Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Colonist 

všechny recenze uživatele

První český slasher? To jsem prostě musel vidět. Čepel smrti je laciná, amatérská a mnohdy neuvěřitelně stupidní, ale v konečném součtu se jedná o neuvěřitelně zábavný snímek. Nutno sledovat s nadhledem. Je to typické guilty pleasure. Je to tak blbé, že je to skoro až geniální. Nejlepší komedie roku 2009. Ty dialogy, ty věty, co létají postavám z úst, to jsou prostě perly ("Ty, Vando,...vypadáš hezky." / "Málem jsem se pochcal." / "Voní hezky" - "To bylo v reklamě!" / "Tak tuhle čepici je škoda nesebrat." / "Hele, Ondra mi dal klíče, můžeme jít, kam budeš chtít." - "Hm, díky, radši půjdu někam sama i bez klíčů."). Tomáš Kučera musí mít asi dobré známosti, když si s kamarády natočí film a oni mu ho vydají na DVD. (Ne)herci hrají, jak nejlépe umí, a ten nic moc dabing přeci jen dává jejich postavám určité kouzlo. Do toho se tu objeví i pár známých tváří - starostka Dana Morávková, úchylný ředitel Miloslav Mejzlík, vrátný Štěpán "stávka dýdžejů" Turek, ale stejně si myslím, že je Kučera do tohohle filmu dostal podobným způsobem jako Vladimíra Brabce. Postavy jsou jinak neuvěřitelně hloupé (i na slasher), ale díky tomu jsou právě tak zábavné. Ve filmu naleznete všechny atributy slasheru, kromě odhalených dívek, ty tady uvidíte jen na plakátu z Playboye. Kečupu či malinovky tu proteklo dost, zabiják však působí poměrně směšně. Přesto Čepel smrti není jenom hrůza, pár nápadů bylo dobrých, hudba k filmu seděla a na amatéra to nebyl vyslovený průser. No a konec filmu byl pro daný žánr hodně netypický. Zkrátka jsem se při sledování smál od začátku do konce. Když nic jiného, tak se má člověk u slasheru pobavit, a to se u mě Kučerovi povedlo. Kdybych se nestyděl, dal bych i třetí hvězdičku :D A chci pokračování! "Kde je Ondra?" - "Asi hledá Sandru." - "Normálně, nebo s nožem?" ()

Alfréda odpad!

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že Poslední výkřik bude jen druhý nejhorší český horor :D Tohle je ještě níže než dno. Přestože špatně hrají všichni, předabováni jsou všichni s výjimkou Turka :D třetinu filmu vidíte prd, protože obraz je příliš tmavý, točený proti světlu, nebo snímá jen polovinu hlav protagonistů. Komické papírové vzkazy, které vrah schovává do šuplíků nebo prostrkuje pod dveřmi, nejsou to nejhorší - naštve především nesmyslný konec, který nedává rozhřešení pachateli a nechá jej všechny pozabíjet a utéct. Jinak je to skrz na skrz vybrakovaný Vřískot, snad ještě okatěji než výše zmiňovaný druhý počin bratrů Kučerů. Vzkazy, kostým a bizarní maska, dva vrazi namísto jednoho, rodinný motiv pomsty, výročí úmrtí. Totální brak. 9% ()

Reklama

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Už úvodní titulek filmu věstí, že diváka čeká čistá amatérština. Je to jako jedení díl VKV obohacený o osobnosti typu prezidentské kandidátky Jany Bobošíkové! Dopisy od vraha - jsou jak od gegoša z ústavu. Vyšetřovatelé jsou sympaťáci. On má červený nos, ona má nevkusně odbarvené vlasy a oba jezdí v červeném favoritovy. Zvuk je katastrofální, vraždy jsou skoro bez krve - vlastně ano, scénka na střední škole má gule :). Náhle jsem uviděl Štěpána Turka..."je tu stávka dýdžejů a ticho se valí z repráku"...hraje vrátného! Celý tenhle buřtguláš dochucuje česká neherecká mládež, která se chová absolutně nelogicky. To však nevadí...celé je to chujovina. Já myslím, že celé to bylo punkerské :) ...10%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jééééhehe...co k tomu dodat.Je to blbé,neskutečně blbé.O hereckých výkonech se snad ani mluvit nedá,chování všech postav postrádá jakoukoliv logiku,postsynchrony sou úplně strašidelné a to zvýrazněné "bodání" nožem mě vážně iritovalo.Ale na druhou stranu sem se zasmál jako už dlouho u českého filmu ne a myslím,že třebas hláška : "To víš,je konec školního roku, a k tomu ty vraždy,..." asi zkultovatí.Ne snad,že bych chtěl Čepel jakkoliv chválit,ale pro mě je to mnohem menší průser než třebas Operace Dunaj.Tady si to aspoň na nic nehraje...20% :-D ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Ja netvrdím, že je to úplne najhorší film, čo som kedy videl (aj keď do prvej desiatky by sa pravdepodobne dostal). Čo ale môžem povedať naisto, že Čepel smrti je filmom s najblbšími dialógmi vôbec. Ak sa to teda dá za dialógy vôbec považovať. Väčšinu času herci (neherci) iba komentujú čo robia, alebo práve idú robiť (príklad: Hrdinovia idú po chodbe, debilne sa usmievajú a strkajú do seba. Sotia jednu z nich a tá hovorí: "Teď jste do mě strčili tak, že jsem málem spadla.”). Proste scenár nula bodov. Herecké výkony sú na úrovni rumunských pornofilmov, kamera nudná, hudobné motívy ukradnuté a réžia tak moc bezradná, že je až smiešna. Nie ale natoľko, aby to bolo sranda - nepobavíte sa, skôr budete celý čas neveriacky krútiť hlavou, jak niečo tak úboho amatérske, mohlo vôbec uzrieť svetlo sveta. PS: Záver necituje Vreskot, iba ho bez hanby vykráda (keby to náhodou niekomu pripadalo inak). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)
  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)
  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)

Reklama

Reklama