Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (836)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou výraznější marvelovka, kterou jsem neměl problém dokoukat, a to pak především díky Raimimu, jehož styl a hororové kořeny jsou ve filmu hodně cítit (včetně přímých odkazů na jeho Evil Dead atd.). Příběhově to není nijak extra objevné a spousta věcí se odbyde dost rychle, samotná vyprávěcí struktura je ale hezky vypilovaná a film nestačí ani na chvilku nudit. Druhý Strange je jasným důkazem, že jestli mají mít do budoucna marvelovky ještě nějaký ten kulturní smysl, měli by je točit režiséři s výraznějším rukopisem a ne jen poslušní řemeslníci, kteří pouze realizují už pevně dané vfx previzualizace. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Marvel si dal s dvojkou Strange vážně na čas a dle očekávání nechal nastíněnou Mordovu příběhovou linku v závěru jedničky stranou a dále rozvíjí multiverzum. Je zajímavé sledovat, jak to vlastně producent Feige nemá zase až tak promyšlené jak se může zdát a jede se za pochodu, ostatně jsme Strange měli vidět před trojkou Spideym a krom jedné scény je to vlastně jedno, s multiverzem se už tak nějak počítá. Dle mého už to však Marvel tentokrát přepálil. Jsem víc na týmovky a ani jedničku nemam nijak zvlášť v oblibě, i když postavu Strange z komiksů i Cumberbatche samozřejmě rád mám. Před filmem byly leaky, že sequel má mít 2,5h a když pak oznámili oficiální stopáž o dvou hodinách, bál jsem se toho, a nakonec to to pusobí na 2,5 a v druhé půlce jsem se už nudil. Sam Raimi má za sebou nepochybně dost úspěchů, ale tentokrát mě svou režií příliš neoslovil a akční scény jsou mdlé a bez nápadu. Pořád je to Marvel standard na slabší 4 hvězdy, leč co se týče vizuálu (zejména co se týče barev) a akce už by mohl být Marvel trošku odvážnější. Na filmu mě vlastně nejvíce bavilo pár zajímavých cameí, leč překvapilo mě jen jedno a ty spekulované a snad ještě zajímavější se nakonec nepotvrdily. Ani Spidey 3 mě napoprvé úplně nestrhnul, rozhodne druhé zhlédnutí. PS : všiml jsem si, že se dost pějou ódy na mou oblíbenkyni Elizabeth Olsen, ale její výkon bych tentokrát příliš nepřeceňoval. Bohužel se pokračuje v módu WandaVision, což beru jako neslabší Marvel seroš. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Geniální chirurg a především superhrdina se ocitá v paralelním světě. Režijně jeho comicsové manévry diriguje velezkušený Sam Raimi. A chlapcům ta nová spolupráce svědčí. Zaprděného Scotta Derricksona  z jedničky vystřídala uznávaná režijní kapacita, která pojala pokračování jako přehlídku speciálních efektů. Ve filmu v podstatě není obraz, který by se obešel bez trikového podkladu. Kdo to má rád, tak si to užije měrou vrchovatou. Efekty navíc vypadají kvalitně a neobjevil jsem rušivé a nekvalitní sekvence. Z hlediska příběhu to rozhodně také není nezajímavé. Na lepou čarodějnici v podání Elizabeth Olsen udeřil znenadání menzes, tak to dojde tak daleko, až si bude chtít pozvat na kobereček mladší konkurentku, která se "ve svých dnech" dokáže přesunovat mezi světy. To samozřejmě nemůže zůstat bez odezvy a následuje hon na likvidaci Xochitl Gomez. To zabírá většinovou dvouhodinovou délku filmu. Raimi se v akčnosti naprosto vyžívá, je vidět, že ho taková tvůrčí práce baví. A není divu, režijní pauza trvala několik let, takže režisér se potřeboval vyřádit. A při té příležitosti neopomněl věnovat malou roličku pouličního prodejce pizzy svému dvornímu herci Bruci Campbellovi. Veškeré herecké osazenstvo je skvělé. Benedict Cumberbatch je ve své roli opětně dokonalý. Nepochválím závěrečné rozuzlení. Nebylo prostě optimální. Určitou míru slabšího vyvrcholení, přítomné dámy Rachel McAdams a (potitulková a do latexu oděná) Charlize Theron jistě prominou, přisuzuji to ne úplně filmy protřelé scenáristické dvojici Michael Waldron a Jade Halley Bartlett, která nedokázala vymyslet nějaký fakt zajímavý závěr. Cumberbatch a spol. je zpět. S kvalitním režisérem a v neselhávajícím tempu si jeho druhé dobrodružství napříč paralelními světy lze bez problému vychutnat pořádně objemnou comicsovou lžící. 8/10 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, jeden jump scare v tunelu horror nedělá. Začínám být doopravdy otupělá, ale zatím jsem se ještě neodhodlala s MCU přestat. Problém je v tom, že v každém jejich filmu/seriálu hraje alespoň jeden z mých oblíbených herců či hereček a tak se vždycky nakonec podívám, i když by pro blaho všech bylo lepší, kdybych to nedělala. Taky bych řekla, že Strange bude postavou, u které je největší rozdíl v tom, jak se chová ve "svých" filmech a když jenom "hostuje". Kupříkladu tady, v posledním Spider-Manovi a v Infinity War/Endgame se chová tak odlišně, že mi to přijde jako tři rozdílné postavy. A není to (zbrklý, a třeba offscreen) osobnostní vývoj/posun (jako v případě Wandy), je prostě úplně jiný. Když už si hrají na to nekonečné divadlo, tak by si to měl Feige líp pohlídat, aby to sedělo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Slabota. Sklamanie a to nebudem písať o tom, že tento snímok má asi toľko spoločné s hororom, ako Matovič s objektívnou pomocou rodinám s deťmi. Nevedel som sa dočkať konca, tie dve hodiny napriek solídnemu vizuálu v tempe, aj tak príliš nedokážu zabaviť. Je to ako film bez chémie a charizmy. Aspoň že sa podarilo tú Ameriku zachrániť - to si robia normálne piču s tým vymývaním mozgov - čistý grc. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Sam Raimi pôvodne nechcel režírovať žiadne ďalšie superhrdinské filmy, pretože stratil vieru v seba samého kvôli kritike (najmä od štúdia SONY), ktorú dostal kvôli filmu Spider-Man 3 (2007). Keď jeho agent ho oboznámil s touto ponukou, S. Raimi bol nadšený, pretože Doctor Strange (2016) sa mu veľmi páčil. (Pat.Ko)
  • Paralelní svět v multiversu, ve kterém se vyskytuje verze Iluminátů z tohoto filmu, je Země-838. (Frca)
  • Interiéry základny Illuminátů se natáčely v Britském muzeu v Londýně. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama