Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Kevin Mitnick mladý, tak se hackováním bavil do té doby než jej chytila FBI a on dostal podmínku. Ještě během podmínky se však dostal k systému S. A. S., díky kterému se mohl připojit na jakoukoliv linku. Systém se zdál nezlomný, ale Mitnick jej překonal a začal krást informace v hodnotách, které se pohybovaly v milionech. Dva roky po něm marně pátrala FBI. Pak najali Tsotumu Shikomura. Experta, který je placen vládou a velkými firmami k tomu, aby byl před hackery vždy o krok napřed. Teď se však zdá, že našel v Mitnickovi úplně nového protivníka a souboj se brzy přenese z klávesnice i do reálu. (Isherwood)

(více)

Recenze (34)

Marquis odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je natocen navzdory Mitnickovemu hlasitému nesouhlasu s natocenim filmu o něm, jelikoz je to podle knihy, kterou psal jeho uhlavni nepritel John Markoff, ktery ho lžive v knize líčí, k čemuž zase neměl Mitnickovo svolení. V době kdy Mitnick seděl 5 let na tvrdo tuším, tak Markoff vydělal milion dolarů na tomto smyšleném příběhu. Mitnickův případ medializoval v Timesech a tak vláda USA zaujala odstrašovací stanovisko a Mitnick neměl nárok na kauci, byl z toho půl roku v samovazbě, žádné odvolání, musel si to odsesět. Pokud se chcete dozvědět o tomto případu víc, přečtěte si Mitnickovu verzi. Už vyšla přeložená do češtiny. Tento film parazituje na hlavním hrdinovi a celý příběh za knihou, filmem (tedy spíš zodpovědný člověk), velkou měrou přispěl k tomu co se stalo viz výše. Dnes má Mitnick firmu, kolem bezpečnostních technologií a asi bude v pohodě. Mimochodem o sobě nikdy netvrdil, že by byl super hacker, ale sociální inženýr- tedy člověk, který se umí pod záminkou věrohodně za někoho vydávat a tím získává informace různého charakteru. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Sice tam byly zjednodušující vychytávky pro efekt, ale ve skutečnosti by každý z kroků šel udělat. Má to svou logiku, odposlouchávání mobilů, taky sem si zkusil, Dneska by už většina věcí šla podstatně obtížněji, ale princip zůstává, získejte zdrojáky, najděte díru a hrajte si na bohy. Je to hodně propracovaný do detailu, dokonce tam projíždí skutečný zdrojáky, je jedno čeho. Realističnost, ale asi moc lidí neocení :-) Pro mě to bylo napínavý a zároveň sem si to spojoval se znalostmi, prostě úžasný. Taky je nutný při hodnocení zohlednit dobu, kdy se to dělo, porovnávat to s dneškem je trochu padlé na hlavu, jak to někteří dělají. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Příběh Kevina Mitnicka určitě skýtal velký potenciál, to by ho ale museli dostat do rukou lepší tvůrci, aby byl využit. Film je zalidněn zbytečnými a trapnými postavami ( polda neustále žmoulající obří doutník, ukecaný a debilně se tvářící černoch, ...), které zdržují tempo a to ani nemluvím o dinamických prostředcích filmového výrazu, které jsou tu ale použity tak nešťastně, že vyvolávají nechtěný smích ( zpomalovačky, dokumentárně roztřepaná kamera ). Známější tváře, jako Ulrich nebo Berenger už i tenkrát předváděli průměrný výkon, dnes se po nich téměř slehla zem ( na plátnech kin ). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Před federály byl vždycky o krok napřed, poslední roky šlo ale hackerovi Kevinovi vždycky o kejhák a o možnost chodit na denní světlo kdykoliv se mu zachce. FBI teď ale nasadila velmi zručného protivníka. Režisér Joe Chappelle začínal s podprůměrnými horory, pokračoval právě s touhle hackerskou báchorkou, aby skončil u práce pro televizní obrazovku. Nebodoval nikde. U tohohle nemastného, neslaného béčka se mi nechtělo moc přemýšlet a být pozorný, jen se tu kecá a prchá, a utahané by to bylo, i kdyby to trvalo o půl hodiny méně. ()

Smartynko 

všechny recenze uživatele

V prvom rade toto je voľné pokračovanie, ktoré síce stavia na skutočnej udalosti ale do autenticity naozaj moc nemá. Kto si pozrie Freedom Downtime a následný rozhovor s Kevinom Mitnickom ten pochopí, že sa niekto iba pokúsil na jeho mene dobre nabaliť. Nič menej vďaka tomuto filmu som zistil kto Kevin Mitnick v skutočnosti je takže prínosom pre mňa bol a nakopol vo mne slušný záujem o IT ako také. Osobne to hodnotím na 4*, vôbec to nie je také hrozné. Otázne je aké filmy vám sedia. Ja mám rád filmy s touto tématikou takže u mňa je to jeden z najobľúbenejších filmov napriek tomu, že nie je nejak extra vydarený. Videl som horšie filmy s lepším obsadením - viď Swordfish. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama