Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 019)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano, druhy dil je krapet horsi nez prvni, ale nepride mi, ze by si zaslouzil az tak nizke hodnoceni. Jelikoz bratri Wachowsti uz zaklad filmu polozily v prvnim dile a nemuseli tenhle dil jeste nijak poradne zakoncovat, mohli se poradne soustredit na souboje a ty se povedli opet na vybornou. Opet jsou cool a choreografie je bezchybna. Ale i v tomhle dile mam vytku k trikum. Jedna se o souboj Nea s hromadou Smithu, nekdy Neo vypada moc animovane, ale to je detail. Skoda prvni pul hodiny, kde se nic moc nedeje, krome ty by to byl opet prakticky bezchybnej film. I kdyz je film totalne narvanej akci, tak se nikdy neokouka a pokazdy dokazou tvurci prijit s necim originalnim. A i presto se tu najde i nejake to misto na vysvetlovani otazniku okolo Matrixu. Sice nektery rozhovory pusobi spis usmevne, ale to moc nevadi. Presto se tu najdou tak uderny dialogy jako v prvnim dilu. Horsi nez prvni dil, ale opet skvela zabava a lepsi nez treti dil. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Wachowští si byli moc dobře vědomi, že pokud by komponovali sequel stejně jako prvotní Matrix, nebylo by možné jej překonat, neboť ono dokonalé prvotní servírování světa Matrixu a jemné vykreslení vzestupu superhrdiny už máme za sebou. Reloaded dal proto Matrixu zcela nový rozměr a nejen, že jde v příběhu dál, ale hlavně jej rozširuje. Je náročnější, narativně bohatší a také depresivnější. A jinak ještě také vizuálně přitažlivější a akčnější - zkrátka nabušený ve všech směrech. Z Reloaded cítím něco velkého, něco osudového, čemuž se ani svět Star Wars nebo jakýkoliv jiný nevyrovná. Neo je superman a přesto nemá svět ani zdaleka ve svých rukou, tenhle scénář, včetně filozofického podtextu a dialogů je dílo génia (resp. dvou) a já si stojím za tím, že Matrix Reloaded je jeden z nejúžasnějších akčních sci-fi všech dob. 10/10 ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andy Wachowski, Larry Wachowski / Gloria Foster | Hudba: Don Davis | Produkcia: Joel Silver | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Silver Pictures | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 742,128,461 $ || Audiovizuálný úlet na n-tú. Dialógové pasáže sú tiež úchvatné, ale žial strácajú duchaplnosť, ktorá tak nenormálne silne sršela z jedničky - a kôli čomu sa vlastne stala kultom. Ale aj tak, legenda prežíva v Reloaded ďalej. || Videno v Capitol Košice, 22.5.2003 || ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že bratři Wachowští tak trochu přefilozofovali sami sebe. Některé zákonitosti z Prvního Matrixu jsou popřeny a na druhou stranu tu jsou nové, které plně nechápu. Wachowští možná vymysleli dokonalý svět, ale do scénáře toho nedokázali narvat tolik, aby nám to plně vysvětlili. A to oživení Trinity? Hrůza. To by Neo mohl zachraňovat každého na počkání!!! No a ty neustále propagované viry tu skoro vůbec nejsou. Ani ta honička se mi nezdála nijak úžasná. Alespoň, že přibylo hlášek. Ale uvažoval jsem i o třech. No, uvidím co ukáže trojka. ------Po Matrix Revolutions-----Přehodnocuji na tři a! ---- Matrix Reloaded je film, který se mi s každým dalším skouknutím líbí míň. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $281,576,461Tržby Celosvetovo $742,128,461║ Po príbehovej stránke nie tak brilantný ako prvý diel ale za to vizuál, hudba a hlavne zbesilá akcia to v rámci možností vynahradia, miestami tam je trošku zbytočnej vaty, skrátiť to o 20minút a bola by väčšia spokojnosť. /videl v kine: 90%/ ()

Galerie (148)

Zajímavosti (96)

  • 17minútová bojová scéna stála 40 miliónov amerických dolárov, čo ju vtedy robilo najdrahšou scénou tohto typu v histórii. (HelenOfTroy)
  • Smlouva sourozenců Wachowských na natočení Matrix Reloaded (2003) a Matrix Revolutions (2003) zahrnovala klauzuli, podle níž nebylo nutné absolvovat jinak povinné rozhovory v médiích. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama