Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělá kombinace humoru a napětí. Robert Redford jako majitel firmy na testování bezpečnostních systémů je zatahnut společně se svými společníky do tajné loupeže a proto musí vzít spravedlnost do svých rukou. Redfordovi zdatně sekundují Sidney Poitier, David Strathairn, Dan Aykroyd či Ben Kingsley. Příjemný snímek na zimní večery.... ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Slídilové v roce 2013 kulhají na obě nohy. Svět se snaží změnit pán s malým copkem, který uchovává malou krabičku, kterou sestrojil geniální matematik, v místnosti s tepelnými senzory ve střežené budově. Zabránit mu mají parťáci s Robertem Redfordem, kteří svůj tým pečlivě skládali tak dlouho, až byl sestaven dokonale k úkolu na obležení továrny na hračky. No, nebudu do nich dále šít, zápletky odpovídají času a prostoru. Pověnujme se tomu, že až na tuhle klíčovou dorbnůstku, se na Redforda a spol kouká i po letech s přátelským úsměvem a večer nebo odpoledne pokazit nemůže, ba naopak. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Proč jsem zase široko daleko jedinej co je z filmu na větvi? (nikdo s bodama nad 1000 mu nedal plný počet) No ve mě chyba není určitě... to je jasný. No nic. Popojedem. Slídilové jsou výjimečný film. Je to totiž film na který jsem byl ochotný jít do kina (a už tenkrát se mi líbil a moc) i přesto, že absolutním topem kinematografie byl pro mě v té době Terminátor 2 a Arnold Schwarzenegger. Slídilové u mě obstáli v konkurenci T2! No proč to asi bylo? Zkusme tomu přijít na kloub.... Film je jeden "pan herec" vedle druhého. Film není nudný (fakt není) a hezky postupně rozkrývá zápletku a postupně přidává nové výzvy = je napínavý. Film má několik opravdu vtipných momentů a dobře načasovaných ("mluvte pomaleji prosím" byl jeden za všechny). Nechybí ani silnější momenty co uvíznou v paměti (rekonstrukce trasy jen podle zvuků po "výletu" v kufru auta), atd. Sakra jsem se tak navnadil, že si ten film jdu zase pustit... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná komedie na nedělní rodinný výlet do kina pro slušné chlapce s dospělým doprovodem. Maminky si vychutnají nestárnoucího Redforda a Poitiera, kteří jim nenápadně ukáží, že i když ten jejich teenager sedí celý den u počítače, z PE má s bídou Éčko a bříško mu hamburgrově roste, čeká ho skvělá budoucnost. Vždyť to film jasně říká: informace = power. Amerika potřebuje nejen vojáky, ale i ajťáky. Nenáročný oddychový film dost kazí do očí bijící nelogičnosti. Bishop se ukrývá a vlastně ho nikdo nehledá, přestože by stačilo sledovat jeho spolupracovníky, či se pozeptat po přátelích; závěrečná půlhodina je už spíše rozverná komedie - tohle má být útěk z přísně střežené budovy???? Ochranka asi měla dovolenou. Ovšem co film tvrdě kazí, je Redfordova nenávist k republikánům, kterou nacpal i do této komedie. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jako špionážní drama je film velmi dobrý, ovšem jakožto akční thriller již nikoliv. Když poté na konci téměř zparoduje sebe samu, byli mé pocity zcela rozporuplné. Škoda, téma a nastolené otázky jsou více než zajímavé a obsazení v čele s Redfordem a Poitierem výborné. PS: V hlavičce filmu narážím na žánrové komediální zařazení... tak to vůbec! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)
  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama