Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tak to je přesně to co jsem čekal že přijde. Vymaštěnost. Po kvalitním japonském rozjezdu se zase ocitáme ve virtuálním světě, kde to nemá ani hlavu ani patu. Mě měl jako na prdel posadit tenhle trapnej, ubohej kovbojskej soubojíček? To má být sci-fi a ukazujou tam jak hlavní hrdinové ve virtuálním světě, ničím nepokoření z jedoho procenta udělají chybu, kde i milimetry unikají čepelím katan. A vzápětí se ukáže holá prdel. To je to co všichni na Matrixu obdivují? To připitomělé supermanství ve virtuální realitě? Nebo jak se dá tahle hovězina nazvat?..Dost trapný. Dám tomu dvě hvězdy a to za pozdější akci. Mělo to zůstat na japoncích. Protože tohle byla nehorázná trpárna. Matrix má dobrou pointu. I když pro mě totálně vykradenou od Terminátora. Ale tu pointu dokázali ve skvělé zformovat pouze japonci. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Příběh, který mezi animatrixové povídky nezapadá nejen proto, že je počítačový a dělali ho Američani, ale hlavně proto, že je tak strašný. Doopravdy jsem vyrostl z toho, abych s vykulenýma očima a slintama drajícími se z úst obdivoval čeho je schopná počítačová grafika a animace. Mnohem raději ocením anime kresbu a uchvátně zpracovaný boj v povídce Program. Pokrytci si stěžují, že Program postrádá nějakou myšlenkovou hloubku (s čímž také zásadně nesouhlasím) ale Osiris se o nic takového ani nepokouší! Poslední let osirise je opovrženíhodným zašpiněním grandiózní samurajské zbroje, nesoucí název Animatrix, hořčicí z Cheesburgera McDonalds! Měli byste se stydět! ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Iked sa to napohlad zda "len" ako graficka exibicia, ti, co svet Matrixu poznaju a obdivuju, vedia, ze The Final Flight of the Osiris je dalsim dolezitym clankom tohto universa. Vyzualna stranka je vsak predsalen to, co kazdemu hned udrie do oci. I teraz, po piatich rokoch od vydania, patri stale medzi absolutnu spicku. Velmi ma potesil jeden, pre niektorych mozno nepodstatny detail a to zbrane, ktorymi hlavny hrdina bojuju v treningovom doju. Su to japonska katana a cinsky mec - symboly toho, odkial Matrix cerpe inspiraciu. Hong Kongska akcia a japonsky Ghost in the shell... (9/10) ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Technicky nejdokonalejší epizoda "Animatrixu", která navíc velmi těsně souvisí s druhým dílem "Matrixu". Prožijte deset minut na palubě Osirise, bez jehož mise by měl Sion skutečně velké problémy...Akce se na vás valí od začátku do samého konce, dočkáte se neuvěřitelného šermířského souboje, útoku nepředstavitelného množství Sentinelů, i velmi citlivého a přitom krásného vyznání...A pak už přijde nevyhnutelné...P.S.: Jue je jednou z nejerotičtějších postav, které se kdy objevily na plátně. ()

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující podívaná. Scénu souboje s meči bych označil po technické stránce za jednu z nejlepších jakou jsem kdy viděl. SVětlo lehce pronikající okny dovnitř a i v nejmenších detailech jdou jeho paprsky vidět v lehkém oparu... Po stránce příběhu, i když se jedná o bokem ležící opus, je jeho přiřazení do Matrixu možné, ba dokonce pravděpodobné. Nejde o to, zda by se Matrix hlásil k tomuto, ale že se toto hlásí k Matrixu... Povedený kousek, který bych neváhal zařadit do puzzle jménem Matrixworld aneb dávám 85% (Přece jen bych si dovolil nesouhlasit s momentem, kdy žena gravitací letící k zemi, dopadne na zem a vyvolajíc tlakovou vlnu udělá jen menší otisk do betonového dláždění. Nechci se přít, ale že by zrovna toto bylo ve schopnostech této postavy... pcháá hned mínus 15%, jinak bych neváhal se stovkou, ale vždy se najde muška) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama