Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (157)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo? Asi sa mnohí pýtajú kto to je, ale u mňa už nejaký čas jeho meno svieti veľkými písmenami. Keď som pred rokmi videl jeho Tělo (2012) , strašne ma to bavilo. Neskôr som natrafil na zaujímavý príbeh a hrátky s časom  vo filme Záhadná bouře (2018) , ale až jeho zatiaľ najlepším filmom Contratiempo (2016) si naplno získal moju pozornosť a tešil som sa na jeho nový film. Že to bol nakoniec seriál je ešte lepšie, pretože minisériu  beriem ako dlhší film. Dopadlo to podľa očakávaní na výbornú, super zamotaný príbeh, mnohovrstvový s mnohými postavami, ktoré dostávajú slušný priestor. Zaujímavé zvraty i obsadenie, výborná atmosféra, občas správne temná. Režisér myslel na každý detail, no tesne pred záverom, keď sa zdalo, že to končí si v duchu vravím-"Ok, Paulo, ale na jednu vec si zabudol..." , no prešli iba 3 sekundy a zrazu sa dozvieme kto zabil drsného hajzlíka vo väzení. V tom momente som bol rozhodnutý pre plný počet . Určite odporúčam pozrieť. Jedno z naj prekvapení na Netflixe za poslednú dobu. A v tom momente sa Oriol Paulo ocitol v mojej top 10 naj režisérov. Teším sa s čím príde nabudúce. 100%. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Druhá časť bola úplne o niečom inom, ako prvá, aj s inými hercami, čiže som mala celý čas zdvihnuté obočie, takže mám asi aj zopár vrások naviac. Pekne sa však všetko spojilo, a každý diel uviedla nejaká postava svoj príbeh. Knihu som nečítala. Scenár bol výborný, aj keď miestami bola stopáž zbytočne natiahnutá. A ku koncu tiež trochu zbytočné motanice. Ale inak som celkom prekvapená myšlienkovou aj vizuálnou kvalitou. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne to nie je bez chýb, Paulo má občas vzťah k elementárnej logike ako Emmerich či Shyamalan, ale vo výsledku na nejakých časopriestorových nesúvislostiach vôbec nezáleží. Dôležité je, že je to skutočne "o niečom", tých osem častí je adekvátnych príbehu a je to originálne prerozprávané a to práve vďaka seriálovej forme. Každá epizóda je sčasti venovaná jednej z dôležitých postáv, čím sa na tie isté udalosti pozeráme z viacerých uhlov pohľadu. No a to najdôležitejšie je, že sa všetky otázky zodpovedajú a to veľmi elegantných spôsobom, keď v príbehu nič nedrhne. Polemika o vine a nevine, ale aj násilí ako jedného z najprirodzenejších prejavov našej ľudskej povahy. A aj o povahe pomsty, moci... a tak podobne. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Španělské filmy jsou jedny z nejlepších za posledních X let a Nevina je to stejné, jenom v 8hodinovém provedení. Málokterý seriál si drží hodnocení každého dílu tak dobře, jako právě zde, kde každý díl se pohybuje v průměru okolo 90% a už jen to je úctyhodné. K tomu přidejte slušnou nálož zvratů, napětí, šokujících odhalení a postupného odtajňování příběhu a je na světě Španělsko, na které jsme přesně zvyklí. Líbí se mi styl vyprávění, kdy v každém dílu se poodkryje minulost jendé z postav až do konečného obrazu vzájemného propojení, dále že se příběh z nevinného tématu přesune až do gangsterského podsvětí striptérek a zkorumpované policie a celé to má svoji mysteriozní atmosféru, kdy do konce divák neví, o co přesně jde. V hlavních rolích potěší už klasicky Mario Casas, dále známé tváře z Contratiempa (matka oběti) a dokonce i Ramira z parodie Spanish Movie. Ale abych jen nechválil, poslední dva díly mi přišly lehce chaotičtější, chování postav bylo trochu hloupější (zejména Kimmy, Matt a hlavní záporák, co nevím proč "vyspoiloval" svůj plán...) a čekal jsem možná větší mindfuck boom, což mi trochu ubírá na hodnocení, ale i přesto se jedná u nadstandartní seriálovou záležitost, která potěší jak fandy Španělska, tak fandy běžných krimi, mysteriozních a thrillerů. Hlavně se nenechte odradit hodinovou stopáží dílů a běžte do toho. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Režisér a scénárista O. Paulo má na kontě už nějakej ten film, osobně jsem viděl dva - Tělo a Contratiempo. Oba jsou to krimi-thrillery a u obou jsem napsal, že jako docela dobrý, líbilo se mně to, ale bylo to šíleně překombinovaný, a proto dávám nižší hodnocení. No, musím uznat, že tady to dotáhl v podstatě k dokonalosti, navíc formát seriálu tomu nesmírně sluší. Ve filmu na všechno to kombinování, vysvětlování, příběhový zvraty a matení diváka je prostě málo času a bylo to ve výsledku kontraproduktivní, Nevina si ale může s divákama pohrávat skoro osm hodin, takže je prostor to rozjet ve velkým. A taky, že jo! První dva díly sice vůbec nechápete, co se děje, jakoby to spolu vůbec nesouvisí, ale to je teprve příprava. A jak to postupuje dál, nestačil jsem skoro zírat, jak propletený příběhy se dají propojit, v podstatě nikdo není "hodnej nebo zlej", každej má svůj škraloup, kterej si sebou nese a kterej ho ve výsledku nějak ovlivní. Navíc se jedná o španělskou produkci, která si jede po svým a nenutí nikomu tu posranou "USA všekorektní" šablonu, aby se náhodou někdo necítil dotčenej. Celý je to drsný (uznávám, že s násilím na ženách se tady fakt nepárali a chvílema se na to nedívá dobře, ale do kontextu, prostředí a příběhu to sedí, navíc to v každým vyvolá pořádný emoce, což si troufám říct, měl být záměr!), ponurý, nepříjemný a zároveň výborně promyšlený a natočený. Tleskám a po dlouhé době si upřímně přeju, aby to nepokračovalo a nevznikla případně nějaká další série, protože takhle je to dokonalý. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)
  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)

Reklama

Reklama