Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 1

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (384)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Já to mám asi trochu jinak než většina zdejších komentraktoristů, ale já se na tento snímek dívám jako na film podle skutečných událostí a né jako na duchařský horor. A kroutím hlavou a naskakuje mi až husí kůže, že nemohu uvěřit, co se to na tom světě děje? Srovnávání s prvníma dvěma díly se mě taky netýká, protože i když jsem je viděl, tak si je díky mým problémům s dlouhodobou pamětí nedokážu vybavit. Ale, co se týče tohoto snímku jsem byl uspokojen hlavně tím příběhem, který pojednává o dvou reálně žijících pátračích po paranormálních jevech, kteří se s pomocí kněze nebo nějakého podobného páprdy v černém taláru snaží vyhnat démona z malého chlapce a to nemyslím sexuální metodou jako to dělá řada jeho kolegů, ale starou dobrou metodou, která je nazývána jako tzv. excorcismus. Chlapec  se zdá být fakt vykolejenej, protože se na tý posteli kroutí jako nejlepší cvičitel jógy na světě. Ale po menších komplikacích mu naše dvojice s pomocí hodného strýce v černém pomůže, ale tím zlo nezaženou, jelikož se přestěhuje do jiné osoby, která díky povedené vraždičce skončí až u soudu aniž by věděla, která bije. A tady začíná práce našich specialistů, kteří se budou snažit vypátrat, co se vlastně stalo a odkud vítr vane? Víc psát nebudu, jelikož bych spoileroval, ale pro milovníky napětí, všech možných rituálů, nějakých těch vraždiček, obživlých mrtvých a celkově té atmosféry tajemna prostupujících až do morku kostí je to uspokojivá jízda a souhlasím s hodnocením 70%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když kino, tak kino. Druhá projekce v jednom dni, tentokrát pokračování dobře známého hororu. Současný hororový trend, tedy bubu wanovštiny, beru tak, jak jsou. Přeřvané scény nebo laciné lekačky se prostě staly součástí moderního hororu, takže se nedá než na ně zvyknout a mnohdy se v tom ohlušujícím rachotu urodí i něco pěkného. Třetí Conjuring pak rozhodně nepřinesl do žánru nic originálního a splyne mi se všemi zde uvedenými souvisejícími filmy v jeden ředěný hororový gruppensex, kde nevím, kdo je ještě panna. Na druhou stranu moc potěšil poctou Exorcistovi a i když neděsil, tak to nebyl jen další pubescentně laděný hype, ale i vcelku poutavě natočený příběh, kde mě tentokrát rozuzlení fakt i zajímalo. A nemrtvý tlusťoch byl báječný!  Tři a půl. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mohla to byť filozoficky ladená súdna dráma, je to ale "len" horor striedajúci strašidelné scény s tými dialogóvymi. Zopár pekne nakrútených scén ostáva v tieni množstva rozpačitých momentov, až sa mi nechce veriť, že ide o tak populárnu sériu. Ide o moje prvé stretnutie s kondžúrverzom a asi som mal začať niekde inde. Manžel po rokoch tejto práve hovorí žene, že by i mohla v suteréne ušpiniť šaty, ducha, ktorý sa zjavuje kde chce a kedy chce, stačí udrieť kameňom, policajtovi stačí povedať, že máte superschopnosti a hneď máte prístup k prípadu a mohli by sme pokračovať na celú stranu. No a Vera Farmiga v úvode vyzerá ako Margaret Thatcher, čo jej na sympatiách vôbec nepridáva. Určite potešila fajn sedemdesiatko-osemdesiatková retro atmosféra, až mal človek pocit, že sleduje Entitu alebo Sentinel. Stokrát prevarený scenár bol pre Wana možno málo inšpiratívnym a tak cukol a vôbec sa mu nečudujem. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zaujímavejšie než dvojka. Ale na miesto hororu dostávate skôr mysterióznu detektívku. Samozrejmosťou je vysoká vizuálna kvalita značky Conjuring a kvalitné obsadenie zásadných postáv. Najviac potešil nápad súboja dvoch protipólov. Dal by som si za rok film č. 4? Ano, pretože síce nedostanem wow dojmy, ale dostanem veľmi kvalitne opečovaný žáner, čo sa v prípade hororu vždy cení. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bylo to jiný a nedalo by se říct že slabší, ale jiný, postrádal jsem nového demona. Příběh je zajímavý a hlavně napínavý, ale málo děsivý, atmosféra je hodně slušná, herci skvělý, ale ten strach, ten boj z peklem prostě nebyl. Je to na jednu stránku škoda předchozí díly měli v sobě více temna. Tady jsem dostal skvělý rituální příběh, jsem spokojený s touhle sérii, a pokud bude další vyprávění že světa Warenu chtěl bych zpátky děsivé démony. Pokud se ne ohlédnu zpátky tak to byl hodně dobrý horor, pokud se ohlédnu tak je ve filmu moc věcí co jsem postrádal. Když to shrnu byla to pecka, líbilo se mi to, jiný příběh dokázal slušně zaujmout. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Ingrid Bisu (Jessica) se objevuje v této volné hororové sérii již podruhé - hrála Sestru Oanu ve filmu Sestra (2018). (NiWi)
  • Ve 21. minutě, když Bruno (Ronnie Gene Blevins) zapne svoje opravené stereo, v pozadí slyšíme skladbu „Call Me“ od kapely Blondie z roku 1980, jež byla také ústřední skladbou ve filmu Americký gigolo (1980). (Trajektt)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama