Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkej budúcnosti je Morgan Sullivan (Jeremy Northam), túžiaci po trošku vzrušujúcejšom živote, zamestnaný ako priemyslový špión spoločnosťou Digicorp, celosvetovou počítačovou spoločnosťou. Digicorp mu pridelí povinnosť zúčastňovať sa na rôznych schôdzkach po celej Amerike a zaznamenávať prejavy. Ale potom, keď Sullivan stretne záhadnú ženu, Ritu Foster (Lucy Liu), si začne uvedomovať, že jeho práca vôbec nemusí byť tým, čím sa zdá. Zostupuje do hlbokého podsvetia vymývania mozgov a bojuje, aby si zachoval svoju vlastnú identitu. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Chytré, napínavé, herecky uvěřitelné a především levné a béčkové. Rád vidím, když mají filmaři zajímavé nápady, ale nerad vidím, když na ně nemají peníze. Natočit dobře vypadající film jde i bez peněz, ale trochu méně to jde u sci-fi. Konec trochu zklamání a nedokážu odhadnout, jestli měl parodovat špionážní blbosti nebo to bylo mysleno vážně. Každopádně originalita tomu nechybí, dobrá hudba naopak jo a fanoušky Lucy Liu to potěší, tudíž vesměs koukatelné. ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

Originální špiónská podívaná v ne pravém slova smyslu; u které sem byl většinu filmu skutečně "mimo mísu"; přičemž konec a hlavně vysvětlení a důvod celé příčiny dění byl takový trošku no ne příliš vhodný v rádci předcházejícího.. (trochu zmatěně sděleno, jako celý Cypher =) ) Originální, atmosférické a poutavé.. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako jo, ze začátku mě to nebavilo, ale pak se to nějak rozjelo, začalo mě to bavit, nenudilo mě to a takhle to zůstalo až do konce. Ten film ale dokonale funguje po všech stránkách a i když rozpočet byl nejspíš nižší, vůbec to nevadí. Ono míň je někdy víc a tady je to vidět. Má to zajímavý příběh, napětí, atmosféru, Lucy Liu... I přes ten začátek jsem nakonec spokojený a dokonce to celé vidím i na 5*. No jo, tak když se toho chopí opravdu schopný režisér, kterým Vincenzo Natali bezpochyby je (a navíc natočil jeden z mých nejoblíbenějších filmů - Kostku), tak se vlastně ani není čemu divit. 5* ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je průměrný, takový zdlouhavý a nicneříkající...ale když se člověk prokouše za polovinu,začíná se propadat do nepříjemné paranoidní atmosféry která získává s ubíhajícími minutamy na rychlosti. Ve většině filmů jsou špioni nařachaný svalovci kreří jsou nesmrtelní,tenhle snímek vám špiony ukáže z jiné ""lidské"" stránky (podle mně mnohem realnější). Navíc mě dostal herecký výkon Jeremyho Nothama....je to prostě chameleon..!! ()

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

Po Kostce je tady další paranoidní scifi-úchylárna od V. Nataliho tentokrát zabalená do nápaditého stylově futuristického designu (svět v Cypheru mě dost připomínal svět v Equilibriu), kde vládne bílá, šedá a černá barva. Musím souhlasit s většinou uživatelů, že konec se příliš nepovedl a je předvídatelný, ale za ten průběh, kdy jsem z tohoto snímku ani na vteřinu nestrhl oko a stále si říkal WTF, si zaslouží nadprůměrné hodnocení. Když k tomu přidáme sexy a výborně hrající Lucy Liu, stylizaci, originalitu futuro-vychytávek, tak není co řešit, zasloužené 4*. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 436- 726- 3993, které je zakodováno v Job 13:17, jsou první písmena z věty "Hear diligently my speech, and my declaration with your ears". Toto číslo je v rozporu s dohodou o užívání telefoních předpon 555 ve filmech. (TomikZlesa)
  • Job 13:17 použítý pro zakodování čísla zní "Poslouchejte pilně řeči mé a zprávu mou pusťte v uši své." (TomikZlesa)

Reklama

Reklama