Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak, a najlepší Matrix je tu. Priehrštie jednoduchých príbehov, ktoré dáva viac odpovedí (ale aj otázok) ako pôvodný film. Niektoré sú určené len absolútne prekrveným mozgom, lebo pochopiť všetky tie keci a svetoch okolo (a v) nás je dosť ťažká úloha. Rozhodne som nepochopil všetko čo mi Animatrix ponúkal, ale je tam pár častí, pri ktorých som sa triasol nadšením. Skrátka je to niečo, kde si vybere každý... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

k dokonalosti tohoto díla chybí opravdu málo. Díky drtivé většině příběhů nejlepší, nejhlubší a nejdepresivnější scifi všech dob. Od ted si Matrix vždycky budu pouštět jen s tímhle mezi 1. a druhým dílem, naladí to perfektně a doplní vše, co potřebujeme o světě v daleké a temné budoucnosti vědět. Blíže ke každému příběhu v jednotlivých profilech, nejoblíbenější pak jsou Druhá renesance part 1 a 2, Poslední let Osirise, Dětský příběh.. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Nádherná a pestrá zbierka poviedok, podobne ako obidva diely komiksových zošitov, kde je ten druhý dokonca príťažlivejší, než prvý. Geniálne vymyslená mytológia Matrixu skrátka ponúka nepreberné možnosti. Dúfam, že sa časom dočkáme aj Animatrixu 2, ale len vtedy, keď si to vynútia už pripravené námety, nie aby to bolo na objednávku! ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Vynikající projekt, celý svět Matrixu tímto dostává novou dimenzi. LAST FLIGHT OF OSIRIS (***) - Úvodní a pilotní díl je ale spíše zklamání. Tenhle snímeček trpí podobnými neduhy jako Final Fantasy. Animace je výborná (ještě lepší než FF), ale je to chladné, bez emocí, ničím to nezaujme. SECOND RENAISSANCE I&II (*****+*****) - Předčasný vrchol celého pásma. Strhující a velmi temné vylíčení událostí, které vedly k zotročení lidstva. Nic není černobílé, ukazuje se, že lidé nejsou tak docela bez poskvrnky a svůj osud si vlastně zasloužili. KID´S STORY (****) - Zajímavé výtvarné zpracování, ale tenhle příběh nepatří mezi ty, které se vám v hlavě udrží po delší dobu. PROGRAM (*****) - Další mistrovský kousek, výborná studie na téma pokušení a síla vůle. Skvělé rozuzlení. WORLD RECORD (***) - Určitě nejhorší díl, který bych tam klidně mohl postrádat. Nehezké výtvarné zpracování a uhozený příběh. V závěru jsem se přistihl, jak volám "Run, Forrest, run!":) BEYOND (*****) - Druhý vrchol, originální a úsměvný, až roztomilý příběh a vskutku krásné zpracování. DETECTIVE STORY (*****) - Stylová noir detektivka. Kreslená Trinity je hezčí než živá:) MATRICULATED (****) - Trochu rozpačitý závěr. Spíš než o příběh je o přehlídku psychedelické virtuální reality (takový AniTrávníkář). Ale hezky se na to kouká ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

většina dílek je bezchybná, pár epizod mi úplně stoprocentně nesedlo, ale i přesto jde o impozantní sérii příběhů volně navazující na myšlenku filmu (filmů)... jako celek: super! 80% (jednotlivé epizody: LAST FLIGHT OF OSIRIS 100%, SECOND RENAISSANCE I &II oboje 100%, PROGRAM 70%, DETECTIVE STORY 90%, BEYOND 70%, MATRICULATED 60%, WORLD RECORD 50%, KID´S STORY 90%) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)
  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama