Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Umím PC bezchybně zapnout, při jeho používání se mírně zapotím a jsem donucen používat svůj široký rejstřík vulgarismů, ale po skončení nerovného souboje vypínám stroj opět na maximální profesní úrovni. Přes mou nespornou počítačovou negramotnost mne kriminalita mezi sloupci jedniček a nul vždy potěší a poměrně jsem se bavil, i když si tentokrát předvídatelný děj příliš často podával ruce s početným zástupem obvyklých filmových klišé. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším pro ITčkáře velmi zajímavý thriller, už z toho důvodu, že na poli filmů s touto tématikou nemá zrovna velkou konkurenci. Myšlenka open source je tak trošku v rozporu s existencí autorských zákonů a práva na duševní vlastnictví, které všichni tak rádi (ne)dodržujeme, ale poselství tohoto filmu má ve výsledku celkem jasno: open source Vs velká zlá monopolní software company 1:0. PS: jakákoliv podobnost postavy Gary Winstona (Robbins) s Billem Gatesem je čistě náhodná:) ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Film kde mě ale vážně totálně nesedlo obsazení! Ryan Phillippe jako mladý elitní pc-programátor... Křehká Leigh Cook coby jeho kolegyně... Claire Forlani jako nevypočitatelná potvora... a Tim Robbins aka korporátně korporátní záporák... A nebo že by to bylo spíš tím, že tam všichni zúčastnění tak příšerně, unaveně a znuděně hráli (úplně bez šťávy - měli to snad ve scénáři nebo byl rejža takový jelito?!)? Prostě mě to vůbec nebavilo! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak máte úspech, kritizujú Vás úplne všetci, dokonca aj filmári v Hollywoode. Za neúspech tohto filmu určite može Bill Gates a jeho podprahová antireklama na nete, o ktorej nikto nevie, hlavne že na film nikto nešiel. Neboli producenti náhodou zavraždení sézamovými semiačkami?Po druhom pozretí zvyšujem hodnotenie o jednu hviezdičku. Vzhľadom na rýchly pokrok vo vývoji techniky by si film každých 10 rokov zaslúžil remake. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ako prinútiť programátora tvrdo pracovať? Dve krásne ženy by na to bez ďalšieho nápadu určite nestačili. Facebook ešte ako jeho filmového predchodcu s názvom Synapse tvorcovia dobre trafili ako spojenie všetkých komunikačných zariadení. Film prináša nezvyklú myšlienku v priemernej dosť nudnej forme. Záver preberie aj rozospatého diváka a nebude to výbuchmi ani inými efektmi. A druhý záver je len pre naozaj zainteresovaných do open source komunity. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Traja Winstonovi (Tim Robbins) poskoci majú priezviská Schmeichel, Sheringham a Solskjaer. Toto sú priezviská brankára a gólových strelcov víťazného Manchestru United UEFA 1999. Režisér je fanúšik Man Utd. (Real Tom Hardy)
  • Názov spoločnosti NURV je skratkou pre "Never Underestimate Radical Vision" čo v preklade znamená "Nikdy Nepodceňuj Radikálnu Víziu". (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama