Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

Anderas 

všechny recenze uživatele

Pro evropsko-americké publikum je Osiris po vizuální stránce rozhodně nejstravitejnější ze všem Animatrixáků a rovněž jako jediný přímo doplňuje či navazuje na děj Reloaded. Úvodní bitka má náboj a moc hezky se na ni kouká, útok sentinelů je však po chvíli (a to i při velké krátkometrážnosti) mírně nudný, asi jako "ohromná" bitva strojů v Revolutions. Jednu hvězdu odemne ztrácí proto, že narozdíl od ostatních povídek až moc sází na efekt a prezentaci technologií a i když samotný děj má smysl a návaznost, přeci jen je ze všech povídek nejplytčejší. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Soukromě jsem to přejmenoval Poslední Osirisův úlet. Je to pěkné doplnění akčních částí filmu a nese sebou i důležité poselství, které nabízí přesah do reálného světa. A to je v realistické animaci - celé je to vlastně o tom: Podívejte jak vypadá tento kreslený film jako ten film hraný, co když opravdu je naše vnímaná realita opravdu jen kreslená. Ať si je. Vzhledem k tomu, že jinou realitu máme možnost vnímat víceméně jen v kreslených filmech, tak nám to moc nepomůže. ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tak to je přesně to co jsem čekal že přijde. Vymaštěnost. Po kvalitním japonském rozjezdu se zase ocitáme ve virtuálním světě, kde to nemá ani hlavu ani patu. Mě měl jako na prdel posadit tenhle trapnej, ubohej kovbojskej soubojíček? To má být sci-fi a ukazujou tam jak hlavní hrdinové ve virtuálním světě, ničím nepokoření z jedoho procenta udělají chybu, kde i milimetry unikají čepelím katan. A vzápětí se ukáže holá prdel. To je to co všichni na Matrixu obdivují? To připitomělé supermanství ve virtuální realitě? Nebo jak se dá tahle hovězina nazvat?..Dost trapný. Dám tomu dvě hvězdy a to za pozdější akci. Mělo to zůstat na japoncích. Protože tohle byla nehorázná trpárna. Matrix má dobrou pointu. I když pro mě totálně vykradenou od Terminátora. Ale tu pointu dokázali ve skvělé zformovat pouze japonci. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Co zaujme nejvíce, tak to je určitě vizuální stránka, která je naprosto "dokonalá". Velice efektní souboj na začátku (kdyby byl delší, vůbec bych se nezlobil), u kterého si svalnatý černý borec a pěkná japonská dívka svlíkají velice netradičním způsobem oblečení (to spíše jen pro blaho oka) a pak už jen honička se sentinely, o které to vlastně všechno je - dát vědět do Sionu, že za chvíli tam budou mít trochu horko. A do toho všeho hraje hudba typická pro Matrix (jak jinak, že). Úvod do "Animatrixu" se vydařil.... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Technicky nejdokonalejší epizoda "Animatrixu", která navíc velmi těsně souvisí s druhým dílem "Matrixu". Prožijte deset minut na palubě Osirise, bez jehož mise by měl Sion skutečně velké problémy...Akce se na vás valí od začátku do samého konce, dočkáte se neuvěřitelného šermířského souboje, útoku nepředstavitelného množství Sentinelů, i velmi citlivého a přitom krásného vyznání...A pak už přijde nevyhnutelné...P.S.: Jue je jednou z nejerotičtějších postav, které se kdy objevily na plátně. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno