Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový hacker Stanley Jobson byl propuštěn na podmínku z vězení, kam byl odsouzen za internetové podvody. Krátce poté ho navštíví atraktivní dívka Ginger. Její šéf Gabriel Shear by mu chtěl nabídnout práci. Muž je odhodlán dodržet podmínku a odmítne. Ginger ví, že Stanley nutně potřebuje peníze na právníky, s jejichž pomocí chce získat do péče dcerku Holly. Nabídne mu sto tisíc dolarů za to, že se s jejím šéfem jen sejde. Poté, co Stanley projde těžkým testem, Shear mu nabídne za další spolupráci 10 milionů dolarů. Má vytvořit červa, který pronikne do přísně střeženého systému. Cílem je tajné vládní konto s prostředky na boj proti terorismu. Stanley se sejde s dcerou a slíbí jí, že už brzy budou spolu. Sleduje je ale vládní expert Robetson, který už ho jednou dostal za mříže. Senátor Reisman, který Sheara tajně podporuje, chce, aby byla akce zastavena. Ten to však odmítne a senátor na něj pošle komando zabijáků. Shear se z pasti prostřílí. Šokovaný Stanley, který byl účastníkem přepadení, chce se vším skončit, proto mu Shear unese Holly. Stanley je nucen dokončit červa, aby zachránil své dceři život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

choze 

všechny recenze uživatele

Sena po unylých 60 vteřinách vyměnil Bruckheimera za Silvera a vystřihli spolu pitomé, ale zábavné akční kinobéčko, které adekvátně ukrátí čekání na novou bayovinu. Pořád se tu něco děje a ve snaze být co nejvíc cool to do vás pere přestřelené akční scény, směšné hackovačky nebo prsa Halle Berry. Škoda jen, že Travolta už má nejlepší záporáky (i akčňáky) své kariéry za sebou (Operace Zlomený šíp, Tváří v tvář). ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Veledílo (s blbým názvem) o hackerovi, který pracuje pro zle dobrou stranu. Už tohle malinko zamotá hlavu mnohým divákům. Když ale zjistíte, že oním virtuálním kouzelníkem je stodesetikilový Hugh Jackman, jste rázem na pochybách. Filmaři si zřejmě představují, že to tak má být, ale většinou není, a když hovoříme o špičce, tak tam určitě ne. Dále si filmaři představují, že abych vypadal jako správný IT génius, musím nutně rozmlátit klávesnici do dvou minut. Ne, nemusím. Ještě nikdy jsem neviděl nikoho takhle zběsile a nesmyslně mlátit do klávesnice a to se pohybuji v oboru. Jediná sympatická uvěřitelná postava je tedy Travoltův špion Shear, který to zas celé zachraňuje. Nicméně musím upozornit, že se mu to příliš nedaří. Blbý film a mišmaš s akčním nádechem. 40% ()

Reklama

sepp odpad!

všechny recenze uživatele

Bozemuj, zajimalo by me kdo tuhle blbost vymyslel. Neverohodne postavy, ulitle a trapne vyznivajici sceny (mam zrovna na mysli koureni dicka pri "hackovani"), ale co me nejvice dostavalo byla predstava lidi z Hollywoodu o hackingu - 20 monitoru a na nich v krasne grafice cisilka a znaky, kterym nikdo nerozumi a tudiz vypadaji efektne. Odpad dle definice z učebnice. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Skvělé hlášky, skvělé dialogy, skvělí herci, skvělá akce, skvělý obraz, skvělý zvuk, skvělý střih, skvělý makup herců, skvělé kostýmy, skvělé efekty, skvělý Travolta, skvělá režie, skvělý scénář, skvělé ......... ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Slušný akčný thriller o počítačovom hackerovi. Osobne najviac oceňujem akčné scény, ktorých ale mohlo byť určite viac. Dej ma nedokázal nijako strhnúť, ale na druhú stranu sa nedá povedať, že by ma výraznejšie nudil. Práca hackera mi príde celkom zaujímavá, ale tu si myslím, že tvorcovia dali tejto okolnosti pomerne málo priestoru. Záver filmu sa mi páčil, pretože priniesol nečakanú pointu a rozuzlenie. John Travolta ani Hugh Jackman nejak nevynikali. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (12)

  • Film bol natáčaný i na ulici Quai Cassini vo francúzskom Nice. (dyfur)
  • Helikoptéra použitá ve filmu je Sikorsky S-64 (létající jeřáb). Nyní se používá v Austrálii na potírání požárů v bushi. (Rocky62)
  • Auto, které řídí Gabriel (John Travolta), je v Británii vyráběný TVR Tuscan. V USA se neprodává, protože nesplnil limity pro vypouštění emisí. (Rocky62)

Související novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (více)

Reklama

Reklama