Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (480)

JFL 

všechny recenze uživatele

Zvažuju, jestli Disney po vzoru některých videoherních vývojářů, kteří do svých her zapracovali extra bugy, které se aktivují jen u pirátěných verzí, nevypustili do světa záměrně zparchantělou verzi pro ty, kteří budou vlajkovou loď jejich VoD sledovat kdekoli jinde. Jinak si nedokážu vysvětlit, že zatímco většina lidí si rochní u fanservisového korýtka, já jsem teda navzdory očekávání viděl sérii absurdně rádoby patetických výjevů sflikovaných nevídaně zoufalým scénářem. Pokud cílem bylo navrátit se k pohádkově brakovým kořenům nejstarší trilogie, pak Favreau přestřelil několik galaxií až do světů, kde i Ed Wood a David A. Prior platí za vytříbené mistry sofistikovaných narativů. Jasně, vidím tu inspiraci spaghetti westerny a samurajskými filmy i ty jakože variace na týmovkové originy rozprostřené napříč sérií, ale to fakt nic nepřidává nad rámec, kde si diváci mohou připadat hrozně chytří, že to poznali. "The Mandalorian" se natolik soustředí na prvoplánově cool a cute momenty, žánrové aluze, hintování na rasy a světy, až úplně zapomíná na to, že by měl mít alespoň trochu funkční scénář, a to ne ve smyslu struktury, ale čistě jen vnitřní kauzality a logiky. Zdejší snůška ptákovin, za kterou by se styděl i pětiletý capart při spřádání příběhu pro bitky svých figurek, tomu všemu jen podráží nohy nelogickými zvraty pro zvraty samotné a nechává postavy jednat jak retardy. Představuju si genezi tohoto projektu tak, že se myšákovi hlavouni sjeli hodně divokým sajrajtem a začali brainstormit, jak by to vypadalo, kdyby Star Wars dělali Andy Sidaris, James Nguyen, Donald G. Jackson a Charles Band. Celé to komplet vymysleli a pak druhý den našli scénáře, které během svého koksového binge vypotili. Jenže se rozhodli dát je natočit normálním řemeslně schopným filmařům. A v tom spočívá největší fail Mangalořana - kdyby ho točili jmenovaní lumeni, bylo by to alespoň pořádně nechtěně zábavné, a ne jen k nevíře hloupé. Tak aspoň, že Gina Carano, Werner Herzog, Richard Ayoade a Taika Waititi zase mají na nějakou dobu na nájem a můžou díky zdejšímu angažmá třeba dělat na něčem pořádném. This is the way the world ends, not with a bang but a whimper of baby yoda. This is the way. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpočet $100miliónov║ __1.séria__ Pri prvom diely som ešte ostával na pochybách či u Disney zas neurobili zbytočný prešľap. Ďalšie diely ale už dosť napravili chuť a dostalo sa to do slušných medzigalaktických grádov. Plus je že veľa vecí tu skutočne prepracujú, vyrobia, ako masky, kulisy, dobre vytipované prostredie,... aj herci újdu. Pre fanúšikov Star Wars výborná dobrodružná seriálová nádstavba, rozšírenie univerza. /85%/ __2.séria__ Aspoň niečo u Disney vyšlo k veľkému potešeniu. Celá plejáda známych režisérov a hercov tomu dáva riadnu exkluzivitu. Dobrodružné príbehy dobre sypú, technicky takmer dokonalé zvládnuté, akcia ma grády, aj keď likvidovanie StormTrooperov je dosť jednoduché ako by tam ani neboli, taká ľahšia prekážková dráha. Čiastočne to vynahradia s Darktroopermi. Záver z mega bonusom excelentný. Spokojnosť, seriál roka 2020! /90%/__ __ 3.séria - Technicky a kostýmovo zas vycibrené ale dejovo to začína troška pokrívkavať ako keby zas dochádzali dobré nápady. Záver série ale čo to zas zachraňuje. /75%/ ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je docela smutné, že tohle "nic" určené nejmladší části divácké základny je obecně vnímáno jako nejlepší Star Wars produkt Disneyho éry. I když to chápu - je to takové příjemné plácání, které nemá ambici někam posouvat svět Star Wars a nějak se k němu vyjadřovat, jde prostě o vygenerovaný content spojující všechny trademarky, které se u testovacího publika vydotazníkovaly jako žádané. Vznikla věc, na kterou se dá koukat, nikoho k ničemu nevyzývá, dává záminky k bohatému prodeji merche a je v tom dost háčku, aby byl důvod vesele čekat na další epizodu. Chápu, že Disney tohle teď, když je značka opět rozvrácená, nutně potřebuje a jde o celkem slušnou práci v rámci toho, o co se to pokouší. Že se nad tím rozplývají dospělí lidé jako nad něčím, z čeho v tuto chvíli žijí, je samozřejmě docela... no je to jejich volba. Co mě se týče - rozhodně se to dá coby dětský produkt respektovat a moje vysoké hodnocení vyplývá hlavně z toho, že nechci vytýkat pořadu určenému pro desetileté děti věci, které bych tomu vytýkal, kdybych byl cílový divák já. Čtvrtou hvězdu jsem původně přidal hlavně za Wernera a poslední díl, kterému dodal Waititi i náznak "duše" už v úvodní scéně, která je nejvtipnějším, co se ve Star Wars objevilo od Fordova "And how are you?" v epizodě IV. Ale po zamyšlení to prostě nemůže mít tak hodně. 65 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TOHLE JE CESTA ...“ /// Svět Star Wars, plnej zvláštních a zajímavých postaviček a osamělý lovec odměn Mando, Din Djarin… Pohádkový sci-fíčko nebo vesmírná kovbojka chcete-li. Hodně střílení i osobních soubojů, všechno bez krve a hlavně za asistence malýho (Pokémona nebo Gremlina?) Yody. Zábava pro celou rodinu – pokud teda čekáte to, co tyhle krátký díly nabízejí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemám rád, když mně berou hlášky. 2.) Vzpomínám na „Noc tisíců slz“. 3.) Thx za titule „Kratos91“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * /// 2.SÉRIE PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aniž bych byl nekriticky očarován Baby Yodou, po pár dílech byl pro mne Mandalorian absolutní krutopřísnej nářez. Měl jsem obří radost, že se to povedlo. Jediná výtka byla ke stopáži. Ze všech těch zbytečně dlouhých hodinových serošů by zrovna tenhle kousek měl mít přes hodinu a ne 38, resp vždy kolem 40ti min! Později jsem ovšem kvitoval, jak to skvěle utíká. Po cca čtyřech dílech jsem vlivem stále pokračujících epizodních zápletkách tak trošku ztratil chuť si ihned po uveřejnění pustit nový díl, ale ta se mi ke konci opět vrátila. Skvělá výprava, netypická hudba, která se ke SW skvěle sedí, Pedro Pascal, i když do poslední chvíle bez tváře, výborný a vynikající nalákání na druhou řadu. Snad bude soustředěnější.                                                                      Seriálů je stále více a více, ale je jen málo těch, u kterých se každý týden těším na nový díl. Mando v druhé řadě pořádně přidává pod kotlem s fan-servisem, který nemohl být lahodnější a opět spojuje (jak to tak bývá, tak pouze téměř) všechny fanoušky Star Wars a dává Novou naději pro věci nadcházející. Neříkám, že není co kritizovat, pořád je to pohádka s jasně danou šablonou, ale v rámci možností rozpočtu a schopností tvůrců se jedná o absolutní špičku, u níž fanoušci loru mohou vyzobávat twisty ještě hezkých pár hodin po zhlédnutí. Jen jsem doufal, že touto dobou již budu moci legálně sledovat seriál s recapem první řady na Disney+ i u nás a místo toho jsem se musel opět na dva měsíce "odstěhovat" do Holandska.                                                      První část třetí sezóny měla velmi pomalý rzojezd, člověk z toho cítil, že tvůrcu tak nějak nevědí, kam chtějí příběh směřovat, ostatně sami přiznali, že nemají vymyšlený konec seriálu. Ani se nedivím, že čísla sledovanosti poněkud kolísaly, samozřejmě covidová čísla byla jedinečná, leč i já jsem ke konci dva díly úplně vynechal a nakoukal je až před koncem sezóny. Dost mě překvapilo, jak v posledních několika dílech tvůrci dost šlápli na plyn co se týče výpravy a finále je vyloženě prošpikované cgi v jedné obří bitvě, na kterou se fakt pěkně koukalo, možná by se neztratila ani na plátně. Jsou to sice více obrázky nežli příběh, ale seriál pořád má Pedra Pascalla, který seriál neskutečně táhne kupředu, což bylo i dobře vidět na "spin-offu" s Bobem Fettem. Třetí řada přišla tak nějak z neočekávání a prostě tu byla, tu čtvrtou si dám za pár let zase rád. PS : Přidávám se k lidem, kterým už nyní chyběla Gina Carano. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Cobb Vanth (Timothy Olyphant) je první postavou ze světa Star Wars, která se původně objevila v knize a až poté se dočkala ztvárnění v hrané podobě. Vanth se poprvé objevil v knižní trilogii „Star Wars: Aftermath“. (MiniMinion)
  • Jedna epizoda (1. série) v průměru vyšla na 15 milionů amerických dolarů. (3T)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama