Reklama

Reklama

Bruce Wayne (Ben Affleck) je odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. V Lize spravedlnosti Zacka Snydera spojí síly s Dianou Prince (Gal Gadotová) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Tento úkol je však mnohem obtížnější, než si Bruce představoval, neboť každý z nováčků čelí vlastním démonům, které musí porazit, aby mohli dát dohromady jedinečnou ligu superhrdinů. Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadotová), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) doufají, že na záchranu planety před zloduchy jako jsou Steppenwolf, DeSaad a Darkseid ještě není příliš pozdě. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (808)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mňa to nadchlo. Celkom chápem aj negatívne reakcie, ale mne to proste sadlo vo všetkých smeroch. Epické ako krava, atmosférické a vyvážené, herci v správnych polohách, z hrdinských nástupov som mal zimomriavky a pri scénach, čo hrali na emócie, som mal dokonca slzu v oku. Omnoho lepšie nielen ako Whedonova verzia, ale aj ako MoS a BvS. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

S křížkem po comicsovém funuse. Zneuznaný režisér odmítl dráždit režijní prostatu svého kolegy Josse Whedona a rozhodl se comicsovou káru opětovně rozjet a proměnit v čtyřhodinový kolos. A ta stopáž je fakt znát. V dobrém i zlém smyslu. Zack Snyder si dal repete, které je i svým způsobem zbytečné. Parta comicsových mimoňů je nadále směsicí povrchnosti i určité směšnosti. Jsme svědky zmrtvýchvstání Supermamlase a jeho vítání s občany jemu blízkými. Určitě nejnatahovanější sekvence z celého filmu. Wonder Whore parádně vystavuje nohy, takže kdykoliv tahle poletucha byla na scéně, tak spermie měly pohotovost. Bukman, který dával dohromady celou partu, byl snesitelný. Fleše bych nakopal do patřičných míst i s tím Cyberblbem, ti mě absolutně nezajímali. Aquaman byl v pohodě, akorát zapomněl sexuálně obtěžovat Amber Heard. Comicsová parta hic se vydržet dala v pohodě. Na odpálení sítnic byl záporák ze všech nejzápornější Steppilábuzna, který byl tak dětinsky naivní, až budil jen a pouze smích. To se fakt nedalo vydržet to jeho stupidní počínání. A ten jeho tragický vzhled, škoda slov. Akce je celkem jednolitá, extra momenty ani významné propady jsem nezaznamenal. Finální souboj neměl potřebný náboj. Snyder dialogy neumí, digitální šrumec mu jde podstatně lépe. Film je rozdělen do pěti částí, mimo jiné je v nich objasněna motivace účastníků, což je docela fajn. Zvláštní kapitolu tvoří epilog, co výsledný dojem poměrně tříští a v němž je k vidění Joker v podání Jareda Leta. A najednou jsem u příležitosti této sekvence šíleně zatoužil, kdyby se Bukman a Joker spolu utkali a ještě jim k tomu (se)kundovala Harley Quinn. Na to už pochopitelně nedošlo, a když tak o tom přemýšlím, vlastně tahle sekvence neměla nijaké zvláštní opodstatnění. Přikláním se k tomu, že filmu by výrazně prospělo být přinejmenším o hodinu kratší. Přiznávám se bez mučení - měl bych nemalé potíže film vidět opakovaně. Snyder prostě čtyři hodiny vydatně masturboval, načež vyčistil dostatečně své trubky a svůj výsledný výron hodil na diváka. Bombasticky přebujelé, hudebně vytuněné, vizuálně tmavé až hnusné. Účel zastaralého formátu 4:3 jsem nepochopil, patrně se jedná o jakýsi "sofistikovaný" odkaz na stránky comicsového sešitu. 7/10 ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Liga Spravedlnosti si konečně zasluhuje plnohodnotné označení superhrdinské ságy (a to rovnou v jednom monstrózním filmu), a ne jen nedomrlého béčka od režiséra, kterému se sice povedli konkurenční Avengers, ale v DC stáji nadělal spíš pěknej brajgl. Tak takhle to tedy celé mělo vypadat... hezký, no. Vážně skoro jako listovat čtyřsetstránkovým omnibusem od BBArtu. Spokojenost. [HBO GO] ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým v Man of Steel a BvS Snyder celkom úspešne budoval motív "hrdinov v reálnom svete", tu na to už bohužiaľ rezignuje a ide smerom k priamočiaremu komiksovému spektáklu. Ale ani sa mu nečudujem. Osobne veľmi nemusím tieto epické tímovky, lebo spojenie viacerých všemocných hrdinov si vyžaduje zlo vesmírnych rozmerov, čo so sebou zakaždým prináša generickú zápletku o ovládnutí sveta a aby bolo veľa akcie aj množstvo pešiakov, ktorých potom kosia hrdinovia ako kláty kukurice. To je základný problém Justice League ale ostatne aj Avengers. Okrem toho Snyder Cut nie je kino film ale extended director's cut niečoho, čo malo ísť do kín. Teda je asi tak o 40 minút dlhší, než by to bolo ideálne a viaceré spomaľovačky a zasnívané videoklipové sekvencie by sa v prípade kina určite zostrihali a toto by vyšlo len na blu-ray. A tu asi tak končia moje výtky. Napriek týmto dvom základným problémom, je Snyderova Justice League epická komiksová zábava, počas ktorej som sa ani na sekundu nenudil a dal som ju na jeden šup. Postavy sú výborne vykreslené, jednotlivé motívy na seba dobre nadväzujú, gradácia je dobre vystupňovaná a keď dôjde na očakávané momenty, je to tak epické, ako sa len dá (napr. očakávaný návrat Supermana). Všetci hrdinovia tu majú adekvátny priestor, majú vlastný naratívny oblúk a v záverečnej fenomenálnej bitke svojou trochou prispejú k úspešnému zničeniu zla. Obzvlášť ma potešil veľký priestor pre Flasha (Ezra Miller je úplne parádny výber), ktorý azda konečne dostane poriadny sólo film. Čerešničkou na torte je pravdaže tona nerdgasm momentov (SPOILERY: za všetky vyberám čierny oblek, Martian Manhuntera a záverečný apokalyptický epilóg, kde Jared Leto podáva svoj najlepší výkon ako Joker KONIEC SPOILEROV). Kiežby Warneri raz dali šancu Snyderovi nakrútiť apokalyptickú dvojku Justice League. Šanca je minimálna, na druhej strane, nedúfali sme ani, že niekedy uvidíme Snyder Cut, takže ktovie. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Snyderova ucelená, srozumitelná a ultimátní verze, škoda, že to nešlo hned napoprvé :) Snyderovu temnou vizi, jeho vizuál a formu vyprávění mám opravdu rád, povedlo se mu ten film úspěšně dokončit dle sebe, nebýt úmrtí jeho dcery, možná by takto vypadala původní kinoverze. Je škoda, že se nedočkáme pokračování a nezjistíme jak to vlastně po tomto epilogu dopadne. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (40)

  • Zack Snyder v rozhovoru prozradil, že původně zamýšlel, aby se na konci filmu objevil i Green Lantern – John Stewart. Scénu dokonce natočil, studio však nechtělo, aby se Stewart ve filmu objevil, protože měli s postavou vlastní plány. Ještě předtím dokonce Snyder zvažoval, že by se ve filmu jako jiný Green Lantern, Hal Jordan, objevil Ryan Reynolds, který si tohoto hrdinů zahrál ve filmu Green Lantern (2011). (TwoFace)
  • V rámci Smyderových filmů jde dosud o jediný film, ve kterém Superman (Henry Cavill) použije svůj ledový dech. (TwoFace)
  • Zack Snyder v průběhu příprav oznámil, že nehodlá použít jediný záběr od Josse Whedona„Radši bych ten film zničil. Spálil ho, než bych použil jediné políčko, které jsem nenatočil. A to si ku*va zapište!“ Následně připomněl, že Whedonovu verzi neviděl a nazval ji zrůdností. (CrypzzXD)

Související novinky

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama