Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

Matty 

všechny recenze uživatele

Graficky nejlíbivější a duchu původního filmu nejbližší epizoda přináší kromě efektivního souboje s postupným odtínáním svršků spíš efektivní než pro celkový děj podstatný příběh osádky lodi Osiris, která je napadena armádou strážců (slídilské stroje), aby následně uviděli ještě větší armádu prokousávající se k Sionu, z čehož pramení snaha o okamžité varování lidského útočiště. Pěkná podívaná, z filozofického hlediska nepříliš přínosná, ale bravurně využívající gravitaci popírajících předpokladů matrixovského světa. 80% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hned první epizoda ve mě vzbudila zvláštní emocionální chvění - nejdřív vášnivě hravý souboj, pak úzkostné odhalení něčeho, o čemž už víme, v co se vyvine a nakonec jemné slzopudné zakončení posledního letu Osirise... Navíc vše zastřešeno naprosto dokonalou a v rámci všech epizod nejkrásnější animací. 9/10 ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Matrix bol udalosťou tisícročia. Nečudo že sa machri na poli animácie rozhodli ukázať nám viac s tohto sveta a z mytológie. Tento diel rozpráva o udalostiach tesne pred druhým dielom. Kedy zisťujeme plán strojov napadnúť posledné mesto ľudí. Vizuálne úchvatné dielko, v 3D prevedení - z veľmi peknou hrdinkou. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Pro evropsko-americké publikum je Osiris po vizuální stránce rozhodně nejstravitejnější ze všem Animatrixáků a rovněž jako jediný přímo doplňuje či navazuje na děj Reloaded. Úvodní bitka má náboj a moc hezky se na ni kouká, útok sentinelů je však po chvíli (a to i při velké krátkometrážnosti) mírně nudný, asi jako "ohromná" bitva strojů v Revolutions. Jednu hvězdu odemne ztrácí proto, že narozdíl od ostatních povídek až moc sází na efekt a prezentaci technologií a i když samotný děj má smysl a návaznost, přeci jen je ze všech povídek nejplytčejší. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Co zaujme nejvíce, tak to je určitě vizuální stránka, která je naprosto "dokonalá". Velice efektní souboj na začátku (kdyby byl delší, vůbec bych se nezlobil), u kterého si svalnatý černý borec a pěkná japonská dívka svlíkají velice netradičním způsobem oblečení (to spíše jen pro blaho oka) a pak už jen honička se sentinely, o které to vlastně všechno je - dát vědět do Sionu, že za chvíli tam budou mít trochu horko. A do toho všeho hraje hudba typická pro Matrix (jak jinak, že). Úvod do "Animatrixu" se vydařil.... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama