Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový hacker Stanley Jobson byl propuštěn na podmínku z vězení, kam byl odsouzen za internetové podvody. Krátce poté ho navštíví atraktivní dívka Ginger. Její šéf Gabriel Shear by mu chtěl nabídnout práci. Muž je odhodlán dodržet podmínku a odmítne. Ginger ví, že Stanley nutně potřebuje peníze na právníky, s jejichž pomocí chce získat do péče dcerku Holly. Nabídne mu sto tisíc dolarů za to, že se s jejím šéfem jen sejde. Poté, co Stanley projde těžkým testem, Shear mu nabídne za další spolupráci 10 milionů dolarů. Má vytvořit červa, který pronikne do přísně střeženého systému. Cílem je tajné vládní konto s prostředky na boj proti terorismu. Stanley se sejde s dcerou a slíbí jí, že už brzy budou spolu. Sleduje je ale vládní expert Robetson, který už ho jednou dostal za mříže. Senátor Reisman, který Sheara tajně podporuje, chce, aby byla akce zastavena. Ten to však odmítne a senátor na něj pošle komando zabijáků. Shear se z pasti prostřílí. Šokovaný Stanley, který byl účastníkem přepadení, chce se vším skončit, proto mu Shear unese Holly. Stanley je nucen dokončit červa, aby zachránil své dceři život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Swordfish si hraje na něco víc než je, i když nutno uznat, že to dělá velmi efektně a ozvláštňuje vám čas s ním strávený když už ne zajímavě, tak alespoň příjemně. Režisér film pojal jako solidně nadupanou jízdu se vším co k ní patří - rázná hudba (pokud nejde o tehdy aktuální hity, slyšíte to co složil Christopher Young, popřípadě zremixoval Paul Oakenfold), spousta střílení, efektních honiček a v neposlední řadě krásné ženy... A o kom jiném by teď mohla být řeč než o Halle Berry?:) Možná to bylo těmi krásnými svršky a těmi ještě krásnějšími kousky látky, které se pod nimi schovávaly, ale hlavní zásluhu na tom mělo to nádherné tělo v nich, zkrátka po Swordfishovi jsem přesvědčen, že Halle je ta nejsladší čokoládka na světě. A co ten zbytek? Hugh Jackman je tak sympatický, že by ani nepotřeboval sentimentální boj o svou dcerku, abyste mu věřili, že on je ten hodný. Z Johna Travolty naopak odkapává charisma a taková aura nevybíravého zlého/hodného hocha jako se mu to už dlouho nepovedlo a ti méně důležití okolo to jen doplňují tak abyste se nenudili a aby to o něčem bylo. Rozhodně stojí za vidění, ale po tom humbuku jaký předcházel uvedení, člověk čeká trochu víc. 60% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Počítačové thrillery trpí jedním velkým nedostatkem a to zobrazením neexistujících softwarů, jenž působí opravdu směšně. Ano, stejným případem je i Swordfish. Ale to je asi to jediné, co mi na něm vadí. Skvělá režie, efekty (výbuch byl prostě super), správná "disko" hudba, pěknou kameru a známé tváře. Travolta opět hraje záporáka. Tentokrát ovšem záporáka/nezáporáka. Tento pojem vysvětlovat nebudu, podívejte se sami a na konci odhalíte pravdivost tohoto vyjádření. Halle Berry je kus, hezčí než v kterémkoli jiném filmu a to neříkám kvůli hanbaté scéně "prosba o klíčky od auta". Jde o jeden z lepších počítačových thrillerů, než se nám obvykle dostává (Elita, Síť...). ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi to najlepšie čo Skip Woods napísal. Zaujímavý začiatok filmu a koncovka, ale ten stred je len obyčajná vyplňovačka pred finále. Dominic Sena tiež nieje s tých najlepších režisérov, ale tu sa celkom popasoval s akciami. Najväčšie plus vidím aj tak v tradične dobrom Jackmanovi, sexi Halle Berry a v zápornom Travoltovi. 70% - 3* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na začátku se film jeví poměrně originálně. John Travolta s maniakálním výrazem si to vykračuje po scéně, když nechal vybouchnout všechno za sebou a snaží se hláškovat. Potom se nám představí na scéně vyhlášený hacker Hugh Jackman a o něco později se nám odhalí Halle Berry, jejíž lepá postava málem překoná zbytek celého filmu. Všechno to vypadá hodně dobře, ale jen vypadá a efektivní podívaná bez pořádně kvalitního scénáře zůstane jen efektní podívanou se zvučnými hereckými jmény, špičkovým technickým zázemím a nějakou tou akční scénou jako bonus. Celé se mně to v závěru jevilo jako překombinovaný high-tech thriller, který má parametry upoutat divákovu pozornost, ale plně svoje možnosti rozhodně nevyužil. Na tu dobu se do filmu moc vložilo, ale očekávání možná byla až příliš vysoká. Vidět se to vyplatí. 60% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Pohodový oddychový akčňák s dobrými hercami. Travolta má charizmu, Jackman je sympaťák, Halle Berry je veľmi sexy. Ďalej je tu Don Cheadle, Vinnie Jones, Sam Shepard, jednoducho plno známych tvárí. Akcia je super, ale kľudne jej mohlo byť ešte viac. Film ale šlape a sú tu aj dáke zvraty, prekvapenia. Ja mám Swordfish rád. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (12)

  • Hugh Jackman bral při přípravě na natáčení kurzy kaskadérského řízení automobilů. (Sethlans)
  • Herečka Halle Berry získala ako odmenu 500 000 amerických dolárov po tom, čo vo filme ukázala svoje prsia. (srbak)

Související novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (více)

Reklama

Reklama