, zvláštne príbehy niektorých obyvateľov, podivná atmosféra. Alebo niečo v štýle Batesův motel. V 8. časti sa tento nádych rozmetá určitými časoprostorovými výletami. 9. a 10. diel sú už čisto v štýle J. J. Abramsa. Teda niečo zo Ztraceni a ešte viac z Hranice nemožného. Mix, ktorý pôsobí veľmi rozťahano vďaka zbytočným odbočkám od hlavných postáv. No a hlavné postavy majú bohužiaľ kvalitu, ktorá by zodpovedala vedľajšej postave v kvalitnom seriále. Najväčší zárez je však fakt, že Castle Rock okolo hororu krúži naďaleko. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po návrate do svojho rodného mestečka Henry Deaver (André Holland) zisťuje, že prišiel v správnej chvíli. Obdrží telefonát od neznámej osoby, ktorá mu povie, že v neďalekej väznici Shawshank bol objavený muž, ktorý bol dlhé roky zatvorený v klietke pod zemou. Po vyslobodení boli jediné slová, ktoré vyslovil, Henryho menom. Henry sa na prípad zameria a postupne začína zisťovať, že udalosti, ktoré sa začali odohrávať, by mohli pomôcť objasniť, prečo je mestečko Castle Rock a jeho obyvatelia považované za prekliate. - Castle Rock je dôkazom, že môžete do svojho projektu pritiahnuť bandu špičkových hercov zo žánru, ale ak je seriál postavený na slabom scenári, všetko, čo bolo v úvode poctivo vystavané, sa s pribúdajúcimi epizódami rozpadne. Ešte horšie je to, že otázok neustále pribúda, ale odpovede akosi neprichádzajú. Tvorcovia sa zameriavajú na veci, ktoré boli na obrazovkách spracované nesčetnekrát, a pritom majú už od úvodu k dispozícii tolko originálnych vecí, na ktoré by sa mohli zamerať. Jediné, čo výrazne funguje, je mystérium okolo mestečka Castle Rock, pretože divák v priebehu celého seriálu cíti, že tam číha niečo zlé, ale netuší čo. Spomínané excelentné herecké obsadenie hrá perfektne a mne osobne najviac vyhovovala Jane Levy, ktorá síce nedostáva vela priestoru, ale každú jednu scénu s ňou som si vychutnával. Tu ale trochu nadržiavam za to, ako strašne táto slečna chváli hororovú komunitu. André Holland podal taktiež vynikajúci výkon a ukázal, že medzi televíznymi hercami má len málo konkurentov. Bill Skarsgård bol v prvej polovici desivý, ale keď začal rozprávať, akosi stratil svoj šarm, čo zase prisudzujem tomu, aký dojem vytvoril v It. Celkovo som z tohto seriálu úplne na vážkach, pretože zatial čo v niektorých aspektoch úplne dominuje, v ďalších nehorázne zaostáva. Ale aj keď môj komentár môže vyznieť skôr negatívne, zhliadnutie odporúčam, aby každý mohol posúdiť sám. + herečka z XX + herec z Into the Grizzly Maze + herečka z Carrie + herec z American Horror Story + herečka z Evil Dead, Don't Breathe a Office Uprising + 2 herci z It + herečka z The Mist a American Horror Story + herec z Shut In, Welcome to Willits a Jack Goes Home + herečka z Krampus ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Po skončení Leftovers jsem se bál, že budu muset čekat bůhví kolik let na seriál, který na mě zapůsobí obdobně. Můj strach byl zbytečný. Castle Rock je totiž naprosto dokonalý slowburn, který od diváka chce trpělivost, přemýšlivost, empatii a pozornost. Pokud tyto vlastnosti divák nemá, nedostane zřejmě nic jiného než nudu, nesmyslnost či zbytečnost. Pokud tyto vlastnosti má, dostane jednu z nejlepších, nejgeniálnějších a nejvypiplanějších věcí, co se za posledni dobu objevila. Vyzdvižen budiž naprosto božský casting, kde každá jediná postava je obsazena tak, jakoby ta role byla psaná přímo pro ní. Sedmá epizoda je potom jedna z vůbec nejlepších a nejsilnějších seriálových epizod, co jsem kdy viděl, a závěr, typicky Kingovsky antiklimatický, mohl být jen stěží lepší. První série - 100% ... Druhá série dupla na plyn a ze slowburnu se stal fasterburn s opět špičkovým castingem a hereckými výkony, dokonalým scénářem (celá série a lore v ní má opět strukturu přesně jako Kingovo knihy), tunou odkazů a spojení s první řadou a Kingovo vesmírem (doporučuji shlédnout znovu sedmou epizodu z první řady a poté předposlední a závěrečnou epizodu z této - pokud mi ještě potom bude někdo tvrdit, že to neni geniálně rozvrstvený, promyšlený a rozsymbolizovaný, pak se mu silně vysměju do ksichtu a k Vánocům mu koupím Brouka Pytlíka), doplněný skvělou hudbou a trefným soundtrackem a skvěle (ne)zakončený. Doporučuji tvůrcům natočit třetí řadu. Druhá série - 100% ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Báječný začátek, pomalu degradující střed, skvělý předposlední díl a úplně debilně vypuštěný konec. Fajnové výkony, příjemná mysteriózní (bohužel nikoliv však, až na pár temných výjimek, hororová!) atmosféra a super maloměstské prostředí. Ač je to poněkud paradoxní, tak seriálové adaptace Kinga stojí za bačkoru, Castle Rock naštěstí toto pravidlo celkem úspěšně boří. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Když dozorce přivádí novou ředitelku věznice (Ann Cusack) do kanceláře, říká, že sebevraždu spáchali již 4 její předchůdci. Dále ukazuje díru po kulce, která tam je po řediteli Nortonovi. Toto je odkaz na legendární film Vykoupení z věznice Shawshank (1994), kdy se na konci filmu zastřelí ředitel Samuel Norton (Bob Gunton). (gavosh)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama