Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďalší thriller podľa skutočných udalostí, ktorý nás zavedie pod kožu a do útrob súčasnej americkej spoločnosti, zmietanej rôznymi krízami vrátane morálnej. Idealista Daniel J. Jones (Adam Driver) je svojou šéfkou, senátorkou Dianne Feinsteinovou (Annette Beningová), poverený vedením vyšetrovania programu CIA na zadržiavanie a vypočúvanie osôb vytvoreného po 11. septembri 2001. Jonesova neúnavná honba za pravdou prinesie odhalenia, ktoré odhalia, ako ďaleko zašla najvyššia národná spravodajská agentúra, aby zničila dôkazy, obišla zákony a skryla šokujúce tajomstvá pred americkou verejnosťou. Po 11. septembri totiž CIA začala používať brutálne metódy vypočúvania podozrivých z terorizmu, čo viedlo k mnohým škandálom a vyšetrovaniu programu zadržiavania a vypočúvania, ktorého "rozšírené techniky" sa ukázali ako nemorálne a neúčinné. Keď sa Jones a senátny vyšetrovací výbor rozhodnú zverejniť výsledky svojho vyšetrovania, CIA a Biely dom sa tomu snažia zabrániť. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (76)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ukázková procedurálka, avšak poměrně přehledná a zabývají se dost důležitým tématem. Dal jsem si ji hned po zhlédnutí minisérie The Looming Tower a udělal jsem dobře, protože jsem se díky tomu hezky orientoval v kontextu tehdejších událostí a poznával vyřčená jména a jejich úlohu. The Report na uvedenou minisérii vlastně shodou okolností v mnoha věcech navazuje. A mimo to je to, navzdory poměrně komplikovanému tématu, svižné, dialogově úderné a Adamem Driverem výborně zahrané. To skoro až fanatické zapálení pro věc z něj vyzařovalo naprosto perfektně. "Do you work for me or for report?" ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud mi ve svých začátcích připadal Adam Driver jako vrchně nesympatický budižkničemu, tak v posledních pár letech jsem z jeho výkonů tak nadšen, že každý další film s ním kvituji jako zahrádkář velkou nabídku cibulek narcisů. Když se k tomu přidá smysluplná zápletka, tak má film jednoduše vyhráno. 86 % Celosvětový příjem k 31. 1. 2020: $232,305 ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle vystavěné drama s politickými konturami, jehož největší předností jsou úderné dialogy a nekompromisní náhled do nedávné historie USA. Snímek The Report režiséra Scotta Z. Burnse se může rovněž pochlubit i příjemně civilními hereckými výkony a chytře napsaným scénářem, což výsledný dojem z této látky ještě více umocňuje. Pokud tedy máte rádi snímky zaobírající se politikou, byrokracií a nespornými fakty, The Report je přesně tím pravým po čem Vaše filmové srdce touží. Skvělá práce! „We've been down here for two years now - in this basement. Nobody's waiting for us to come out.“ ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, že toto nedostalo viac pozornosti od oscarov. Náhoda, nemyslím si. Moslimani mohli byť radi, že vtedy Bíber ešte nespieval. Nič viac by netrebalo a priznali by sa k všetkému. Film z kategórie, že bud si  to dáte    alebo nie. Nič medzi tým. Dve hodiny sa tam ušatému potkanovi nezavrú ústa, veľa sa tam rieši, veľa vecí sa odhaľuje. Od polky to už podľa mna nemalo ten drive, skôr sa tam už sledujú tie zákulisné, demokratické hry. Vôbec nie zle je pekné, že vedia vytiahnuť špinu aj na seba. Od Rusov sa takého filmu nikdy nedočkáme. 3 z 5 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Hmmm, v poslední době mám na filmy kritizující metody zahraniční politiky USA (a nejbližších spojenců) štěstí. Official Secrets, které jsem viděl dříve, vycházejí ze srovnání obou snímků lépe, protože byly přece jen živější, The Report byl na mě přece jen poněkud suchopárný. Já tedy chápu, že se na obří hromadě papírů a sklepní kobce jen těžko staví akční thriller, ale i tak... Nikdy jsem neměl rád inkviziční praktiky, nemám rád ani náboženské fanatiky (to jde ostatně ruku v ruce) a vůbec nechápu, proč byli Američané tak překvapeni, když museli čelit teroristickým útokům. Vždyť to byli oni sami společně se Sověty, kdo vyzbrojil kdejakou bojůvku na planetě, jen aby získali větší vliv než jejich protivník. Teď se to oběma stranám vrací jako bumerang a zároveň se ukazuje, že proces v Norimberku byl jen dobovou fraškou. Zlepšení je v nedohlednu, američtí voliči sice dostanou klíčové informace, ale stejně zvolí do Oválné pracovny Velkou Hubu. 4*- ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • CIA sa snažilo dokument zdiskreditovať nálepkou, že sa jedná o výplod Demokratov. V skutočnosti za jeho zverejnenie hlasovali aj Republikáni aj Demokrati výsledkom 14-1. (Real Tom Hardy)
  • Hoci Annette Bening osobne pozná Dianne Feinstein, ktorú tu stvárnila, rozhodla sa s ňou počas natáčania nestretnúť ohľadom pomoci lepšieho stvárnenia. (Real Tom Hardy)
  • Najväčším paradoxom je, že Spravodajský výbor senátu zdokumentoval 20 najfrekventovanejších a prominentných príkladov protiteroristických úspechov, za ktoré CIA vďačila práve rozšíreným vypočúvacím technikám, no po zdokumentovaní vysvitlo, že boli mylné. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama