Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším pro ITčkáře velmi zajímavý thriller, už z toho důvodu, že na poli filmů s touto tématikou nemá zrovna velkou konkurenci. Myšlenka open source je tak trošku v rozporu s existencí autorských zákonů a práva na duševní vlastnictví, které všichni tak rádi (ne)dodržujeme, ale poselství tohoto filmu má ve výsledku celkem jasno: open source Vs velká zlá monopolní software company 1:0. PS: jakákoliv podobnost postavy Gary Winstona (Robbins) s Billem Gatesem je čistě náhodná:) ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Film z prostředí počítačů. Tohle prostředí mě nijak zvlášť netankuje, takže nemůžu posoudit do jaké míry je děj filmu blbost či neblbost. Je to takovej hybrid thrilleru a pohádky. Jako thriller nic moc, i když trocha napětí se ve filmu vyskytuje, jako pohádka je to celkem ucházející. V hlavní roli se potácí divnej a odpudivě nesympatickej Ryan Phillippe, naštěstí to dohání Tim Robbins, kterej si na roli doslova pošmák. Co se holek týká, tak se na ně dobře kouká a to je tak všechno. Neškodnej thriller/pohádka. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ako prinútiť programátora tvrdo pracovať? Dve krásne ženy by na to bez ďalšieho nápadu určite nestačili. Facebook ešte ako jeho filmového predchodcu s názvom Synapse tvorcovia dobre trafili ako spojenie všetkých komunikačných zariadení. Film prináša nezvyklú myšlienku v priemernej dosť nudnej forme. Záver preberie aj rozospatého diváka a nebude to výbuchmi ani inými efektmi. A druhý záver je len pre naozaj zainteresovaných do open source komunity. ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Ako náhle sa oboznámime so zápletkou, začína to byt až príliš predvídateľné a miestami ukrutne nereálne, až to jedného rozčúli. Inak ale, celkom schopný krimi thriller z netradičného prostredia. Zopár zvratov a sem tam nejaké to napätie. Ako realita je to trochu prehnané, niečo pravdy na tom ale určite bude... ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Antitrust je svěží, rychle odsýpající a podařenou reklamou na konspirační paranoiu. Nějak tak si představuji praktiky společnosti Microsoft, jen ten happyend se nějak nedostavuje. Námět filmu není nijak šokující, herecké výkony nijak strhující a režie nijak výjimečná. Pro obdivovatele Tima Robbinse doporučuji nepouštět si tento snímek příliš brzo po shlédnutí The Shawshank Redemption. Jinak však jde o celkově hezký main stream, po kterém člověk sáhne, když nemá náladu hloubavě přemýšlet nebo napínat své emoce. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Názov spoločnosti NURV je skratkou pre "Never Underestimate Radical Vision" čo v preklade znamená "Nikdy Nepodceňuj Radikálnu Víziu". (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama