Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Leatherface nikdy nebyl mou oblíbenou zrůdou a Svaté Trojici Myers-Krueger-Voorhees se vždycky bude dívat na záda, ale nemůžu říct, že by mě tady nepotěšil. Láme ruce, řeže hlavy, kuchá, mlátí a vůbec dává všem mimoňům ze severu najevo, že v Texasu platí staré jižanské hodnoty. Navíc všechno se to odehrává v opuštěném skoro až westernovém městečku a kolikrát jsem si říkal, jestli zpoza rohu nevykoukne Wyatt Earp, aby to do magora s pilou našil. Samozřejmě nějaké ty mouchy to má a zejména v závěru, kdy to měl Leatherface de facto spočítané a přesto to nepochopitelně přežil, jsem si málem ukroutil hlavu, ale úplný konec to plně vyvážil. Líbilo a hodnocení (46%) moc nechápu. Sakra je to o chlapovi, co krosí lidi motorovou pilou a přesně to dělá, tak co ku*va chcete? 80% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Anabolický psychopatický sedmdesátník masakruje bandu mimořádně nesnesitelných kreténů, přičemž umí záhadně zastavit ujíždějící autobus a ustát zásahy zbraní všeho druhu. Není moc komu fandit, nejsou jasné souvislosti, návaznost na originál vyšumí úplně do ztracena a početný killcount je nezajímavý. Slasherové trademarky jsou splněny částečně (oběti se chovají jako retardi, kozy nikdo neukáže), nic navíc se nekoná. Pokračování o hovně. Jedna hvězdička za nejtrvanlivější motorovou pilu v historii lidstva a jeden dobrý vtípek. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Sériu texaský masaker fakt môžem a okrem amatérskej hviezdne obsadenej časti z 1994 pod 3* nejdem. Takže nový masaker poteší hlavne nekompromisným Leatherfaceom ktorý sa tu s tým naozaj nesere a likviduje obete s fatalitkami ktoré stoja za to a nedal mi nespomenúť na časy keď som ako teenager potajomky na satelite v noci sledoval časti piatka 13teho a tešil sa na trikovú vynaliezavosť úmrtí. Takže v rámci série sme sa dostali k poriadnemu bodycountu a nápaditej likvidácii. Okrem toho dej nie je nič moc a veľmi to tu nemá kto ťahať, no z letargie celkom výrazne vytrhávali prekvapivé konania postáv od ktorých sa v rámci série očakávalo niečo iné, takže aj toto snaženie sa vybehnúť zo zebehnutých koľají tu fungovalo. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nesympatické postavy, ktorým sa nedalo držať palce, extrémne nudný vývoj deja a mimoriadne hlúpe správanie hrdinov (aj na pomery hororov). Nepochopil som ani príchodu veteránky s brokovnicou, ktorá sa hrala na Laurie Strode z Halloweena alebo na Ellen Ripleyovú z Aliena a pritom pôsobila, ako keby ste si ju objednali z Wishu. Ale gore scény boli pekné, to áno. Hlavne tá z autobusu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

I když mi trochu vadí faktická stránka věci, nezastavitelné zabijáky ještě zvládnu a v každém případě jsem si tento film náležitě užil. Dílo to sice neuchrání od vtípků a dalšího zlehčování ze strany publika, ale to bych částečně považoval za záměr a rozhodně to nijak nevytýkám. Ať už se jedná o zabijákovu rychlost, výdrž či fakt, že všechny tyto zázračné kousky vlastně provádí osmdesátník. Nicméně se nějak nedokážu smířit s tím, že všechny tyto prakticky nesmrtelné záporáky nakonec pokaždé zneškodní ten nejslabší článek skupiny. Zvažoval jsem 2-3 hvězdy, ale dávám mnoho plusových bodů za rvačku s údržbářem, scénu v autobusu a za otevřený konec. 58% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Jedinou přeživší Leatherfaceova řádění z úplně prvního Texaského masakru z roku 1974 byla postava Sally Hardesty v podání herečky Marilyn Burns, která si tuto roli zopakovala i ve snímku Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) – mimo jiné měla i cameo ve čtvrtém díle (1994), ale jako zcela jiná postava. Tvůrci se rozhodli Sally zakomponovat i do tohoto pokračování, ale jelikož Marilyn Burns roku 2014 zemřela, museli roli přeobsadit – získala ji Olwen Fouere. (fiLLthe3DD)
  • Motorová píla, ktorú Leatherface používa, je totožná z verzie z roku 1974. Jedná sa o značku a model Poulan 245 A. (BoredKid)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama