Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

megajalec 

všechny recenze uživatele

Potešiteľná jednohubka, ktorá utečie ako voda. Film z prostredia IT plný konšpiračných teórií. Človek sa nenudí ani chvíľku, sem-tam nejaký dejový zvrat, sem-tam pekný záber, paranoja v druhej polovici, zaujímavý dej po celý čas. Film pre mladších, čomu zodpovedá aj herecké obsadenie (táto veta bola pochvalou:D). Chápem, prečo BG nemá rád tento film. P.S. Výborná hudba. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Film kde mě ale vážně totálně nesedlo obsazení! Ryan Phillippe jako mladý elitní pc-programátor... Křehká Leigh Cook coby jeho kolegyně... Claire Forlani jako nevypočitatelná potvora... a Tim Robbins aka korporátně korporátní záporák... A nebo že by to bylo spíš tím, že tam všichni zúčastnění tak příšerně, unaveně a znuděně hráli (úplně bez šťávy - měli to snad ve scénáři nebo byl rejža takový jelito?!)? Prostě mě to vůbec nebavilo! ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším pro ITčkáře velmi zajímavý thriller, už z toho důvodu, že na poli filmů s touto tématikou nemá zrovna velkou konkurenci. Myšlenka open source je tak trošku v rozporu s existencí autorských zákonů a práva na duševní vlastnictví, které všichni tak rádi (ne)dodržujeme, ale poselství tohoto filmu má ve výsledku celkem jasno: open source Vs velká zlá monopolní software company 1:0. PS: jakákoliv podobnost postavy Gary Winstona (Robbins) s Billem Gatesem je čistě náhodná:) ()

crha 

všechny recenze uživatele

První polovina mi přišla úplně tragická, pak se to zaplaťpánbu trošku rozjede, ale naivní scény a trapné dialogy jsou tu pořád. Sice jsem se něják zvlášť nenudil, ale málem sem si vykloubil krk z toho, jak sem pořád kroutil hlavou nad tím, jaká že to je píčovina. Teenage IT thriller, už to samo zní strašně. 45% ()

driver005 

všechny recenze uživatele

Pro počítačové nadšence bude Antitrust zábavně strávenými dvěma hodinami deštivého nedělního odpoledne. Pakliže vezmeme v potaz, že snímek nabývá komplikovanosti pouze zasazením děje do prostor výpočetní techniky, jde čistě o průměrný thriller. Nicméně přiznávám, že jsem se nenudil a často i zasmál samoúčelným "freeze" momentům, které jsme viděli snad už stokrát. Mám na mysli gradování napětí v situacích jako třeba "přistihne mě u prohlížení zakázaných dat v místnosti, kde nemám co dělat?". Na druhou stranu to není nic, co by nenáročný divák nemohl překousnout, někomu se možná srdeční tep skutečně zrychluje. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Vývojáři Milo Hoffman (Ryan Phillippe) a Teddy Chin (Yee Jee Tso) používají na počítačích svobodné pracovní prostředí GNOME a Miguel de Icaza, jeden ze zakladatelů tohoto projektu, ve filmu představuje sám sebe. (Drom)
  • Traja Winstonovi (Tim Robbins) poskoci majú priezviská Schmeichel, Sheringham a Solskjaer. Toto sú priezviská brankára a gólových strelcov víťazného Manchestru United UEFA 1999. Režisér je fanúšik Man Utd. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno