Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je snáď najlepší animovaný film, čo som kedy videl. Nie som fanúšikom tohto žánru a ani sa v ňom nejak výrazne neorientujem, ale toto dielo ma mimoriadne zaujalo. Rovnako nepatrím ani ku skalným obdivovateľom paranoidného cyber sci-fi Matrix, ale i tak ma "Animatrix" nadchol. Deväť poviedok, ktoré tvoria tento video film, som sledoval so zatajeným dychom. Nemôžem inak, ako dať plné hodnotenie. ***** ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Několik známých animátorských studií vytvořilo ve spolupráci s bratry Wachowskými 9 animovaných příběhů odehrávajících se ve světě Matrixu. Některé vysvětlují příběh před prvním filmem (The Second Renaissance - Part I a II), jiné uvozují děj dalších filmů (Final Flight of the Osiris, Kid's Story),a některé ukazují příběhy obyčejných lidí v Matrixu (World Record, Beyond, Detective Story) a osvobozených lidí snažících se matrix zničit (Program, Matriculated). Tato volná série svou kvalitou jednoznačně překonává všechna hraná pokračování původního filmu a zároveň funguje jako jakási "encyklopedie" stylů animace, protože každý díl je tvořen jiným studiem a tedy i naprosto odlišným způsobem (je tu například noirová detektivka, klasické anime nebo CGI které se svým technickým zpracováním blíží fotorealismu) ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Animatrixu už ale pětku dáme klidně, protože se nesnaží sázet jen na efekt a rozvíjí reálie matrixu ve vlastních uzavřených a velmi zajímavých příbězích, které nabízí divákům odpovědi na některé nedořečené zajímavosti z prvního filmu nebo taky zábavné nápady při využití myšlenky virtuálního světa matrixu :). The Second renaissance ukazuje ještě drsnější "realitu" než původní Matrix, Beyond zase zábavné hraní si s tím co je to vlastně Matrix, prostě všechny příběhy jsou pecka, ale hlavně každý je výrazným způsobem odlišený od ostatních nejen odlišným výtvarným zpracováním, takže ve výsledku všechny dohromady tvoří velmi zajímavou doplňkovou kolekci k prvnímu Matrixu, kterou stojí za to vidět nejen fanouškům Matrixu :). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu, jak dlouho jsem si bláhově myslel, že v Osiridově letu hrají skuteční herci! Důvod - měl jsem staženou zrnitou verzi z TV na VHSce a pouštěl si ji na mé staré nekvalitní bedně. A mojí tehdy věčně ožralé mysli ono Anima- jaksi nedocvaklo. Že jde o animák jsem zjistil až po letech, v době internetové (která u mně začala mnohem později než všude okolo), po stažení kvalitní verze. Díky tedy Matrixu za internet! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)
  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama